In general dimineata traficu merge spre nord si seara spre sud. Respectiv dinspre est sau vest catre centru dimineata si invers seara.
De aceea dimineata iti recomand sa vii pe la P-ta Presei Libere pe Kisellef si de acolo pana la Unirii via Calea Victoriei (faci stanga pe splai in captul ei) (sau via Romana/Universitatii ?) si la Unirii cum ziceam faci stanga catre Calarasi si tii drept la Hala Traian.
Cel putin pana la unirii venind de la Piata Presei am prins trafic relativ lejer dimineata in rarele cazuri cand am avut nevoie pe ruta aia la orele alea. La Arc s-ar putea sa fie ceva coada ocolibila pe Marasti pe la Sofitel si apoi sa reintri pe Kiseleff da nu e asa mare sa merite neaparat ocolitu si complicatu pe stradute daca nu cunosti.
De la Hala Traian mergi inapoi la Unirii si apoi de acolo spre sud-vest ajungi la rondul Regina Maria/Cosbuc via regina Maria sau Unirii/P-ta Constitutiei/Libertatii (asta a doua varianta iti da voie sa admiri si Palatul Parlamentului mai bine daca n-ai mai fost pe aici da atentie la trafic, cum admiri) apoi o tii drept sud-vest Cosbuc/Rahovei/Alexandriei; in mod normal daca ajungi aici (spre Alexandriei) pana in ora 16 n-ar trebui sa dai de multa aglomeratie (tot din ceva experienta da nu multa), dar fiind vineri s-ar putea sa dai de naiba

Poate are altcineva o ruta mai ocolitoare dar mai lejera.
Daca vrei incerc sa-ti pun si o harta dar incearca intai sa te uiti pe una pe net dupa indicatiile mele sau poate deja esti familiarizat cu strazile principale din buCUResti..