ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
05 Mar 2006, 21:31
Sal2all, vreau sa stiu dak se renteaza si dak da in ce masura, sa imi fac casco, mondeoul meu e din 93, as fi interesat de avantajele ei cat si de dezavantajele ei
05 Mar 2006, 22:49
avantaje: esti asigurat; in caz ca faci vreo boacana sau gasesti masina lovita, nu platesti tu oalele sparte
dezavantaje: asigurarea casco costa. in az ca nu ai "evenimente", platesti degeaba.
Eu zic ca merita sa-ti faci.
05 Mar 2006, 23:03
de exemplu dak din vina mea la o parcare al lovit un stalp din ala mic caci nu l-am observat, pot sa imi fac bara pe casco?
05 Mar 2006, 23:30
Daca dai cu ea la 60 la ora in stalp te costa reparatia mai mult decat face masina asa ca gandeste-te bine si daca ai posibilitati asigur-o.
05 Mar 2006, 23:56
sa inteleg ca orice dauna care io provoc chiar eu masinii, chiar dak e din vina mea mi se repara pe casco?
06 Mar 2006, 00:08
In anumite conditii, adica cazurile in care nu se asigura despagubirea sunt mai multe decat cele in care se despagubeste. Dintre cele mai importante, consumul de alcool. Daca ai baut si ai avarie ti-o repari pe banii tai. Dar in principiu merita. Daca spargi o baruta pe an, este chiar rentabil
06 Mar 2006, 00:25
pai la asta ma refeream si eu, chiar am spart bara spate ,poate ma mai zgarii cu vreunu cine stie
06 Mar 2006, 14:05
asigura-te CASCO!
06 Mar 2006, 14:32
CASCO are doar avantaje!
Plata primei nu va constitui niciodata un dezavantaj, tinand cont ca o masina din 5 este avariata in incidente rutiere, in ficare an, cel putin in Bucuresti.
In afara de reparatiile la masina proprie, generate de erori proprii (care, la masinile ne-autohtone, depasesc intotdeauna valoarea primei anuale) mai apare avantajul de a deconta si avariile provocate de indivizi care nu au RCA.
Iar la statisticile privind auto neasigurate si care circula pe drumurile publice sunt foarte pesimiste.
Cred ca un astfel de topic e generat (fara intentia de atac la autorul topicului) de lipsa de educatie (si, uneori, de valoarea primelor) in domeniul asigurarilor, in Ro.
A locui intr-un apartament neasigurat mi se pare un risc prea ieftin pentru a nu fi eliminat (o prima de 100-150 EUR/an e lejera pentru mare parte a oamenilor).
A circula cu o masina fara RCA este un risc, de asemenea, neacceptabil - poti provoca daune unei masini cu valoare foarte mare.
Lipsa asigurarii CASCO poate determina, de multe ori, renuntarea la o masina, pentru ca dauna care se poate ivi depaseste posibilitatea de plata a proprietarului.
...etc...
06 Mar 2006, 15:51
Si apropo de intrebarea ta, partea nasoala la tine e ca inainte de semnarea contractului vin si-ti pozeaza masina, deci bara ta, cum e acum, tb s-o repari singur si orice mai e vizibil. De asemenea, daca zgarii o aripa, sa zicem, si dai de rugina, sa nu te astepti sa-ti schimbe aripa.
06 Mar 2006, 20:40
Corect poate aici e vorba si de o mica educatie sa zic asa, mentionez ca nu am mai avut asa ceva deci sunt putin needucat in ceea ce priveste asigurarea casoc.In rest sunt de acord in toate cu voi, si in final m-am decis o sa imi fac CASCO
PS: multumesc toti celor care ati raspuns acestui topic
07 Mar 2006, 01:51
$1 scrie:$2i apropo de intrebarea ta, partea nasoala la tine e ca inainte de semnarea contractului vin si-ti pozeaza masina, deci bara ta, cum e acum, tb s-o repari singur si orice mai e vizibil. De asemenea, daca zgarii o aripa, sa zicem, si dai de rugina, sa nu te astepti sa-ti schimbe aripa.
uite k eu am avut noroc, cand mi-am facut CASCO era masina murdara din cauza vremii si gagica care a facut poze era mai mult atenta la mine decat la masina

si uite asa mi-am reparat aripa care o aveam lovita anterior de catre un dobitoc
07 Mar 2006, 12:36
Sigur, merita incercat.
Si eu am o floricica in parbriz si "gagica" n-a vrut sa-mi faca actele (deh, eu n-arat asa bine ca tine!); am gasit insa un "nene", care nu numai ca mi-a facut actele, dar mi-a scazut si 10% pe seama kilometrajului, cica masina uzata. Plus ca vopseaua metalizata e optionala si nu mi-a trecut-o, dar mi-am vopsit de cateva ori diversele zgarieturi fara probleme.
07 Mar 2006, 15:19
Asigurarea CASCO merita indiferent de costul politei.
Treaba asta o spune unul patit
Prima data mi-a furat masina si am gasito dupa 3 luni(nu mai avea nimic in interior). Mi-am primit banii de la asigurare (chiar mai multi decat am cheltuit)
A doua oara m-a lovit un berbec fara asigurare RCA si daca nu aveam CASCO trebuia sa ma judec eu cu ala pentru bani (reparatia a costat aproximativ 65.000.000 lei la o dacie).Din pacate masina pe care o am acum e prea batrana si nu mai pot sa o asigur.
Asa ca daca va permite anul de fabricatie al masinii ar fi indicat sa va faceti CASCO pentru ca se poate intampla orice.
10 Apr 2006, 20:13
daca are nevoie cineva de asigurare casco va pot ajuta! Masini din 2000-2006, generalli! va pot face un pret bun!
Mariuslup@yahoo.com este mailul meu.