Pai... eu, de ex, o sa vin in Romanica dupa 2 ani de stat in Italia...Nu sunt doar tigani si capsunari in tarile astea...sunt foarte multi oameni de buna credinta. povestea mea e in felul urmator... am facut o facultate in tara,am si lucrat 1 an jumate la Petrom,au venit disponibilizarile iar ultimii veniti au fost primii plecati. cum nu am vut pile foarte puternice nu a mai fost nimic de facut si am ramas somer...
Atunci m am hotarat sa fac o schimbare radicala,deoarece simteam k trece viata pe langa mine si imi doream foarte mult sa am si eu o masina,sa fac niste lucruri pe care in tara le as fi facut mult mai greu cu foarte multe credite in banca...
Am ajuns in Italia si am avut norocul sa gasesc un serviciu excelent si odata cu trecerea timpului m am indragostit de aceasta tara care mie personal mi se pare extraordinara.
Am avut foarte multe de invatat de aici,am vazut ce inseamna civilizatia,ce inseamna o adevarata relatie sef -subaltern,ce inseamna respectul fata de colegul tau de munca...In romanica seful nu putea sa se adreseze decat cu "ba,aia a mea,ai facut ce ti am zis eu? hai mi repede ca imi bag.... in italia chiar daca eram roman,tot timpul mi s a vorbit fff frumos cu mult respect si foarte mult bun simt,pur si simplu mergeam de drag la munca.sa nu mai vorbesc de salariile sefilor care in romania erau de 7 8 ori mai mari,iar in italia nici macar duble...
Au urmat intamplarile acelea de la Roma,crime si violuri,mi s a parut incredibil,nu am avut absolut nicio problema cu nimeni,chiar stateam si discutam cu ei la servici pe seama acestor evenimente,din contra ei dadeau vina tot pe justitia lor,pe media,mie personal nu mi s a intamplat sa am de a face cu italieni rasisti.
In acest timp,mi am cumparat si o masina,un Mondeo de toata frumusetea,foarte bine dotat,cu niste jante de 18 de toata frumusetea cu care am strabatut un pic minunatele autostrazi italiene. am vazut Venezia,am vazut litoralul italian,Maranello,muzeul Ferrari,pista de la Fiorano,Sant Agata Bolognese,muzeul Lamborghini si multe altele...
A venit criza si au cam inceput si pe aici problemele,drept urmare am ramas din nou somer

in ultima zi de lucru totii colegii italieni m au salutat m au pupat mi au urat mult succes pe viitor,chiar am ramas foarte placut impresionat,nu ma asteptam la un asemenea comportament din partea lor.in ciuda imaginii pe care o au romanii aici(imagine falsa accentuata de prostiile pe care le fac totii tiganii si taranii prosti).m am convins ca daca esti baiat destept si iti vezi de treaba ta,vei fi apreciat la adevarata ta valoare,mult mai apreciat decat in tara ta chiar.
Acum voi veni acasa,nu stiu daca definitiv sau doar pentru o perioada,cert e ca deja imi fac multe probleme,din ce aud la tv sau citesc pe internet,in Romania se simte foarte intens criza.
Una din problemele pe care mi le fac este chiar cu masina,aici a dus o foarte bine,motorina buna,strazi excelente,ma cam sperie gandul ca o sa circul cu jante de 18 pe strazile patriei pe care le cunosc prea bine

s ar putea sa le vand sau sa fac un schimb cu cineva care are de 17 eventual.Aici e o adevarata placere sa mergi cu o suspensie sport si jante de 18,strazile sunt super ,autostrazile de vis.
Una peste alta,unii romani vin in romania ,altii raman in strainatate,altii poate vor sa plece,depinde,sunt cazuri si cazuri.
Pt mine a fost o experienta deosebita,am avut multe de invatat si am avut si multe benificii.
Salutare la toata lumea!