Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Notificare de la politie

14 Mar 2008, 13:14

Dragilor,

Aseara ma trezesc in cutia postala cu o notificare de la BPR prin care mi se cere sa le spun cine a condus masina mea pe data de 7 dec 2007 la orele 17:19 si persoana respectiva sa se prezinte DE URGENTA la politie cu permis, talon si buletin. A mai primit careva asa ceva? Faza e ca pe data de 7 dec 2007 la ora aceea eram unde sunt si acum, adica la buro... am mailuri date la ora aia :) De radar nu poate fi vorba si sper sa nu ma cheme pentru ca am lasat masina aiurea.

Re: Notificare de la politie

14 Mar 2008, 13:18

auzi tinere ... pe 7 dec nu a fo petrecerea clubford de la beckerbrau?

14 Mar 2008, 14:08

Ba da tinere :) Mi-am contactat omuletii si mi-au zis ca ar fi o parcarea aiurea... adica nu ma mai obosesc sa ma duc.

14 Mar 2008, 14:10

$1 scrie:$2a da tinere :) Mi-am contactat omuletii si mi-au zis ca ar fi o parcarea aiurea... adica nu ma mai obosesc sa ma duc.

Pai si omuletii ceia nu stiu sa "tricoteze" o baza de date ca sa-ti "spele" trecutul? :D

14 Mar 2008, 14:28

si eu am primit astfel de invitatie :D
daca nu te simti cu musca pe caciula de la radar, e parcare aiurea. te cheama sa iti dea amenda si puncte :-S

14 Mar 2008, 14:30

$1 scrie:$2i eu am primit astfel de invitatie :D
daca nu te simti cu musca pe caciula de la radar, e parcare aiurea. te cheama sa iti dea amenda si puncte :-S

Pana la urma iti ia, nu-ti da... =))

14 Mar 2008, 14:39

Halala politia romana... daca ati vedea cum suna "invitatia"... Cred ca pe unul mai slab de inger il baga in sperieti. A mai venit si cu posta normala ca doar bani de recomandate nu "e" dom'le. Adica eu nu stiu nimic... se poate sterge topicul :)

14 Mar 2008, 14:43

Zice ceva de sanctiuni?

14 Mar 2008, 14:56

Da' repede mai dispare botonu de edit...

In fine... Le-am gasit:

Art. 102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
14. necomunicarea de către proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea poliţiei rutiere, a identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul spre a fi condus;

Art. 98. - (1) Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.
(2) Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.
(3) Contravenţiilor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă li se stabilesc clase de sancţiuni cărora le corespunde un număr de puncte-amendă, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă.
(4) Clasele de sancţiuni sunt următoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amendă;
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă;
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă;
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă;
e) clasa a V-a - de la 21 la 100 puncte-amendă.

Macar indica-le datele lu' conducatoru' auto...

Dar daca masina era parcata si nu era nimeni la volan, spune-le asta... Ca la data si ora respectiva masina era stationata si nu era nici o persoana la volan... Sa iti amendeze odorizantu'!!! =))

14 Mar 2008, 15:02

Masina a fost incredintata unei persoane care a parcat-o aiurea, nu odorizantului... =))

14 Mar 2008, 15:12

Daca ai TripComputer ... da vina pe el.. Tu nu ai gasit loc de parcare si cum intarziai la serviciu ai setat TripComputer-ul sa-ti plimbe masina pana gaseste loc de parcare. Cum TripComputer-ul e facut de FORD... ei sa plateasca amenda.
Daca nu te cred, poti sa le explici ca asa cum exista Pilot Automat la avioane, care inafara de decolare stie de toate, asa ai si tu TripComputer care stie sa conduca masina. :-"

14 Mar 2008, 15:17

$1 scrie:$2............. te cheama sa iti dea amenda si puncte :-S

fuuuuugi , Officer, fuuuuugi :))

14 Mar 2008, 15:42

$1 scrie:$2a' repede mai dispare botonu de edit...

In fine... Le-am gasit:

Art. 102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
14. necomunicarea de către proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea poliţiei rutiere, a identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul spre a fi condus;

Art. 98. - (1) Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.
(2) Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.
(3) Contravenţiilor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă li se stabilesc clase de sancţiuni cărora le corespunde un număr de puncte-amendă, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă.
(4) Clasele de sancţiuni sunt următoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amendă;
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă;
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă;
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă;
e) clasa a V-a - de la 21 la 100 puncte-amendă.

Macar indica-le datele lu' conducatoru' auto...

Dar daca masina era parcata si nu era nimeni la volan, spune-le asta... Ca la data si ora respectiva masina era stationata si nu era nici o persoana la volan... Sa iti amendeze odorizantu'!!! =))

nu ar trebui sa iti arate niste poze?

14 Mar 2008, 15:51

Ca sa iti ceara sa comunici datele conducatorului, nu...
E aiurea, dar asta e. plus ca orice ai cere nu iti vor arata tie ci vor trimite in instanta, la solicitarea instantei, la conducatorii auto nici nu se uita, ca se uita de sus si risca sa ii apuce ameteala...

@Officer: nu te invat eu pe tine, ci voiam doar sa te scutesc de neste cautari, io aveam ordonanta la indemana...

Bafta All!

14 Mar 2008, 17:20

Wlaad eu stiu ca daca nu pot dovedi ca mi-au comunicat hartia aia nu au ce sa imi faca.

15 Mar 2008, 11:53

chiar sunt curios cum o sa se termine chestia asta (daca se va termina)... ca si officer are dreptate sa spuna "eu nu am primit nimic " :))

15 Mar 2008, 13:29

Pai va zic eu. Daca in 6 luni de la comiterea faptei nu imi emit PV se prescrie. Au trecut 3 luni. Mai am 3.

15 Mar 2008, 14:53

Nu ai nicio bunica sau vreun unchi de-al doilea...sau poate vreun dusman cu permis de conducere?=))...prin Mures este alta practica...se dau date ale unor cetateni straini...si brusc Politia se potoleste ca doar nu le-o da puncte la aia cu domiciliul prin Jermanica..:))

15 Mar 2008, 15:05

$1 scrie:$2ragilor,

Aseara ma trezesc in cutia postala cu o notificare de la BPR prin care mi se cere sa le spun cine a condus masina mea pe data de 7 dec 2007 la orele 17:19 si persoana respectiva sa se prezinte DE URGENTA la politie cu permis, talon si buletin. A mai primit careva asa ceva? Faza e ca pe data de 7 dec 2007 la ora aceea eram unde sunt si acum, adica la buro... am mailuri date la ora aia :) De radar nu poate fi vorba si sper sa nu ma cheme pentru ca am lasat masina aiurea.

Eu le-as fi trimis scrisoare inapoi zicandu-le ca la acea data si ora masina mea nu era condusa de nimeni. :)

28 Mar 2008, 18:57

Io cred ca pe astia i-a prostit foamea de la bugetu' de stat. Am mai primit o notificare pt. 13 decembrie. Evident ca nici pe post de hartie igienica nu o pot folosi ca e hartia prea tare.

28 Mar 2008, 21:12

Tu aveai numerele prinse bine? Sau ti le imprumuta f-un amic cu masina asemenatoare? :D

In fine... ziceai ca prima data ai gasit notificarea in posta? ce te faci daca te trezesti cu un P-V prin care consemneaza agentu cum ca ti-a inmanat-o si tu i-ai si multumit pentru asta? Nu stii cum se publica sau se comunica diverse chestii de catre agenti (procedurali sau nu) sau de catre executori? Dar sper ca nu risca Politia asa ceva...

29 Mar 2008, 12:41

Vom trai si vom vedea :) Acum fac experimente pe mine :P

30 Mar 2008, 11:42

Si eu stiu ca trebuie sa dovedeasca ca ai primit hartia ca sa poata sa-ti faca ceva. Dar eu am avut si surprize cateodata (nu cred ca e cazul tau): de 2 ori am primit recomandata la cutia postala. Cred ca semnase postarita...
Alta data surpriza a fost mai mare: o vecina indatoritoare a semnat de primire la o chemare la centrul militar!!! Cum am ajuns acasa a venit fericita sa-mi inmaneze hartia!!! M-a deranjat doar ca aveam f. multa treaba exact in ziua in care ma chemasera aia si tare as fi dorit sa fie convocarea in alta zi (sunt doar rezervist).

30 Mar 2008, 22:05

chestia cu necomunicarea persoanei e reala. noi am trimis de la firma ca nu stim cine a condus masina si ne-au trimis pe firma amenda egala cu muulte puncte de penalizare adica vreo 1400 RON. am scapat de puncte dar de amenzi nu.

21 Mar 2009, 13:49

officer, ce s-a mai intamplat? sunt curios ca a trecut deja anul...

21 Mar 2009, 20:24

de ce nu le spui ca, de fapt, tu esti.... "officer"... si cred ca te lasa in pace. ;)

21 Mar 2009, 20:26

nu s-a mai intamplat nimic de atunci.. mi-am platit si impozitele pe anu' asta si nici la AFP nu apare nimic :)

22 Mar 2009, 09:00

Officer, ca si concluzii:
- daca nu ai semnat personal de primire a notificarii de la politie, inseamna ca scapi?
- iar daca au trecut 6 luni si nu au gasit o metoda sa te faca sa platesti amenda, se prescrie?

Bine de stiut si foarte util topicul :)

22 Mar 2009, 10:28

Tati eu am povestit doar cazul meu. Acum am auzit ca trimit instiintarile cu recomandata.

Termenul de 6 luni, daca mai tin bine minte, curge de la comiterea faptei.. daca nu emit PV in 6 luni de la data comiterii faptei atunci se prescrie. Daca emit PV in mai putin de 6 luni mi se pare ca au o luna la dispozitie sa ti-l comunice...

22 Mar 2009, 14:04

ok, merci. eu primisem un PV cu radar la 5 luni jumate dupa eveniment. si ... a trebuit sa-l platesc. dar era in cutia postala plicul, fara insa confirmare de primire sau altceva. daca stau bine sa ma gandesc, puteam sa nu il platesc si sa sustin ca nu am primit nimic. dar cum sunt eu... m-am dus si le-am alimentat contul ;)
Răspunde