Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

hit and run, nu stiu ce sa fac

04 Iun 2008, 20:09

Mi-am gasit masina stearsa in parcare (pozele 1 si 2, masina mea), aripa dreapta fata.

Situatia a fost ca in imaginea 5, numai ca fiesta mea argintie era in locul polo-ului argintiu si polo-ul argintiu era in locul masinii albastre.

Pozele le-am facut azi (miercuri). Masina am gasit-o lovita marti dimineata.

In pozele 3 si 4 e masina lui care e stearsa in zona stanga spate.

Luni seara era intuneric cand am parcat si el a parcat dupaia probabil.

Avand in vedere situatia data credeti ca e posibil ca acest polo sa-mi fi lovit masina cand dedea cu spatele pentru a parca in spate? (Are semne de incepator.)

Nu vreau sa-l acuz pe om pe nedrept dar nici nu vreau sa-mi repar masina pe banii mei. Nu am casco.
Fişiere ataşate
amea1.jpg
imaginea 1 - fiesta
amea2.jpg
imaginea 2 - fiesta
alui1.jpg
imaginea 3 - polo
alui2.jpg
imaginea 4 - polo
zona.jpg
imaginea 5 - zona

Re: hit and run, nu stiu ce sa fac

04 Iun 2008, 20:24

Discuta cu omul treaba. Civilizat, elegant ca poate ii e lui frica sa abordeze subiectul...doar sunteti vecini, ar trebui sa va intelegeti cumva...
Oricum, daca te roade sufletul ca el a comis-o si tu platesti...vor mai fi ocazii sa-i intorci serviciul :-?? (se cheama nu te supara frate =)) )

04 Iun 2008, 20:31

cat de adanci sunt zgarieturile? din poze par superficiale. eu zic sa cumperi un flacon de Scratch-Out si sa freci bine zona ;) zgarietura de sus iese sigur, zic eu ,iar cea de jos o sa dispara si ea destul de mult.

04 Iun 2008, 20:48

1.imi pare rau pt. incident, am patit si eu unul asemanator, vezi topicul:
viewtopic.php?f=62&t=13740&st=0&sk=t&sd=a&hilit=imi+stearsa+fiesta&start=20
2.eu unul am mari indoieli ca un incepator si mai ales pe intuneric (zici ca probabil a venit dupa tine) s-ar fi prins sa faca o parcare laterala cu spatele si mai ales pe partea STANGA (consider ca e mai dificil de facut, nu se face atat de frecvent ca cea pe dreapta)- eu sa fi fost in locul lui (incepator) as fi facut tot posibilul s-o intorc undeva in spatele casei (blocului) din imagine (asta daca se poate) si sa vin cu fata in spatele tau...
3.ai obsevat pe bandoul lui vreo urma de zgarietura ? intreb pt. ca la tine se vad urme de cauciuc de bandou lateral si cei aprox. 10 cm aratati de ruleta pot fi o mare coincidenta...
4.zgarieturile tale sunt clare, "vii" (ca sa zic asa :D ), ori ale lui nu par la fel, sunt mai mult niste stersaturi-sa fie de vina calitatea pozei facuta de tine ?
5.daca ar fi parcat lateral cu spatele si ar fi dat peste tine, cel mai probabil te-ar fi atins cu partea lui stanga pe dreapta ta, dar IN SPATE si nu in fata
6.in ultima instanta, ai avut o discutie cu personajul ? v-ati vazut macar ? ce zice ?

CONCLUZIA mea: NU el e autorul :|
P.S. nu te multumi cu raspunsul meu, poate ma insel, mai cerceteaza si cere si alte pareri, dar mie asa mi se pare din ceea ce vad in imagini

04 Iun 2008, 21:12

$1 scrie:$2ricum, daca te roade sufletul ca el a comis-o si tu platesti...vor mai fi ocazii sa-i intorci serviciul :-?? (se cheama nu te supara frate =)) )

Mai stau aici o luna dupa care o sa ma mut la mine in apartament. Nu ma prea intereseaza relatiile cu respectivul pt. ca am mai avut o disputa verbala legata de un alt subiect.
$1 scrie:$2.imi pare rau pt. incident, am patit si eu unul asemanator, vezi topicul

am citit topicul mai demult, la mine nu sunt urme de alta vopsea pe masina
$1 scrie:$2.ai obsevat pe bandoul lui vreo urma de zgarietura ? intreb pt. ca la tine se vad urme de cauciuc de bandou lateral si cei aprox. 10 cm aratati de ruleta pot fi o mare coincidenta...

da, e foarte putin sters
$1 scrie:$2.zgarieturile tale sunt clare, "vii" (ca sa zic asa :D ), ori ale lui nu par la fel, sunt mai mult niste stersaturi-sa fie de vina calitatea pozei facuta de tine ?

nu, chiar asa sunt, sunt mai pronuntate la mine
$1 scrie:$2.daca ar fi parcat lateral cu spatele si ar fi dat peste tine, cel mai probabil te-ar fi atins cu partea lui stanga pe dreapta ta, dar IN SPATE si nu in fata

Da, e adevarat, dar tot timpul parchez mai in afara cu aprox 20-30 de cm cand parchez acolo pt ca este un sant langa bloc si nu vreau sa intru cu rotile in el. Asa ca daca s-ar fi ghidat dupa prima masina parcata (dacie 1310 care era cu rotile in sant) era posibil sa ma stearga si in partea din fata.
$1 scrie:$2.in ultima instanta, ai avut o discutie cu personajul ? v-ati vazut macar ? ce zice ?

maine vorbesc cu el

o sa ma uit maine cu atentie si la alte masini...

mersi

05 Iun 2008, 10:48

In principiu uitate dupa zgarieturi pe alte masini care ar fii putut sa iti atinga masina. Daca nu gasesti autorul nu prea poti sa faci masina pe banii altora. Daca gasesti autorul cel mai bine vorbeste frumos, fiindca daca nu are nici un semn pe masina, se supara si nu ai ce sa ii faci, nu o sa recunoasca. Eu stiu pe cineva, care a atins o masina in parcare (se poate intampla oricui) si a lasat nr de telefon in geam, proprietarul pagubit, l-a sunat si a inceput sa il ameninte cu bataia. Omu de frica nu i-a mai raspuns la telefon si a rezolvat problema asa.

05 Iun 2008, 22:48

Poate Mondeo meu are magnet la soferi priceputi sau batuti in cap dar povestea lui e mai aparte :))
Am cumparat acum mai bine de 4 ani masina, foarte frumoasa era (si este)
Nu trecuse o luna de cand o aveam...gasesc spoilerul spate frecat bine pe partea dreapta si cu clemele de sub capota rupte;
Dupa cateva luni gasesc spoilerul ciupit langa carligul (cum a reusit "priceputul" chiar ca nu stiu);
Urmeaza apoi portiera stg. spate (infundata putin);
Spoilerul spate de data aceasta pe partea stanga;
Usa dreapta era zgariata putin de cand am luat masina...la insistentele unor prieteni (tinichigiu si vopsitor) am duso la reparat. Am revopsit spoilerele, usile spate.
Dupa 3 sapt. vine un vecin si-si descarca mobila dintr-o duba, bineinteles ca una dintre usi fix in portiera mea proaspat vopsita a deschiso...nici in ziua de azi nu a platit paguba (nereparata inca fiindca nu e foarte vizibila). Se pare ca trebuie sa-l iau la intrebari fiindca se face ca uita, daca nu ar avea de unde nu as mai zice nimic.
Nu trec inca 6 luni si vine unu cu un Caddy de firma si intra in spoilerul din fata pe care-l crapa...

Toate cele de mai sus au fost cu autor necunoscut (inafara de cea de la spoilerul fata)...e la moda la noi chestia asta. Daca ai gresit macar sa ai bunul simt sa recunosti. Educatia (rutiera si nu numai) lasa foarte mult de dorit.
Sa traiansca asigurarea CASCO...ce altceva pot spune?? :-??

06 Iun 2008, 09:19

$1 scrie:$2oate Mondeo meu are magnet la soferi priceputi sau batuti in cap dar povestea lui e mai aparte :))
Am cumparat acum mai bine de 4 ani masina, foarte frumoasa era (si este)
Nu trecuse o luna de cand o aveam...gasesc spoilerul spate frecat bine pe partea dreapta si cu clemele de sub capota rupte;
Dupa cateva luni gasesc spoilerul ciupit langa carligul (cum a reusit "priceputul" chiar ca nu stiu);
Urmeaza apoi portiera stg. spate (infundata putin);
Spoilerul spate de data aceasta pe partea stanga;
Usa dreapta era zgariata putin de cand am luat masina...la insistentele unor prieteni (tinichigiu si vopsitor) am duso la reparat. Am revopsit spoilerele, usile spate.
Dupa 3 sapt. vine un vecin si-si descarca mobila dintr-o duba, bineinteles ca una dintre usi fix in portiera mea proaspat vopsita a deschiso...nici in ziua de azi nu a platit paguba (nereparata inca fiindca nu e foarte vizibila). Se pare ca trebuie sa-l iau la intrebari fiindca se face ca uita, daca nu ar avea de unde nu as mai zice nimic.
Nu trec inca 6 luni si vine unu cu un Caddy de firma si intra in spoilerul din fata pe care-l crapa...

Toate cele de mai sus au fost cu autor necunoscut (inafara de cea de la spoilerul fata)...e la moda la noi chestia asta. Daca ai gresit macar sa ai bunul simt sa recunosti. Educatia (rutiera si nu numai) lasa foarte mult de dorit.
Sa traiansca asigurarea CASCO...ce altceva pot spune?? :-??

E bun casco, ca eu nu am la a mea si am bagat o gramada de bani in 2 ani.
Sa iti fac si un istoric ca si eu am noroc la batuti in cap.

1.Primu accident - am schimbat banda, fara sa ma asigur si a dat un pasat in mine, schimbat usile de pe partea mea, airbaguri, si prag
2. La doua saptamani dupa ce am reparat-o, un mosulica cu o dacie mi-a raschetat aripa stanga, si spoilerul spate.
3. Mi-a aparut o urma de minge pe capota, urma mare.
4. I-am lasat prietenei masina, si cand a iesit dintr-o parcare s-a infipt o proasta in ea. Aripa, tripla, spoiler, telescoape schimbate. Vina legala era a ei, dar fiindca cealalta a fost inapta, a reusit sa intre pe contrasens sa o loveasca pe prietena mea.
5. Un copil s-a infipt cu bicicleta in ea. O urma de 2-3 cm de corn in capota.
6. Pe aceeasi parte cu celalte 3 incidente, a venit altu si mi-a sters usa si aripa. Pe asta nu l-am gasit. Mie imi vine sa ii dau foc.

07 Iun 2008, 19:21

vorbesc ceva serios! du-te la o biserica sau si mai bine la o manastire si fa o slujba de sfestanie la masina. ai sa vezi ca dupa o sa mearga si masina mai bine. :))
acum serios: trebuie sa crezi si in lucruri care nu sunt vazute dar care sunt in traditia noastra. exista o legatura de cauzalitate intre lucruri. instinctiv, soferii profesionisti poarta la masina iconite sau alte obiecte bisericesti.
in concluzie, vorbim dupa slujba.

10 Iun 2008, 17:05

Daca ai "depunere" de vopsea de la masina "atacatorului", aceasta iese frecata bine cu o carpa curata, moale, foarte uda si cu foarte putina crema "Cif" de aragaz.

Am mai patit si eu d-astea pe pasajele rotilor de la Fiesta (a mea e albastra metalizat) si au iesit fara zgaraieturi. Eu am folosit crema "Cif" cu aroma de lamaie :D .

16 Iun 2008, 11:11

Ai grija cu crema Cif ca e abraziva.
Răspunde