Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Accident auto cu ITP expirat

07 Ian 2008, 15:47

Salutare,

Se prezinta urmatoarea situatie:

Un prieten se intorcea ieri in tara si a avut un accident nefericit: i-a iesit un caine pe carosabil si n-a mai apucat sa franeze. (pagube: proiector dreapta distrus, aripa dreata indoita, spoiler fata spart, etc).
Azi vroia sa mearga la politie sa declare accidentul ca sa rezolve problema pe CASCO.
Cand sa verifice certificatul de inmatriculare a observat ca i-a expirat ITP-ul in octombrie-noiembrie anul trecut (a uitat sa-l faca si aia la revizie nu i-au spus nimic - nu ca ar fi datoria lor).

Ce se intampla daca merge la politie sa declare accidentul si masina are ITP expirat?
Polita CASCO este afectata daca ITP-ul este expirat?

Ce propuneri aveti pentru solutionarea problemei?

Orice sugestii sunt bine venite.

Merci!

07 Ian 2008, 15:50

Din pacate CASCO cere doua lucruri:
1. NEBAUT
2. ITP

Asta e....

07 Ian 2008, 16:17

Nu gaseste nici un service sa ii faca ITP-ul si pe urma sa declare accidentul?

07 Ian 2008, 16:22

Chiar asta incearca acum. Sa mearga la un service si sa faca ITP-ul, ca apoi sa mearga la politie sa declare accidentul, care s-a produs dupa ce a facut ITP :P

Ca fapt divers, se dau puncte de penalizare pentru un astfel de accident? Mi s-ar parea un pic stupid...

Multumesc pentru raspunsuri!

07 Ian 2008, 16:25

zi`i sa se intereseze pe la prieteni daca nu are cineva o cunostinta la un service care efectueaza ITP`uri.....si o rezolva!

07 Ian 2008, 16:49

Nu stiu cum o sa faca ITP-ul cu masina lovita, in conditiile in care la ITP se fac si poze la masina din mai multe unghiuri...

07 Ian 2008, 16:50

pot face aia pozele "mai tarziu" ca e masina murdara! :)

07 Ian 2008, 17:02

Si cum le baga in sistem mai tarziu... Stiu, orice sistem poate fi "aranjat"... Ideea e cine mai risca...

07 Ian 2008, 17:04

traim in romania....tara tuturor posibilitatilor....unde cu un pachet de cafea si un cartus de tigari se rezolva aproape orice!!!

07 Ian 2008, 17:16

Sund pe duca vremurile alea. Dar inca mai sunt.

07 Ian 2008, 17:58

Amenda e destul de mare pt ITP expirat si ridicarea certificatului. Acum...si eu stiu la fel ca fasconal, casco cere cele 2!

07 Ian 2008, 19:28

Eu sper sa reuseasca sa faca itp-ul pe naspa. Din ce stiu eu (s-ar putea sa ma insel) daca ai itp-ul expirat il poti face numai la rar.

07 Ian 2008, 19:43

itp-ul se face la orice service autorizat si se pot trece cu vederea unele lucruri, dar nu orice. acum 1 luna cand l-am facut eu mi-a explicat tipul de-acolo ca acum se face online si pot oricand cei de la rar sa-i spuna sa nu dea drumul unei masini pana nu ajunge o comisie de la ei sa verifice.
in cazul in care e expirat nu stiu care e procedura..

07 Ian 2008, 19:47

Acum persoana in cauza e pe teren in cautarea unui service care face si ITP.

L-am intrebat ceva detalii despre lovitura si mi-a spus ca nu e asa vizibila. Ce se vede cel mai mult este lipsa proiectorului. In rest aripa si spoilerul nu se vad sifonate (poate si din cauza ca masina e murdara :P)

07 Ian 2008, 19:47

$1 scrie:$2u sper sa reuseasca sa faca itp-ul pe naspa. Din ce stiu eu (s-ar putea sa ma insel) daca ai itp-ul expirat il poti face numai la rar.

DOAR in cazul in care ti l-a saltat politia ca te-a prins cu el expirat...
Si la vechea mea masina expirase de cateva luni si am fost la cel mai apropiat service care facea RAR fara probleme.
Răspunde