ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
13 Ian 2008, 19:15
de ce e diferenta de pret la noul ford mondeo?in romania iei titanium x + cateva optionale cam la 27000eur si in germania iei titanium x fara optionale la 31.000eur.
exista diferente privind dotarile sau calitatea?care e faza?
13 Ian 2008, 19:21
Oficial, difera dotarile standard iar dealerii isi "ajusteaza" nitel preturile si adaosurile comerciale in functie de nivelul economic al tarii respective.
Neoficial, eu sunt convins ca masinile care se vand in Europa de Vest au o calitate mai buna a asamblarii si un control de calitate mai riguros.
13 Ian 2008, 19:55
Cele din Romania au mai putine "optionale" incluse...Altfel spus, dotarea de serie la De este dotareadin Ro + optionale.
Verifica de curiozitate...
13 Ian 2008, 20:04
pai as verifica dar cu germana stau destul de prost...
ceea ce am verifica e ca la noi jenti Y 18" sunt 252eur la ei sunt 410 aici care mai poate fi diferenta?
13 Ian 2008, 20:30
$1 scrie:$2ai as verifica dar cu germana stau destul de prost...
ceea ce am verifica e ca la noi jenti Y 18" sunt 252eur la ei sunt 410 aici care mai poate fi diferenta?
Jentile de la ei vorbesc limba germana fara cusur...
Si eu zic tot ca Ciprian, de ex. la airbaguri in vest erau standard cele perdea iar la noi erau optionale.
13 Ian 2008, 20:59
La Noul Mondeo, in afara de Ambiente, toate au 7 airbag-uri. Cat despre calitate, am pipait in amanuntime Noul Mondeo si in Spania in show-room si e fix la fel. Peste tot. Diferentele vin de la anumite dotari de baza.
13 Ian 2008, 21:11
este cercetata piata, iar pretul este in functie de nivelul economic, dar si in functie de pretul concurentei.
13 Ian 2008, 21:18
In curand o sa vina nemtii sa cumpere masini de la noi

)
13 Ian 2008, 21:24
Pai crezi ca nu o fac deja...
13 Ian 2008, 21:25
cu calitatea am aruncat o asa fara sens pt ca mondeo se fabrica doar la Genk si nu are cum sa fie diferit la calitate poate si dotarile difera dar eu nu cred asta pt ca v am dat un simplu exemplu pe care l repet
jenti 18" design Y - 410 euro la ei
jenti 18" design Y - 252 euro la noi
13 Ian 2008, 21:36
La noi e pret CIP, la ei cred ca e cu TVA inclus.
13 Ian 2008, 21:37
252 x 1.19 = 299.88 pana la 410 mai e destul
13 Ian 2008, 22:21
E posibil ca unele piese importante gen sasiu , cutie de viteze , electomotor samd sa fie impartite pe categorii de calitate , toate trecand controlul final dar avand mici abateri sa fie impartite in loturi diferite . La pietele emergente merge marfa de calitatea a doua iar la cele principale tot ce-i mai bun .
Ceva de genul ecranelor de televizoare care erau , zice-se impartite astfel pe calitati .Aparent produsul e acelasi dar poate exista diferente mai mult sau mai putin vizibile .
Daca am face o paralela din sport si punem stacheta la saritura cu prajina la 5 metri(cum ar fi pt calificarea la JO spre exemplu) unii o trec de putin iar altii sar cu un metru peste ea , dar toti se califica mai departe .
Am auzit ca sasiul e scanat cu ultrasunete pt depistarea defectelor cum ar fi porii sau discontinuitatea fibrelor materialului dar nu stiu prea multe despre acest subiect asa ca ma opresc aici .