Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

e voie pe linia de tramvai!

01 Iun 2008, 13:18

vineri am aflat ca ai voie sa circuli pe linia de tramvai; in afara cazurilor cand se depaseste coloana stationata sau care este in miscare ori in dreptul refugiului. Modul in care am aflat totusi este cat se poate de neplacut: tatal meu mergea cu focusul dinspre gara spre basarab si a vrut sa faca stanga peste linia de tramvai; s-a asigurat, iar cand a tras stanga de volan a vrut si celalalt sa-l depaseasca si s-a proptit in usa si aripa stanga. durerea si mai mare este ca de 9 zile am renuntat la casco :(

Re: e voie pe linia de tramvai!

01 Iun 2008, 14:41

Pai scrie si-n regulament! Daca e banda si nu blochezi tramvaiul, ai voie. Sa fie si linie punctata, daca e continua nu ai voie!

Problema e alta, ala de a depasit s-a asigurat? Ca si asta e sanctionabil.

01 Iun 2008, 15:08

si in plus de asta la gara s-a introdus de mult linia de tramvai ca banda de circulatie pt ca pe grivita nu mai circula de multe luni tramvaie si nici nu vor mai circula..tocmai de aia s-a scos si refugiul de tramvai acumvreo 2 luni

01 Iun 2008, 15:14

$1 scrie:$2ai scrie si-n regulament! Daca e banda si nu blochezi tramvaiul, ai voie. Sa fie si linie punctata, daca e continua nu ai voie!

Problema e alta, ala de a depasit s-a asigurat? Ca si asta e sanctionabil.

pai din cate am inteles asta e problema: ca mergea in spatele tatalui meu, si dupa ce el a semnalizat, a franat si a tras de volan s-a trezit cu ala peste el

01 Iun 2008, 15:31

Unde e lovita masina tatalui tau? Daca e in lateral e nasol, se considera ca nu s-a asigurat el la depasire. Daca e lovita in spate, chiar si lateral, atunci e vina aluia.

01 Iun 2008, 15:40

asa arata masina
FiÅŸiere ataÅŸate
Pict(192).jpg
Pict(191).jpg

01 Iun 2008, 15:55

Cam nasol, clar se considera ca tatal tau nu s-a asigurat :(.

01 Iun 2008, 16:13

dpdv al legislatieie el e vinovat; si asta conteaza cel mai mult, ca acum trebuie sa repar masina din buzunar; asta desi il stiu pe taica-miu ca e f f f tipicar, fiind genul "gandesc de 2 ori, fac o data", "graba strica treaba" sau "mai bine cu 5 minute mai tarziu decat niciodata". ata' ete'

01 Iun 2008, 18:36

pai daca e el vinovat nu ti-o faci pe rca-ul lui? nu v-ati dus la politie sa stabiliti?

01 Iun 2008, 19:29

am fost la politie, tata e vinovat...

02 Iun 2008, 00:50

HOTARÂRE
pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta
a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
$1 scrie:$2rt. 103. – Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a treia banda pe care este amplasata linia tramvaiului lânga axul drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului, la apropierea acestuia.

02 Iun 2008, 09:56

nu vreau sa fiu carcotas, dar nu e cam veche ordonanta? eu stiam ca ai voie pe linia de tramvai doar daca exista o singura banda plus a doua banda pe care e linia tramvaiului...

02 Iun 2008, 11:17

Inclin sa cred ca celalalt sofer este vinovat. Pentru ca a depasit prin stanga un autovehicul ce a semnalizat intentia de a face stanga/intoarce. Eu unul cel putin, daca vreau sa intorc, nu intorc de pe linia de tramvai. Trebuie sa ii las cale libera acestuia, or cum trebuie sa cedez prioritatea celor ce vin din fata, ma incadrez frumusel pe banda doi, si de acolo intorc dupa ce m-am asigurat ca nu vine nici tramvai nici alt autovehicul din spate. Dar nu unul care ma depaseste, adica pana in momentul acela a fost in spatele meu si acolo m-a depasit! In cel mai rau caz e culpa comuna, dar vreau sa aud si parerile voastre.

02 Iun 2008, 11:30

Depinde momentul in care s-a bagat in depasire. Daca intra in depasire dupa ce ai pus semnal stanga, el e vinovat.

02 Iun 2008, 11:32

nu a vrut sa intoarca,a vrut sa faca stanga pe o straduta. tipul mergea in spatele lui pana in momentul in care a semnalizat stanga

02 Iun 2008, 11:46

acum fara doar si poate, nu vreau sa fiu rau, dar clar ca e vina tatalui tau. la cum arata masina, cred ca deja il putea vedea pe geam, nu in oglinda, deci clar ca omul nu avea cum sa ii vada semnalizarea. cunosc zona destul de bine, e locul unde face stanga pe Fluviului din Golescu. eu intotdeauna am mare grija cand fac acolo stanga, deoarece teoretic sunt 2 benzi (dintre care una e tramvai), dar practic e cam una si trei sferturi. ca sa evit sa merg pe linia de tramvai (nu imi place sa fiu zdranganit) merg pe 3/4 din banda normala, dar mai toti soferii merg pe linia de tramvai. deci practic acolo fiind obligat sa faci stanga (in fata e interzis, ca se construieste pasajul) si cum fluviului e o strada cu o singura banda pe sens, ramane la mica intelegere care intra primul.

Cred ca a fost si vina celuilalt ca a incercat sa faca depasirea in timp ce facea virajul la stanga, dar e mai mica decat a tatalui tau, care, teoretic nu s-a asigurat!

02 Iun 2008, 11:47

Eu zic ca dupa ce dai semnal de schimbare a directiei, TREBUIE sa te asiguri.
Cei din jur nu sunt obligati sa te lase.

02 Iun 2008, 11:52

$1 scrie:$2u a vrut sa intoarca,a vrut sa faca stanga pe o straduta. tipul mergea in spatele lui pana in momentul in care a semnalizat stanga

Asa am patit si eu, identic. Si fapta si rasplata:)

02 Iun 2008, 12:02

nu a vrut sa mearga pe fluviului; a vrut sa faca inainte de fluviului, pe o strada ce duce intre blocuri(e undeva langa un hotel). Acum sunt si eu convins cine a gresit; greseala cea mare a fost ca s-a bazat prea mult pe semnalizare, omitand sa se si asigure; acum stau si ma gandsc daca nu cumva cel din spat a fost mai iute de talpa si s-a bagat prea repede in depasire...fapta e consumata

02 Iun 2008, 12:09

fapta e consumata...dar acum trebuie sa o repari. ai un deviz estimativ?

02 Iun 2008, 12:17

Verifica polita CASCO, parca erau si cu variante de "delay" pentru 1-2 saptamani de la expirarea ei (adica s-ar putea ca daca te duci sa reinnoiesti polita sa o ia in considerare)

02 Iun 2008, 12:17

ma costa undeva la 13-14 mil; aripa si usa de la dezmembrari, vopsitoria, un polish si sper un detailing la interior(intr-o si in garaj a intrat praf muuuuult de tot fiindca nu se mai putea inchide usa); manopera e din partea casei de la o cunostiinta.
ma rog sa nu fi indoit ceva si la articulatii ca mi se pare roata inclinata putin. stalpul doar s-a infundat putin, sper sa nu se fi indoit.

02 Iun 2008, 12:28

$1 scrie:$2erifica polita CASCO, parca erau si cu variante de "delay" pentru 1-2 saptamani de la expirarea ei (adica s-ar putea ca daca te duci sa reinnoiesti polita sa o ia in considerare)

prea tarziu :(

02 Iun 2008, 12:44

Eu am dat 300 e pe usa de fata, stanga la dezmembrari :(( Neechipata. Eu zic ca o sa depasesti 13-14 mil cu reparatia, asta daca nu are si roata ceva :((

08 Iun 2008, 09:50

deci pina la urma este voie pe linia de tramvai? dar pe cea de-a doua linie de tramvai? :D

08 Iun 2008, 10:21

1250 ron fara polish. cica ar fi voie pe linie daca nu depasesti coloana in mers sau in stationare, ori nu incomodezi tramvaiul.

08 Iun 2008, 10:26

$1 scrie:$2eci pina la urma este voie pe linia de tramvai? dar pe cea de-a doua linie de tramvai? :D

daca ai bemveu negru si coloana de masini e blocata la intersectia de la gara de nord (acolo unde e magazinu sora), si sunt si tramvaie oprite "la capat" ... se poate ... chiar si pe dupa tramvai, pe contrasens

fuck'em

08 Iun 2008, 12:35

in cazul asta o sa-mi procur un bemveu negru. poate asa data viitoare se trece cu vederea

08 Iun 2008, 23:35

sau poti sa iti lipesti o emblema de be em veu... la gara se poate si pe a2-a linie de tramvai de pe contrasens..daca celelate 3 benzi (din care una e linie de tramvai) sunt ocupate si esti grabit/smecher, sau daor daca esti smecher..

16 Iun 2008, 08:31

$1 scrie:$2OTARÂRE
pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta
a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
$1 scrie:$2rt. 103. – Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a treia banda pe care este amplasata linia tramvaiului lânga axul drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului, la apropierea acestuia.

Legislatia in vigoare.
Răspunde