Discutii libere/forum

Amenda pt viteza - proces verbal facut cu picioarele...

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Amenda pt viteza - proces verbal facut cu picioarele...

Mesajde Cosmin. » 24 Mar 2008, 01:23

Asa, am comis-o, mi-am furat o amenda.

Acum ideea e urmatoare. Viteza mi-a trecut-o 133km/h, acum incepe distractia.

Am 8 puncte amenda, 4 puncte de penalizare, 400 RON trecuta suma intreaga si 150 RON suma la 48h =))

Intrebarea 1: stiam ca 1 punct amenda e 33 RON, asta inseamna amenda intreaga de 264 RON, la 48h 132 RON...

Intrebarea 2: daca a trecut sumele deamboulea, PV este invalid? Tre sa depun contestatie? N-au trecut inca 15 zile, deci s-ar putea. Pot sa scap de plata pe chestia asta? N-am chef de judecata, instante si alte tampenii, dar acum intrebarea e... n-am platit in 48h, cat platesc? 150 RON x2 sau 400 RON? :|
Guns make the news. Science doesn't.
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
Cosmin.
Gold Member

Maşina: 2015 Ford Mondeo mkV Titanium X 2.0D 210PS [240BHP@Superchips Bluefin]

Re: Amenda pt viteza - proces verbal facut cu picioarele...

Mesajde Mihai L » 24 Mar 2008, 07:46

In general o amenda este intre x si y, la latitudinea lui poli (gravitate, comportament, etc).
Din cate stiu eu, daca platesti in 48h se lasa cu jumatate din MINIM (adica x), nu din cat ti-a dat politistul. Nu asta este si cazul tau?
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde verga_Cip » 24 Mar 2008, 08:01

Eu stiu ca un punct = salar minim pe tara, care de la 01.01.2008 e 500 ron ....
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde aannyy » 24 Mar 2008, 08:15

Din cate stiu eu daca procesul verbal nu e intocmit cum trebuie se poate anula. Dar daca ai semnat... si fara obiectiuni....iti cam asumi vina. Parerea mea. Pe mine m-a oprit un politist dupa ce am trecut pe rosu, era pe scuter, a venit langa mine, m-a tras pe dreapta, mi-a spus ce am facut, mi-am dat seama ca nu are martori, a zis ca imi intocmeste proces vb., i-am spus sa nu se complice ca nu il semnez, m-a intrebat de ce si i-am zis:"Din principiu". Si-a dat probabil seama ca nu are sanse de izbanda, m-a rugat sa fiu mai atent si ne-am despartit.
Status loading.....99%
aannyy
Gold Member

Maşina: Focus 2, 2007, Hatch, 5 door, sea grey, 1,6, Tdci, 90 cp

Mesajde Cosmin. » 24 Mar 2008, 09:22

$1 scrie:$2sa, am comis-o, mi-am furat o amenda.

Acum ideea e urmatoare. Viteza mi-a trecut-o 133km/h, acum incepe distractia.

Am 8 puncte amenda, 4 puncte de penalizare, 400 RON trecuta suma intreaga si 150 RON suma la 48h =))

intrebarea e... n-am platit in 48h, cat platesc? 150 RON x2 sau 400 RON? :|

Poate asa va sunt mai clare intrebarile :D

Sunt trecute 400 RON amenda, 8 puncte de penalizare, dar la suma la 48h este trecut si incercuit 150 RON. Deci:

1. Cat platesc?
2. PV nu este invalid daca boul nu stie sa socoteasca si scrie aiurea in el?

Multumesc :D
Cosmin.
Gold Member

Mesajde chiar_el » 24 Mar 2008, 10:04

Platesti 400 RON si nu a gresit;
(4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amenda;
6 puncte x 50 RON punctul = 300 RON
8 puncte x 50 RON punctul = 400 RON
deci in 48 de ore plateai jumatate din minim, adica 150 RON, altfel vei plati maximul, adica 400 RON. Tot astfel iti raspund si la a doua intrebare: EL stie sa socoteasca ;), deci PV nu este gresit
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
chiar_el

Maşina: Ford Focus
VIN: WF05XXGCC5GL85496

Mesajde Tiry213 » 24 Mar 2008, 10:22

1 punct = 10% din salariu minim. Inainte era 33 ron sau 30 acum este 50.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 24 Mar 2008, 10:23

$1 scrie:$2in cate stiu eu daca procesul verbal nu e intocmit cum trebuie se poate anula. Dar daca ai semnat... si fara obiectiuni....iti cam asumi vina. Parerea mea. Pe mine m-a oprit un politist dupa ce am trecut pe rosu, era pe scuter, a venit langa mine, m-a tras pe dreapta, mi-a spus ce am facut, mi-am dat seama ca nu are martori, a zis ca imi intocmeste proces vb., i-am spus sa nu se complice ca nu il semnez, m-a intrebat de ce si i-am zis:"Din principiu". Si-a dat probabil seama ca nu are sanse de izbanda, m-a rugat sa fiu mai atent si ne-am despartit.

Si daca semnezi si daca nu semnezi nu prea are importanta. De obicei politistii au persoane care se pun martori, si atunci nu mai conteaza semnatura. Si daca nu semnezi amenda tot o platesti (daca nu castigi in instanta).
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde ady_gb » 24 Mar 2008, 12:21

pv poate fi contestat daca nu respecta cond de forma si fond - art.16-19 Ordonanta Guv. nr.2/2001
Focus 2 HB 1.6i, 101CP, 2005
ady_gb
Ford Freak

Mesajde Cosmin. » 24 Mar 2008, 18:17

$1 scrie:$2latesti 400 RON si nu a gresit;
(4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amenda;
6 puncte x 50 RON punctul = 300 RON
8 puncte x 50 RON punctul = 400 RON
deci in 48 de ore plateai jumatate din minim, adica 150 RON, altfel vei plati maximul, adica 400 RON. Tot astfel iti raspund si la a doua intrebare: EL stie sa socoteasca ;), deci PV nu este gresit

Asa, breh, asta e raspunsul pe care il asteptam :) Merci.

Acum, inca o intrebare... Pentru ca nu scrie pe nenorocitul de PV si nici nu am gasit in alta parte... Pana cand trebuie sa o platesc? Din ce moment se instituie penalizari si ce valoare au acestea?

Multumesc anticipat :)
Cosmin.
Gold Member

Mesajde ady_gb » 25 Mar 2008, 09:43

termenul e de 48 de ore :
ART. 28 din OG 2/2001
(1) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres. Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare, iar termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
ady_gb
Ford Freak

Mesajde ady_gb » 25 Mar 2008, 09:45

cred ca ai un termen de 15 zile dupa expirarea celor 48 de ore in care poti plati jumatate :

ART. 25
(1) Procesul-verbal se va inmana sau, dupa caz, se va comunica, in copie, contravenientului si, daca este cazul, partii vatamate si proprietarului bunurilor confiscate.
(2) Comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult o luna de la data aplicarii acesteia.
(3) In situatia in care contravenientul a fost sanctionat cu amenda, precum si daca a fost obligat la despagubiri, o data cu procesul-verbal, acestuia i se va comunica si instiintarea de plata. In instiintarea de plata se va face mentiunea cu privire la obligativitatea achitarii amenzii la institutiile abilitate sa o incaseze, potrivit legislatiei in vigoare si, dupa caz, a despagubirii, in termen de 15 zile de la comunicare, in caz contrar urmand sa se procedeze la executarea silita.
ady_gb
Ford Freak

Mesajde forbidden27 » 25 Mar 2008, 09:54

Nu se percep penalizari la amenzile de circulatie. Amenda o sa iti vina la primaria la care ai domiciliu, o sa primesti prima data instiintare de plata, apoi o sa primesti somatie de plata, daca tot nu platesti, se actioneaza in instanta si o sa fi obligat sa faci munca in folosul comunitatii. Adica plantezi floricele in rond la Universitate. ;) :))
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde Wlaad » 25 Mar 2008, 09:58

Poti sa platesti cand vrei, nu sunt penalitati sau dobanzi. ideea este ca daca o sa vrei un certificat fiscal o sa iti apara acolo...

Pe de alta parte, semnarea procesului verbal nu inseamna recunoasterea vinei si nici renuntarea la dreptul de a face plangere contraventionala. Dar in acelasi timp, nu orice eroare la introcmirea procesului-verbal atrage nulitatea procesului-verbal.

"Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea."

Lipsa uneia dintre mentiunile de mai sus poate duce la anularea procesului-verbal, (nulitate relativa), iar nulitatea abzoluta este atrasa de cazurile de la art. 17: Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.

Pentru intrebari si in formatii suplimentare va stau in continuare la dispozitie.

Bafta!
Nu uita ca e imposibil sa nu uiti nimic, niciodata... Si daca totusi uiti, nu le cere celorlalti sa isi aduca aminte...
Wlaad

Maşina: Ford Mondeo MK5 2.0 TDCI

Mesajde mariusake » 25 Mar 2008, 12:11

Multumim pentru precizari!
Totusi, sper sa nu avem nevoie de ele! :)
FORDmidabil !
mariusake
Incepator

Maşina: Ford Focus 1.6 TDCI 90 HP, Sport Pack, Sea Grey

Mesajde Extremero » 25 Mar 2008, 12:49

$1 scrie:$2...)

Pentru intrebari si in formatii suplimentare va stau in continuare la dispozitie.

Bafta!

Merci :)
E adevarat ca daca te ia radarul si pe PV nu scrie agentul seria si nr de omologare/certificare al aparatului radar cu care s-a facut "masurarea" atunci PV e nul?
Mitsubishi Outlander | 2.2 Instyle Navi | 2008| Jeep Cherokee [KJ] | 2.8 CRD | 2004 | Renault Super 5 | 1.4i | 1988
[EX - Ford Focus ST170] | [EX - Ford Focus Futura | 1.8 Zetec 16v | 2003]
Extremero
Gold Member

Mesajde Wlaad » 25 Mar 2008, 13:36

Nu, nu este adevarat.

Ordonanta 2/2001 prevede in mod expres care sunt cauzele de nulitate ale P-V-urilor, iar asta nu este unul dintre ele.

Daca faci plangere, poti cere instantei proba cu acte, si anume sa puna in vedere IPJ-ului sa ataseze la dosar copii de pe buletinul de verificare metrologica, dar de obicei le au la zi.

Am avut plangere respinsa in prima instanta in conditiile in care autorizatie de montare a aparatului Radar pe o masina era expirat, iar din planul de activitate zilnica al agentilor de circulatie reiesea clar ca agentul care intocmise p-v-ul era desemnat pe alta zona...

Urmeaza recursul...
Nu uita ca e imposibil sa nu uiti nimic, niciodata... Si daca totusi uiti, nu le cere celorlalti sa isi aduca aminte...
Wlaad

Maşina: Ford Mondeo MK5 2.0 TDCI

Mesajde Extremero » 25 Mar 2008, 22:04

Alta intrebare (te exploatez :) ):
Daca tabla de marcare a limitei unei localitati nu este STAS, ci o tabla drepunghiulara oarecum artizanala, pe care sunt inghesuite cu litere de cca 5 cm numele localitatii in 3 limbi (RO, H, D), se poate invoca faptul ca habar nu aveai ca esti in localitate?

Cazul nu e imaginar, la cca 15-20km de TgMures spre Cluj, este un sat numit Sinpaul, unde exitsta o astfel de tabla. Mai mult, nici macar nu e pe marginea drumului ci e prinsa de un gard dincolo de sant.
Ok, de o vreme nu prea mai conteaza daca tabla aceea e legala sau nu, pt ca au pus limita de 50 inca dinainte de intrarea in sat, dar lasand caterinca deoparte, daca nu esti din zona sau vii seara, 90% nu vezi tabla aia sau nu-ti dai seama ca reprezinta limita de localitate.
Mitsubishi Outlander | 2.2 Instyle Navi | 2008| Jeep Cherokee [KJ] | 2.8 CRD | 2004 | Renault Super 5 | 1.4i | 1988
[EX - Ford Focus ST170] | [EX - Ford Focus Futura | 1.8 Zetec 16v | 2003]
Extremero
Gold Member

Mesajde sorinioan » 26 Mar 2008, 09:58

nu le plati nimic.eu am luat dealungul a cativa ani amenzi si n-am primit nimic acasa.ba mai mlt dupa 2-3 ani amenzile se prescrie.am fost de curand la sectia financiara sa intrb daca am ceva de plta pe anul trcut si mi-a zis ca nimic in afara de inpozitul pe masina, :D
SPEED GIVE ME WHAT I NEED
sorinioan
Ford Freak

Maşina: ford mondeo-2002-2000cm- -145hp-ghia
VIN: wf04xxgbb42g41335

Mesajde Tiry213 » 26 Mar 2008, 11:57

$1 scrie:$2u le plati nimic.eu am luat dealungul a cativa ani amenzi si n-am primit nimic acasa.ba mai mlt dupa 2-3 ani amenzile se prescrie.am fost de curand la sectia financiara sa intrb daca am ceva de plta pe anul trcut si mi-a zis ca nimic in afara de inpozitul pe masina, :D

Pai cum ai luat amenzi daca nu ai primit nimic acasa? =))
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde luciusss » 26 Mar 2008, 20:12

Daca in termen de 15 zile nu se achita amenda aceasta se trimite in debit , adica la sectia financiara, sau asa ar trebui, numai ca nu prea are cine sa le trimita .
Asa ca roaga-te sa uite sa o trimita . .. .. :D
FF Trend Coll., 1.6 - 100 hp, sedan, sea grey
<< 2007 >>
luciusss
Member

Înapoi la Discutii libere/forum