Teleportare, călătorii în timp, mecanică cuantică, ș.a.m.d.
M-am hotărât să deschid acest topic ca un spin-off din acesta.
Și voi începe printr-un citat:
1. Partea cu privitul înapoi în timp despre care spui tu poate ar fi și posibilă dacă am afla exact ce anume să accelerăm la viteza luminii
Și da, se bazează pe teoria relativității, pe teoria câmpului unificat, pe Maxwell, Lorentz, Einstein, Planck, etc. Materia este incredibil de stufoasă, lectura foarte anevoioasă. De fapt un mare fizician nu se vede la rezolvat probleme, ci la capacitatea lui de a-ți traduce cam ce înseamnă muntele ăla de formule.
Să nu simplificăm totuși sau să o dăm în chestii populare gen soartă, că nu dă bine, aici ne dăm dejtepți
2. Teleportarea am spus că s-a realizat, dar omului nu-i place să și citească cum trebuie. După cum m-am mai exprimat, dacă nu se teleportează ceva în genul unei piramide, omul obișnuit nu va lua în considerație evenimentul...
Citez:
Sursa.
Teleportarea cuantică reprezintă în principiu fix ceea ce faci când trimiți un fax, numai că distrugând originalul. Michael Crichton a dezvoltat ideea într-una din cărțile sale "Prizonierii timpului", unde erau folosite computere cuantice pentru scanarea și procesarea corpului uman - un computer cuantic fiind singurul suficient de rapid pentru a face aceste calcule instantaneu, și nu în zeci de ani. Apropos, computere cuantice există, iar acesta este unul dintre ele. Specificațiile includ răciri cu heliu și alte nebunii, la sursă fiind procesorul Feynman (The Feynman Processor: Quantum Entanglement and the Computing Revolution, Gerard J. Milburn, Perseus Books, 1998 ISBN 0-7382-0173-1). Pe scurt, lucrează nu cu 0 și 1, ci cu stări ale electronului. Care e multe, și în mecanica cuantică pot exista simultan => you do the math cam cât de puternic poate fi. Imediat ce a fost relativ funcțional, toată lumea a sărit de fund în sus că securitatea electronică va deveni o glumă proastă cu așa ceva în mass-production.
De asemenea, imaginați-vă că nu prea îți vine să-ți pui fundu` în teleportor când nu ai cum să fii reconstruit la destinație, de-aia nu ai cum să vezi aplicații directe ale teleportării în acest moment. După ce computerele cuantice vor fi înlocuit actualele procesoare și mecanica cuantică va fi mai bine înțeleasă probabil se va avansa la șobolani, maimuțe și probabil și oameni.
Acumica.
Vă provoc la câteva lecturi și la dezbaterea situației.
Părerea mea sinceră este că stăm pe muchia unor descoperiri viitoare extraordinare, care poate nu ne vor trimite înapoi sau înainte în timp, ci doar într-o calătorie fantastică, nu se știe unde
Și voi începe printr-un citat:
$1 scrie:$21.Partea cu intoarcerea in timp face parte mai mult din imaginatie (asa o vad eu ). Si acum sa va spun si de ce zic asta.
Ma gandesc ca ar fii posibil de vazut un anumit moment din istoria noastra dar fara a putea interactiona cu el. Si ma gandesc ca o sa fie posibil de vizionat live (cu un telescop), un moment din istorie, cand o sa avem tehnologia necesara sa depasim viteza luminii. Dupa cum stiti si voi noi vedem soarele in reluare cu cateva mimute (aprox 8 minute), si asta fiindca atat face lumina pana la noi. Cum soarele isi reflecta imaginea asa si pamantul o reflecta (nu stiu cu ce putere si cat de departe ar putea fii observata). Daca omenirea ar reusii sa descopere in primul rand ceva mai rapid ca lumina cred ca ar putea fii posibil ca omul sa construiasca un telescop undeva departe, sau pur si simplu sa prinda reflexia pamantului din urma. Atunci s-ar putea spune ca poti privii in trecut.
Iar ce spune Einstein cu lumile paralele (eu as traduce soarta), e asemanator cu teoria relativitatii. Nu cred ca fiecare e cu lumea lui, si cand se intalnesc doi se contopesc doua lumi, si se mai schimba cate ceva in lumile lor, si in lumile celor de dupa ei.
2. La partea cu teleportarea as avea niste tendinte sa cred ca ar fii posibila, dar nu in adevaratul sens al cuvantului. O sa fie posibil sa mute ceva dintr-un loc in alt loc, foarte repede , partea fizica fiind existenta in tot procesul mutarii. Eu nu imi pot imagina cum poti face un lucru fizic sa dispara si sa sa apara in alt loc sau in acelasi loc dupa un anumit interval de timp. Teleportarea duce foarte mult spre intoarcerea in timp, iar despre intoarcerea in timp am scris mai sus.
Greselile de gramaticale, nu mai stau sa corectez.
1. Partea cu privitul înapoi în timp despre care spui tu poate ar fi și posibilă dacă am afla exact ce anume să accelerăm la viteza luminii

Și da, se bazează pe teoria relativității, pe teoria câmpului unificat, pe Maxwell, Lorentz, Einstein, Planck, etc. Materia este incredibil de stufoasă, lectura foarte anevoioasă. De fapt un mare fizician nu se vede la rezolvat probleme, ci la capacitatea lui de a-ți traduce cam ce înseamnă muntele ăla de formule.
Să nu simplificăm totuși sau să o dăm în chestii populare gen soartă, că nu dă bine, aici ne dăm dejtepți

2. Teleportarea am spus că s-a realizat, dar omului nu-i place să și citească cum trebuie. După cum m-am mai exprimat, dacă nu se teleportează ceva în genul unei piramide, omul obișnuit nu va lua în considerație evenimentul...
Citez:
$1 scrie:$2n 1993 an international group of six scientists, including IBM Fellow Charles H. Bennett, confirmed the intuitions of the majority of science fiction writers by showing that perfect teleportation is indeed possible in principle, but only if the original is destroyed. In subsequent years, other scientists have demonstrated teleportation experimentally in a variety of systems, including single photons, coherent light fields, nuclear spins, and trapped ions.
Sursa.
Teleportarea cuantică reprezintă în principiu fix ceea ce faci când trimiți un fax, numai că distrugând originalul. Michael Crichton a dezvoltat ideea într-una din cărțile sale "Prizonierii timpului", unde erau folosite computere cuantice pentru scanarea și procesarea corpului uman - un computer cuantic fiind singurul suficient de rapid pentru a face aceste calcule instantaneu, și nu în zeci de ani. Apropos, computere cuantice există, iar acesta este unul dintre ele. Specificațiile includ răciri cu heliu și alte nebunii, la sursă fiind procesorul Feynman (The Feynman Processor: Quantum Entanglement and the Computing Revolution, Gerard J. Milburn, Perseus Books, 1998 ISBN 0-7382-0173-1). Pe scurt, lucrează nu cu 0 și 1, ci cu stări ale electronului. Care e multe, și în mecanica cuantică pot exista simultan => you do the math cam cât de puternic poate fi. Imediat ce a fost relativ funcțional, toată lumea a sărit de fund în sus că securitatea electronică va deveni o glumă proastă cu așa ceva în mass-production.
De asemenea, imaginați-vă că nu prea îți vine să-ți pui fundu` în teleportor când nu ai cum să fii reconstruit la destinație, de-aia nu ai cum să vezi aplicații directe ale teleportării în acest moment. După ce computerele cuantice vor fi înlocuit actualele procesoare și mecanica cuantică va fi mai bine înțeleasă probabil se va avansa la șobolani, maimuțe și probabil și oameni.
Acumica.
Vă provoc la câteva lecturi și la dezbaterea situației.
Părerea mea sinceră este că stăm pe muchia unor descoperiri viitoare extraordinare, care poate nu ne vor trimite înapoi sau înainte în timp, ci doar într-o calătorie fantastică, nu se știe unde

Guns make the news. Science doesn't.
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
-
Cosmin. - Gold Member
- Maşina: 2015 Ford Mondeo mkV Titanium X 2.0D 210PS [240BHP@Superchips Bluefin]