Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

tuning in limitele garantiei

06 Oct 2006, 08:25

Are cineva idee cam ce am putea schimba la masinutele noastre ca sa capatam cativa cai putere , dar fara sa pierdem garantia ? ... de exemplu un filtru de aer mai bun sau stiu eu .... cineva care s-a lovit de lucrul acesta .. in cazul ecu'ului stiu sigur ca pierzi garantia daca umbli.

Multumesc anticipat : )

06 Oct 2006, 08:27

uite aici era cate ceva de tuning (la motor)... si intreba cineva si de garantie...
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=1920&start=0

BAFTA

06 Oct 2006, 08:32

daca citeai cu atentie observai ca am scris ca stiu sigur daca umbli la ecu - chiptunning pierzi garantia automat ... oricum multumesc pentru intentie .. mai astept informatii poate stie cineva ...

06 Oct 2006, 08:48

Dar tu ai citit postul sa vezi ce-ti spune...??? Ti-am aratat O VARIANTA.... ca nu-ti place e altceva.... El (Doc) iti spune ca poate face ChipTunnig fara pierderea garantiei....

http://forum.clubford.ro/viewtopic.ph ... c&start=40

$1 scrie:$2cest chiptuning banuiesc ca anuleaza garantia masinii !
Sau probabil nu il pot vedea cei de la service ? Nu stiu..... intreb ?
Ce puteti spune despre asta ?

$1 scrie:$2odificarile pe care le aducem la acest tip de motor 1.6TDCi nu se pot detecta in service. Citirea si rescrierea softului optimizat se face prin mufa de diagnoza fara a lasa vreo urma fizica la masina. Softul optimizat ce il vom pune pe masina ca avea ca punct de plecare fisierul original al masinii, adica aceeasi serie si part number. Deci in service la o revizie chiar daca se pune interfata de diagnoza pe masina, nu se observa nicio modificare a softului.

Din informatiile pe care le am, FORD chiar a facut o astfel de modificare la masinile sale si daca nu ma insel la dealerul Ford Colina Motors se afla un exemplar Ford Focus 1.6TDCi 140CP.

Nu le am cu asa ceva si nici nu ma bag la chiptunning....ci pur si simplu ti-am arata o varianta, nu te supara pe mine! :icon_biggrin:

PS: se poate schimba filtrul si pune unul sport.. .dar am inteles ca nu e mare diferenta...aproape insesizabila... cineva vroia sa modifice si evacuarea, caz in care se va vedea plusul de putere!!

Ciprian

06 Oct 2006, 09:25

Am inteles ca in ECU ar exista un camp in care se inregistreaza de cate ori ar fi fost scris.

06 Oct 2006, 09:32

Cred ca se poate, dar in cazul asta nu stiu cat de corecti sunt cei de la service (in ideea ca daca uita sa treaca faptul ca l-a rescris poti iesi din garantie...). De aceea ma indoiesc ca se face asta pe baza acestor inregistrari, dar daca gaseste softul alterat cu date de tuning s-ar putea sa te scoata din garantie.

06 Oct 2006, 09:38

la revizii normale nu se face chestia asta , dar daca doamne fereste ai o problema cu injectia sau cu stiu eu ce de la motor or sa verifice cipul neaparat si daca se observa modificari papa garantie , eu am discutat cu tipul care mi-a vandut masina de la romcar.

06 Oct 2006, 09:40

$1 scrie:$2m inteles ca in ECU ar exista un camp in care se inregistreaza de cate ori ar fi fost scris.

Puneti intrebarea asta lui DOC.. .el spune ca nu se vede... personal NICI EU NU M-AS RISCA!!!!

Bafta

06 Oct 2006, 09:43

Nu cred ca inseamna ceva daca gaseste softul rescris de 3-5 ori, chiar 10... Sunt destui care s-au dus si le-a fost rescris softul pentru a rezolva niste probleme.
Daca ei gasesc insa un alt soft pe masina ar putea fi nasol. Ganditi-va si la varianta in care masina a fost lovita si dusa direct in service; dupa ce o fac bine si gasesc ca ai alt soft te-ar putea arunca afara din garantie.
Răspunde