ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
08 Ian 2008, 12:33
dimineata veneam si eu ca omul dinspre Cosbuc spre Rahova.in dreptul benzinariei OMV am observat ca pe sensul opus o masina se opreste la ceva distanta in spatele celei din fata ei ,m-am gandit eu ca iese cineva din benzinarie dar nu ca iese ca idiotul fare sa se asigure ...recunosc ca aveam cam 80 km/h ceea ce este imposibil de a te opri in 2 m ,,noroc ca omul avea un lupo si mic cum este am reusit sa il depasesc prin dreapta fara a dizloca mormanele de zapada(gheata) de pe marginea drumului .La semafor ne intalnim ,deschid geamul si ii fac semn ,,omu nu vedea pt ca avea geamurile pline de gheata deci de unde mi-am dat seama ca nu prea avea cum sa ma vada ......,il intreb daca stie ce s-a intamplat ...,se uita la mine si imi spune ...""fratioru da tu unde erai ca eu nu te-am vazut venind" ....nu ave rost sa mai continui discutia,cearta,pt ca baiatul era precum tanchistii ,avea un vizor mic pe parbriz unde se chiombea ca boul ...acum sincer cum dracu sa iesi asa cu masina cand exista atatea solutii de parbriz,perii,s.a.m.d .......
08 Ian 2008, 13:06
Pentru ca titlul imi vine manusa, sa va zic si eu... Ieri, pe la 16.45, pe Plevnei, traversez intersectia cu Mircea Vulcanescu, in sensul spre Vasile Parvan. La vreo 30 m dupa intersectie, fiind pe banda a treia, viteza a treia cu, ati ghicit, vreo 30 la ora, in fata mea un X5. Noroc ca las distanta de vreo 10 m. Bun, deci unu de pe banda unu, cu un jeep, se gandeste el sa intoarca acolo, si pe linie continua pe deasupra. Ii taie fata BMW-ului, ala franeaza. Ce sa va zic... Franez puternic, intra ABS-ul, ma tot duc si in fata si de c*r (noroc ca baietii din spate m-au lasat sa imi fac numarul), trag si frana de mana in timp ce calculam punctele de penalizare, reparatiile, nervii & stuff, si ma opresc pana la urma. Nu in X5. La vreun metru, asa... Probabil a vazut ala ca vin "nervos" si "derutat" si a mai inaintat putin. Oricum, am tras o sperietura...
08 Ian 2008, 13:20
bine ca ati scapat cu bine, amandoi!
08 Ian 2008, 13:29
Daca inca nu sunteti siguri daca se merita cauciucuri de iarna (adica cam cat o sa mai tina vremea asta), recomand sa mai scoateti din presiunea din pneuri, chiar sub specificatii. Asta o sa fac si eu azi. Uneori e de groaza cum se duce, chiar si la viteze f mici. De cele mai multe ori totusi e cat de cat ok.
08 Ian 2008, 13:38
Aseara am mers cu masina pt prima oara de cand a dat ninsoarea. Era vreo 21:00 si nu am facut decat un drum scurt pana la benzinarie si la mall... vai de mama ei civilizatie. Se circula stupid de tot. Se merge la distanta mica fata de masina din fata, se circula cu viteza relativ mare pt ce e pe jos, pietonii nu se uita si traverseaza iar conducatorii auto se chinuie sa franeze. Circ ce sa mai. Eu astept sa se topeasca pt ca daca aseara in 10 minute am vazut atatia prosti nu vreau sa imi inchipui ce o fi in traficul adevarat.
08 Ian 2008, 13:50
$1 scrie:$2seara am mers cu masina pt prima oara de cand a dat ninsoarea. Era vreo 21:00 si nu am facut decat un drum scurt pana la benzinarie si la mall... vai de mama ei civilizatie. Se circula stupid de tot. Se merge la distanta mica fata de masina din fata, se circula cu viteza relativ mare pt ce e pe jos, pietonii nu se uita si traverseaza iar conducatorii auto se chinuie sa franeze. Circ ce sa mai. Eu astept sa se topeasca pt ca daca aseara in 10 minute am vazut atatia prosti nu vreau sa imi inchipui ce o fi in traficul adevarat.
Motto-ul lui KomandantuR este "exagerat" de adevarat...
Iata dovada.
08 Ian 2008, 13:52
Eu aseara eram in coloana de masini, am oprit chiar inaintea unei treceri de pietoni ca sa nu blochez trecerea, masina din fata mea era oprita imediat dupa trecere. Se pune in miscare coloana, ma uit sa nu fie pietoni, ma pun in miscare. Pe contrasens venea incet o masina, la un moment dat vad ca i se "stinge" brusc unul din faruri. Nu stiu de ce dar bag piciorul in frana si in acel moment imi trece in fuga prin fata masinii din stanga in dreapta un pieton. L-am ratat la milimetru. Teoretic era pe trecerea de pietoni dar practic n-avea cum sa se asigure din cauza ca avea o gluga larga pe cap si sunt convins ca nu vedea nimic in stanga si in dreapta.
LE: Pana la sfarsitul calatoriei mi-au tremurat genunchii dupa faza asta. Era sa lovesc din plin un om, ma ia cu fiori cand ma gandesc ca i-as fi putut rupe picioarele.
08 Ian 2008, 16:53
Aseara veneam acasa din oras, pe Bd Unirii eram pe banda a treia si in fata mea o dacie 1310. Intru frumos sa o depasesc, cand observ un Logan taxi pe banda 1 cum semnalizeaza si intra in depasirea autobuzului, desi era practic paralel cu Dacia 1310. Franez usor preventiv.
Bine am facut, pt ca ala cu 1310 ia stanga de volan, injurand de zor taximetristul. Daca nu franam, ma trezeam pe zona pentru flori/fantani de pe mijloc

I-am injurat pe amandoi pana mi-am epuizat vocabularul de sperietura (vro 15-20 de minute i-am bodoganit constant fara sa ma repet

).
Acum ce am observat - se circula cu geamurile inghetate. Si daca geamurile nu-s inghetate, au o tona de zapada/gheata pe oglinzi. Acum cat de greu o fi sa cureti masina inainte sa pleci la drum?
08 Ian 2008, 17:47
$1 scrie:$2aca inca nu sunteti siguri daca se merita cauciucuri de iarna (adica cam cat o sa mai tina vremea asta), recomand sa mai scoateti din presiunea din pneuri, chiar sub specificatii. Asta o sa fac si eu azi. Uneori e de groaza cum se duce, chiar si la viteze f mici. De cele mai multe ori totusi e cat de cat ok.
mi-am luat sambata cauciucuri de iarna pe care am dat 780 ron bucata ca deh cand m-am trezit eu la spartul targului nu am mai gasit altceva si am fost fortat sa le iau ...,asta dupa ce am stat ca boul in parcare joi si vineri ,neputand scoate masina .....a mea sotie ""TI-AM SPUS CA TE PRINDE ZAPADA SI TU ESTI DESCALTAT "

si mare dreptate a avut
08 Ian 2008, 18:20
Ieri veneam pe Floreasca dinspre stadionul Dinamo spre Stefan Cel Mare.
Unul cu un Seat de CT imi venea din dreapta (avea cedeaza prioritatea). Eu eram in coloana. Asta cu Seat-ul se baga cu nesimtire. Eu nu l-am lasat (chiar mai devreme lasasem un taximetrist care a asteptat cu bun simt, fara sa-mi forteze mana si l-as fi lasat si pe el daca nu incerca sa forteze).
N-a avut ce face si s-a oprit, dar dupa ce a intrat in coloana a depasit coloana si s-a bagat in fata mea (eram primul la stop) apoi a dat cu spatele ca sa fie sigur ca nu am pe unde sa trec.
Pana la urma am trecut ca si el dorea sa plece, dar de suferit au avut unii din coloana care nu au mai putut trece din cauza pierderii verdelui.
Imi pare rau ca nu am fotografiat masina - ca sa va si arat idiotul.
08 Ian 2008, 18:34
Aseara am fost pana la Arad si la intoarcere un dobitoc cu o dubita iese dintr-o benzinarie de pe contrasens si imi taie fata fara sa se asigure. Franez, masina se duce saniuta, noroc ca am reusit sa o orientez sa trec pe langa ala. Dupa ce o redresez, il blitui pe nesimtit si asta franeaza brusc. Am reusit sa nu il proptesc din spate si cum drumul era destul de aglomerat pe ambele sensuri, i-am zis cateva de dulce si mi-am continuat drumul in spatele lui pana in Timisoara, la semafor, cand ne-am dat jos toti 4 din masina si ne-am dus la el. Erau doi mai in varsta in masina, nu stiau cum sa mai tina de usi si sa nu faca pe ei. Au inceput cu scuzele si cu balbele, ca ni s-a facut sila si i-am lasat in pace. Dar cretinul nici macar nu se asigurase cand a traversat ditamai drumul european. Sa nu ii impusti pe unii din astia?
08 Ian 2008, 18:38
@ mirceamc: eu nu suport astfel de cretini care se baga ei in fata ta si te forteaza. eu de fiecare data cand ies de pe cedeaza in coloana, fac semn si cer voie frumos sa intru. si de fiecare data am fost lasat fara probleme. eu zic ca, cu bun simt si comportament civilizat ai mai mult de castigat
08 Ian 2008, 19:06
$1 scrie:$2eri veneam pe Floreasca dinspre stadionul Dinamo spre Stefan Cel Mare.
Unul cu un Seat de CT imi venea din dreapta (avea cedeaza prioritatea). Eu eram in coloana. Asta cu Seat-ul se baga cu nesimtire. Eu nu l-am lasat (chiar mai devreme lasasem un taximetrist care a asteptat cu bun simt, fara sa-mi forteze mana si l-as fi lasat si pe el daca nu incerca sa forteze).
N-a avut ce face si s-a oprit, dar dupa ce a intrat in coloana a depasit coloana si s-a bagat in fata mea (eram primul la stop) apoi a dat cu spatele ca sa fie sigur ca nu am pe unde sa trec.
Pana la urma am trecut ca si el dorea sa plece, dar de suferit au avut unii din coloana care nu au mai putut trece din cauza pierderii verdelui.
Imi pare rau ca nu am fotografiat masina - ca sa va si arat idiotul.
in situatii ca asta merita tavaliti un pic ...,cat de mult bun simt sa ai sa suporti astfel de cretini ...!&^%@&$&@$&*%!$$##@...
08 Ian 2008, 19:29
pai tocmai asta ziceam si eu...niste mari cretinoizi!!!!
08 Ian 2008, 23:09
$1 scrie:$2aca inca nu sunteti siguri daca se merita cauciucuri de iarna (adica cam cat o sa mai tina vremea asta), recomand sa mai scoateti din presiunea din pneuri
mare afacere am facut cu gumele de iarna...eu sunt foarte multumit, vreau sa va zic ca n-am patinat decat saptamana trecuta, pe gheatza ca sticla, cand erau vreo - 10-15 grade afara...
in drum spre Casa Galbena, inainte de Revelion, am avut si noi, cei care mergeam in coloana, un incident care putea sa aiba urmari neplacute si in care a fost implicat
verga_cip, dar ar fi mai bine sa il povesteasca el...
09 Ian 2008, 00:04
ieri seara pe la piata gorjului de 2 ori era sa o comit si eu, o data au ciupit unii galbenu si s-au razgandit, au franat si eu in scurt ma duceam ca boul si caraiam pe ABS cautand un loc unde sa ma strecor, din fericire am oprit-o.
apoi plec de la semafor merg usor pe banda 1 in fata un papuc cara mobila is in fata papucului alta dacie pe avarii, nu stiu cum au pus frana in scurt ca la fel m-am trezit cum ma duceam pe frana si ma vedeam direct in ceva, noroc ca era statia de autobuz si am virat putin dreapta catre statie pe langa papuc, am reusit decat sa sperii putin pe un nene ce se juca la telefon in statie .
nu avema mai mult de 20 de km/h dar la franare violenta rupeam aderenta
09 Ian 2008, 02:19
eu zic sa luati naiba cauciucuri de iarna. e MARE diferenta. pe gheata nici ele nu fac minuni, dar pe zapada chiar prind super bine, cel putin dunlop m3. eu am condus cielo lui taica-miu cu cauciucuri intermediare cica pe fata si d vara pe spate si e saniutza. nu are pic de aderenta la plecare si e chiar mai rau la franare. pe cand cu fiesta daca merg mai atent un pic nici macar abs-ul nu intra. asa ca eu sunt d parere k ajuta mult cauciucurile adecvate, oricate abs-uri, esp-uri si alte minuni o avea bolidul. daca ai cauciucuri proaste aceste sisteme sunt aproapre inutile.
09 Ian 2008, 11:47
Si eu sunt de parerea lui Vicster: luati-va cauciucuri de iarna. Si la mine ABS-ul intra rar iar masina sta bine pe drum.
Ce ma frapeaza este pretul foarte mare cerut 780RON/buc???

Apropo - ce cauciucuri sunt astea tomcatmouse (marca, tip, marime)?
Eu mi-am luat in octombrie cauciucuri Goodyear UltraGrip7 185/60R14 si am dat pe ele 233RON/buc. Si cauciucurile sunt de top: din 3 teste comparative in 2 erau pe primul loc iar intr-unul pe 3, dar cu specificatia ca sunt cauciucuri de top (2 dintre teste in Germania).
09 Ian 2008, 11:55
Marimea cred ca este de vina...
09 Ian 2008, 12:41
$1 scrie:$2i eu sunt de parerea lui Vicster: luati-va cauciucuri de iarna. Si la mine ABS-ul intra rar iar masina sta bine pe drum.
Ce ma frapeaza este pretul foarte mare cerut 780RON/buc???

Apropo - ce cauciucuri sunt astea tomcatmouse (marca, tip, marime)?
Eu mi-am luat in octombrie cauciucuri Goodyear UltraGrip7 185/60R14 si am dat pe ele 233RON/buc. Si cauciucurile sunt de top: din 3 teste comparative in 2 erau pe primul loc iar intr-unul pe 3, dar cu specificatia ca sunt cauciucuri de top (2 dintre teste in Germania).
Ultra Grip 7+ 215/55 R17 ...,si le-am luat de la Anverom ,,undeva vis a vis de metro militari ,,erau singurele cauciucuri de iarna pe care le mai aveau in afara de niste gume FULDA care oricum nu se potriveau cu dimensiunile mele ,,am gresit tasta 680 fusera bucata
09 Ian 2008, 16:44
E clar - si marimea dar si scumpirile "de sezon" sunt de vina!