E obligatoriu sa se vada numarul masinii in cadru! Imediat dupa ce s-au introdus actualele aparate radar pe masinile de politie din Romania mi-am luat detector radar

. Erau ilegale la vremea aceea dar foarte utile. Problema e ca nu prea stia nimeni cum se folosesc, ce avertizari dau, nici macar cei de la care l-am luat. La ncio saptamina dupa ce l-am luat veneam tare pe E 85 coborind o super panta de la Cleja spre comuna Nicolae Balcescu (aproape de Bacau). A tzipat detectorul meu cit a putut dar cum la distanta era o statie PECO si cineva m-a avertizat ca la PECO da "eroare" eu mi-am vazut de drum. In PECO surpriza...! RADAR!

Abia a apucat sa sara nea politaiul sa ma opreasca! Acum vine faza misto! Imi arata ce si cum in masina, ironii ca uite ce misto se vede masina dvs pe camera. Viteza nu o mai zic ca iar imi sare lumea in cap.. (viteza de opel calibra 150cp + tuning si coborind panta). Norocul meu a fost ca baietii m-au filmat cind eram in virful dealului, la mare distanta ! Numarul nu se vedea deloc iar din asfalt si din masina, in plina vara, iesea caldura ca la balamuc. Toata imaginea, numar, masina, asfalt ziceai ca e fata morgana!

Se vedea masina, neagra, faruri aprinse, dar detalii ioc.. ! Asa ca au trebuit sa isi muste degetele pentru ca nu se vedea numarul. Daca ei erau baieti destepti si ma tineau in cadru pina linga ei, toate bune. M-au prins sus, pe coama dealului, super viteza, dar nu s-au obosit sa ma urmareasca. Asa ca i-am rugat sa imi demonstreze ca sint eu. Nu au putut.. asa ca..sorry! Ne vedem data viitoare!

Inca un aspect. Actualele radare nu pot lua dintr-un grup o singura masina. Nu sint cu laser, acele pistoale radar care separa dintr-un grup viteza unei anumita masini. De aici acele erori de viteza..173 / 40/140/.. Daca mergeti 2 masini in paralel pe banda 1 si 2, politistul trebuie sa decida pe cine alege. Nu poate amenda ambele masini. Deasemenea, daca dvs mergeti aproape de o masina, in spatele ei, sinteti surprinsi de radar dar nu vi se vede numarul, doar prima masina va fi amendata. A 2 a masina scapa pentru ca nu exista dovada numarului. Unii folosesc aceasta tactica si asteapta un vitezoman apoi stau in fundul lui. Asa numitul "mi-am luat bilet"