Cainele de pe A2, mosu si claxonu, sangele si politistul
Pana se va face un film cu intamplarea asta poate mai e, dar momentan merita povestita...

Se intampla sa am duminica un drum pana la Lehliu. Cum trecu ceva timp de cand n-am mai facut un "consum" la masinuta mea am zis ca e un moment bun. Asa ca mi-am zis sa fac unul la dus pe un mers lejer (aproape constant cu 110) si unul mai in forta la intoarcere sa vad cat mai mananca. M-am rezumat la CB, asa ca l-am resetat la iesire la Trapezului si la intrare pe A2 la Lehliu.
La dus mi-a afisat un 7.8 (mi s-a parut tare mult).
E, povestea e la intors si e ceva mai mult de povestit.
Pana la aproximativ 20 Km de capitala am mers destul de constant cu 180 (precizez ca a fost din motive "stiintifice" si ca nu ar trebui practicata si folosita ca modalitate de transport aceasta viteza).
E, din senin POC un catel, n-am apucat sa-l vad daca erea sau nu viu dar in mod clar l-am luat in plin cu acea viteza. Am franat sa-mi trag sufletul, dar nu am oprit, nesesizand nimic suspect la masina, am continuat experimentul. Asa ca intru in oras dupa ~60km de mers cu ~180 in care CB afiseaza 10.1 L/100km. Ceea ce e mai putin decat ma asteptam luand in calcul media de la dus.
E...dar povestea continua:
Intru pe Floreasca, lejer ca in oras ~40/h trec de o trecere de pietoni si la ~60m de ea, un nene se chinuia sa traverseze, am franat ca sa aibe timp sa treaca de mijlocu drumului si am trecut lejer pe langa el neabtinindu-ma insa sa pisc claxonul. I-am urat sanatate, am trecut de el si dupa cativa zeci de metri il vad cu coltu ochiului in oglinda ca pica jos aproape de mijlocu drumului. Opresc. Ma uit mai bine si nimic, statea pe asfalt.
Nu trecea nici o masina in secunda aia si ma mana constiinta de intorc. Cobor, ma uit la el si abia mai respira, nu micsca si nu zicea nimic. Cum ereau catava sute de metri pana la spitalul de urgenta il pun in masina (mare prostie, nu mai fac niciodata asta) si-l duc la spital, respira cat de cat, il predau la garda, dau explicatii completez diverse...aflu ca mosu facu un preinfart, dar l-au restabilit. N-am mai stat ca lasasem masina la intrare si plec (dupa ce ma asigur ca nu mai am nici o implicare si nenea e OK). E...la iesire cine erea langa masinuta mea? Un militian..., care probabil pierdea vremea pe acolo si ma interpeleaza:
Ce e cu masina parcata acolo? Ii zic ca fusei cu o urgenta, ma asculta si dupa ma ia de mana sa-mi arate masina mea. Aveam o minunata dara de sange pe partea drapta (prag si sub)!! Va imaginati cate explicatii, cate interogari au uramat in garda, cate ore am stat la sectie...Nu aveam nimic atins frontal la masina (un pic fusta sub spoiler) marele meu noroc a fost ca bietul animal si-a lasat o mare parte din blana pe sub masina mea si erea destul de evident ca urmele de sange nu proveneau de la un om. Au verificat cateva ore...In fine acu ar trebui sa fiu "curat"
ca pilda: verificati masina dupa ce loviti catei sau mai bine feriti-i daca puteti si nu claxonati batranii pe strazi ca nu puteti sti cat ii tin inima

-
Chipu - Gold Member
- Maşina: DSN si Mondeo Mk3 Duratec