Discutii libere/forum

Presiune cauciuc de Fiesta pe Focus

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Presiune cauciuc de Fiesta pe Focus

Mesajde CristiGaspar » 21 Aug 2014, 19:43

Salutare FORD-istilor,

Asta e primul meu post aici, desi am mai verificat alte informatii pe aici pana acum.
Am cumparat recent un Focus 1.6 Zetec SE, si ma "macina" rotile cu care a venit echipat.
Dupa link-ul acesta ( http://www.sizemytires.com/make/ford/focus ), nu sunt dimensiunile specifice unui Focus din 2002 (anul fabricatiei masinii).
Rotile sunt de dimensiunea 175/65R14, care din cate am vazut sunt specifice unui Ford Fiesta.

Problema acum este ca nu stiu la ce presiune sa tin rotile.
Exista pentru Focus 175/70R14, cu presiunea 32-32 (fata-spate), si 175/65R14 pentru Fiesta cu 31-26 conform http://www.puretyre.co.uk/ford-tyre-pressures/.

Acum, as putea sa folosesc presiunea pentru Fiesta, dar Focusul imi imaginez ca e mai greu, deci ar fi o problema din punctul meu de vedere.
Si am primit si cauciucuri de iarna care sunt 175/80R14, care la fel nu cred ca sunt specifice pentru Focus.

A mai intalnit cineva o situatie similara? Ma puteti ajuta cu sfaturi pentru presiunea optima pentru rotile mele?
CristiGaspar
Incepator

Maşina: Ford Focus 1.6 16V ZetecSE 2002
VIN: WF0AXXGCDA2J75319

Înapoi la Discutii libere/forum