Discutii libere/forum

Informatii placa snowboard

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Informatii placa snowboard

Mesajde Tiry213 » 04 Dec 2007, 15:03

Salut,

Vreau sa imi schimb placa de snowboard, fiindca cea pe care o am sa deteriorat prea rau. Cand am luat-o pe aceea, am luat-o dupa model, nu dupa firma, dimensiuni, materiale.
Stie cineva la ce detalii ar trebuii sa ma uit cand o cumpar. Ce dimensiuni imi trebuie mie 1.76m inaltime 60 kg.
De altfel as vrea sa va intreb daca legaturile le pot prinde pe orice placa.

Astept sfaturile voastre.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde OctavianC » 04 Dec 2007, 15:05

si eu sunt curios. Personal sunt pasionat de ski dar as vrea sa ma joc si cu placa. As vrea sa stiu ce e recomandat. Placa cu clapari sau cu bocanci, si de asemenea in fctie de ce criterii se cumpara placa
Volvo S60 2.4 D5 Gold

DEAD Ford Focus TDCI 2001
OctavianC
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 04 Dec 2007, 17:14

up :))
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde madalex » 04 Dec 2007, 18:01

Lungimea snowboard-ului se calculeaza in functie de inaltime, greutate si skill-ul utilizatorului...
Sunt cateva calculatoare pe net, unul ar fi acesta:
http://www.snowboardlengthcalculator.com/

Nu cred ca e ceva recomandat neaparat intre clapari si boots. Si eu am trecut de la ski-uri la snowboard, si ma saturasem sa car claparii dupa mine si am ales boots-ii care sunt mult mai comozi...
madalex
Ford Freak

Maşina: VW Golf Mkv GTI 2.0TFSI 200CP

Mesajde Tiry213 » 04 Dec 2007, 18:10

Si eu la fel. Am ales boots-ii. Mi se par mult mai comozi. Te misti mult mai usor in ei. Si sunt destul de rigizi.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde devlin_dirty » 04 Dec 2007, 21:20

sunt super multe criterii dupa care trebuie sa iti alegi placa perfecta... stilul pe care il abordezi ( downhil, pipe sau extreme (rail, freepipe) - carbon, miez din lemn tip to tail sau in ultimul caz stratul din mijloc de metal). Curburile terminale, existenta sau lipsa aparatori margini, suprafata sinterizabila, laminata din sticla, lac, rugoasa, suprafete unidirectionale sau bidirectionale sau multidirectionala. Constructie sidewall ABS pentru un transfer mai mare al energiei si fortei inspre canturi.
Dupa alegerea placii in sine urmeaza alegerea talpii ( suportului pentru booti - sau legatura, cum preferati ) cu articulatii flexibile, rigide sau fara articulatii pentru stilul extreme freestyle, redimensionabile, fixe, pe sistem imbus sau flip-on, cu sau fara ancorare perpendiculara. Sa aiba strap universal sau pentru un anume tip de booti ( pentru cele extreme ), reglabil cu sau fara scule. Prezenta unui toe ramp flexibil sau a unuia fix ( pentru cei care practica mai mult downhill ). Eleronul spate flexibil sau rigid, fix sau reglabil. Booti, de 2 feluri ( material textil sau material solid), sunt usor de ales, depinzand de suporti. :wink:
Fiesta Comfort 1.25 75cp Panther Black
Imagine
devlin_dirty
Incepator

Maşina: Ford Fiesta, 2007, 1.25, 75 hp comfort
VIN: WF0HXXWPJH7J80205

Mesajde dovlecel » 05 Dec 2007, 00:50

$1 scrie:$2unt super multe criterii dupa care trebuie sa iti alegi placa perfecta...:wink:

Adevarat, dar hai sa nu descurajam oamenii!

Lungimea placii: pana la barbie +/- cativa cm (+ daca vrei viteza si ai experienta, - daca vrei trick-uri si/sau experienta mai putina)
Latimea conteaza si ea: mai lata -> viteza mai mica, mai ingusta normal viteza creste.

Boots 3 tipuri:
- 1 hard pt race: seamana a clapari
- 2 tipuri soft pt legaturi step-in sau legaturi normale

Nu orice legatura se potriveste la orice placa.

dar mai bine da un click pe aici: http://www.snowboard.ro/index.php?location=tutoriale

multa bafta si omat!
FocuS.TDCI.115 CP.hatch.black.leather.2002.
Yamaha.FZ6.black.
http://www.copaculdehartie.ro
dovlecel
Ford Freak

Mesajde Tiry213 » 05 Dec 2007, 12:30

Dovlecel.

Am o placa, pe care am stricato. E praf. Si as vrea sa imi cumpar alta. Dar legaturile sa le pastrez. Fiindca alea au un sezon.

Se potrivesc oare. Sau sunt si alea de mai multe tipuri?
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde dovlecel » 06 Dec 2007, 00:42

Pai problema ar fi doar la dispunerea gaurilor pt suruburi. Din cate stiu eu sunt 2 tipuri:
- forum.jpg cu dispunere paralela (majoritatea placilor)
- burton.jpg cu dispunere "mai altfel" (specifica pt burton)

Ca sa fii sigur demonteaza legaturile de pe placa veche, vezi ce dispunere au gaurile si cumpara o placa cu aceeasi dispunere sau cand cumperi placa ia si legaturile si probeaza. Eu stiu ca dimensiunile dintre gauri sunt standard.

Si eu ar cam trebui sa-mi schimb placa dar nu prea am gasit sursa de finantare :(

bafta multa si bineinteles omat !
Fişiere ataşate
burton.JPG
(25.35 KiB) Descărcat de 95 ori
forum.jpg
(23.87 KiB) Descărcat de 95 ori
FocuS.TDCI.115 CP.hatch.black.leather.2002.
Yamaha.FZ6.black.
http://www.copaculdehartie.ro
dovlecel
Ford Freak

Mesajde Tiry213 » 06 Dec 2007, 12:47

Gata am vazut. Ale mele sunt ca in poza forum.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Înapoi la Discutii libere/forum