Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Sfatul unui psiholog

09 Mar 2008, 21:39

Buna seara,
As avea si eu o rugaminte daca este vreun psiholog membru club ford care ma poate ajuta cu niste sfaturi intr-o problema.
Nu as dori sa pun problema pe forum ca sa-si dea oamenii cu parerea pt ca....

Astept si eu un raspuns.

Acu nu treb neaparat psiholog ci doar o persoana care are mai multa experienta de viata. Va multumesc

Re: Sfatul unui psiholog

09 Mar 2008, 23:07

Un psiholog nu da niciodata sfaturi. El te ajuta sa iti dai singur seama cum trebuie sa procedezi. De obicei o problema nu o rezolvi intr-o singura sedinta de psihologie...

10 Mar 2008, 00:05

$1 scrie:$2n psiholog nu da niciodata sfaturi. El te ajuta sa iti dai singur seama cum trebuie sa procedezi. De obicei o problema nu o rezolvi intr-o singura sedinta de psihologie...

Foarte corect si elegant spus! =D>
Daca vrei sfaturi te duci la ghicitoare sau intrebi un prieten, eventual, pe care ulterior te vei supara ca nu te-a sfatuit bine... :D
Insa e bine sa asculti si cuvantul cuiva cu experienta cu conditia sa-l treci prin filtrul tau.

14 Mar 2008, 19:46

Cu sublinierea faptului ca este o idee tampa aceea conform careia numai nebunii se duc la psihiatru, parerea mea ar fi sa vorbesti mai intai cu un membru al acestei categorii profesionale. Nu ai nimic de pierdut in afara de ceva timp si eventual banii pe consultatia initiala. Daca nu e cazul de medicatie psihotropa sau consiliere psihiatrica, te va indruma el/ea spre un psiholog practicant cu valoare probata. Iti spun lucrurile astea pt ca in ultima vreme facultatile de psihologie au ajuns un fel de canal de refulare a dorintelor neimplinite de a avea o diploma de studii superioare. Cunosc personal doua secretare (la doua din locurile unde lucrez) care au absolvit facultati de psihologie in ultimii doi ani. Culmea e ca una din ele chiar a fost angajata pe un post corespunzator (prin mijloace nu tocmai ortodoxe). Am mai avut de-a face cu o fosta asistenta medicala devenita psiholog care s-a dedat la sarlatanii incredibile (am vrut sa o dau pe mana autoritatilor, dar s-a dovedit a fi imposibil in conditiile respective -- legislatia noastra permite cu larghete astfel de atitudini). Am certitudinea ca daca vei avea ghinionul sa dai de un astfel de "psiholog" iti vei face mai mult rau decat bine. Altfel, ideea de a te adresa unui profesionist in domeniu este mai mult decat admirabila si indiscutabil inteligenta -- ar trebui sa o pui in aplicare cat mai repede, pana nu dispare! Succes!!!

14 Mar 2008, 23:37

Interesant postul de mai sus.
Da' ingineri care habar nu au ce e ala sin si cos ai vazut ?
Sunt exact ca secretarele de care vorbeai.
Psihiatru care sa recomande psiholog numai in filmele proaste americane ai sa vezi.
Psihologul consiliaza, psihiatrul te incadreaza la o boala si-ti da hapuri.
Vrei consiliere, adreseaza-te cu incredere unui psiholog (probat cum zice colegul).
Bafta !

PS: acceseaza link-ul: http://www.psihologie.net/index.php?opt ... &Itemid=38 de unde poti sa alegi un psiholog autorizat

14 Mar 2008, 23:39

psihiatrul este alta treaba decat psihologul. Psihiatrii nu stiu decat sa dea medicamente...

15 Mar 2008, 11:54

$1 scrie:$2sihiatrul este alta treaba decat psihologul.

Intocmai, nimeni pe-aici nu a pretins altceva.
$1 scrie:$2Psihiatrii nu stiu decat sa dea medicamente...

Fundamental, total, definitiv si irevocabil fals. Vezi psihoterapeutii si consilierea psihiatrica.

01 Apr 2008, 15:14

$1 scrie:$2sihiatrii nu stiu decat sa dea medicamente...

Fortat si gresit!
Psihiatrul stapaneste si psihologia! Psihologul nu stapaneste psihiatria. Un bun psihiatru priveste medicamentele ca pe o ultima arma, are nevoie de un diagnostic medical pentru a-ti prescrie medicatie, te asculta, te urmareste, iti face analize daca e cazul, nu e chiar asa simplu...
Poti vorbi si cu un psihiatru...ca nu musca si nici nu da tel. la 112 sa te puna in camasa de forta :))
Am un fost coleg de liceu devenit psihiatru, coleg cu care am tinut legatura si ne-am vazut relativ frecvent (fara sa apelez la serviciile lui profesionale, evident :D ). Profeseaza in Targu Mures pentru cei interesati :D.
Răspunde