In primul rand multam' mult pentru felicitari, sfaturi si ajutor! Promit ca si eu voi impartasi din experianta mea atunci cand o voi avea:). Si abia astept!
Pentru mine, tot ce am citit pana acum era o noutate. Sotia stia de faptul ca bebe nu trebuie sa doarma cu noi in pat si am vazut ca se uita numai dupa chestii de bumbac 100%. O mai sti ea diverse de la soacra-mea sau de la mama sau de la prietene ori alte rude, insa cred ca fiecare bebelus este unic in felul lui.
Eu privesc totul inginereste (deh! defect profesional): ma uit la patuturi sa nu aiba chestii pe care bebe le poate inghiti, sau in care se poate rani, sa fie zdravene (stiu ca eu aveam multa energie cand eram mic si eram in stare sa dezmembrez aproape orice si ma astept ca bebelusa mea sa ma mosteneasca

), si caut sa asociez tot ce alegem cu un confort pe care mi l-as fi dorit sa-l am eu daca as fi fost bebe

.
Totusi, cand intru intre chestiile adresate bebelusilor ma pierd: termometre de toate felurile, formele si culorile, biberoane mari si mici, cu gat inclinat, cu gat drept, tetine mici si mari, suzete, sapunuri mai mari si mai mici, jucarele de toate felurile, hainute de toate marimile, carucioare cu 3 si 4 roti, unele sport (parca ma si vad alergand si impingand la carucior pentru vreo olimpiada:) ), altele tip landou, fiecare cu tot soiul de accesorii, lapte, pampersi pentru o gramada de categorii de varste, patuturi, tarcuri, prosopele etc. Evident, pe toate sunt poze cu bebelusi sau personaje din desene animate, toate numai un zambet de la o ureche la alta, iar pe spate scrie ca am facut alegerea perfecta pentru bebelusa mea...
Dar ma si gandesc ca acum mai bine de 30 de ani eu am crescut cu lapte de la vaca bunicilor, baut dintr-o sticluta cu tetina din cauciuc portocaliu, intr-un patut tip tarc facut din bare metalice si sarma. M-a luat vaca in coarne, m-am pierdut prin porumbi, m-am jucat in nisip plin de apa de canalizare pana am facut infectie la un deget... si tot nu aveam nevoie de Chicco, Miniblu or smth.
Si acum intrebari:
In legatura cu medicul pediatru: la ce trebuie sa fiu atent? Nu cunosc nici un pediatru prin Otopeni. De fapt nu cunosc nici un medic pediatru pe nicaieri. Banuiesc doar ca trebuie sa fie aproape de casa pentru vreo eventuala interventie...
Legat de saltea: unde pot gasi una de iarba de mare? Cum arata iarba de mare (sincer, eu ma gandesc la "salata" aia de se lipeste de picioare, atunci cand iesi din mare pe plaja la Mangalia...)? Sau cum ar trebui sa arate salteaua ca sa stiu ca e din iarba de mare?
Colici: am inteles ca sunt ceva echivalent cu crampele la adulti, si ca este ok sa-l bati usor pe spate de fiecare data dupa ce mananca, ca sa elimine eventualul aer inghitit in timpul mesei. Totusi, banuiesc ca nu este suficient acest lucru... altfel s-ar fi descoperit deja leacul colicilor si nici un bebe nu ar mai fi plans din cauza lor... Asa ca am notat: Sabsimplex.

Legat de detergenti: am fost sfatuiti (nu mai stiu de cine) sa folosim un detergent "sano" pe care il gasim in Cora sau Carrefour. Toate hainutele pe care le-am luat pana acum (cateva pt perioada cat va sta in maternitate) le-a spalat deja sotia cu "sano" asta. So far, so good: hainutele nu s-au decolorat, nu s-au stricat deloc, n-au intrat la apa... mi-e teama doar de vreo alergie pe care ar putea-o declansa...
Legat de unguenti: altcineva (iar nu mai stiu cine), ne-a sfatuit sa folosim ulei de masline, in locul cosmeticelor pt bebelusi... cica ar fi mai bine. Dar nu stiu de ce

.
Ce e ala un sterilizator si ce face el? Ma gandesc ca omoara eventualii microbi din lapte. Dar si fierberea laptelui face acelasi lucru.
Stie cineva pe unde se pot gasi sutiene pentru alaptat? Am gasit o data vreo doua prin Carrefour dar erau imense!
Patut: tindem catre unul din IKEA. Cu criza asta si cu taierea din bugetul de combustibil, nu cred ca vom ajunge prea departe la vara si nici pentru mai mult de un weekend.

Asa ca patutul o sa-l mai "puric" eu pana il iau, insa puteti sa imi dati indicii noi? Deocamdata eu ma uit sa vad cate nivele de reglaj are, sa nu fie din OSB sau PAL, sa nu aibe parti demontabile mici, sa nu aibe muchii ascutite, sa fie robust si ma mai uit si la pret. Niciodata nu as da 2000 de lei pe un patut de bebe (de ex.).
Carucior si accesorii: Desi nu o sa iau in mai putin de o luna, totusi ce marci de carucioare considerati ca sunt mai fiabile? Noi tindem catre unul usor, insa chiar este nevoie de atatea accesorii? Spre ex: fereastra sa il vezi mereu pe bebe, coviltir contra ploii (asta e chiar eficient?), un soi de gogoasa in care ar sta bebe (pentru ce? oricum nu-l scot pe frig afara). In plus, scaunele auto cu care vin unele carucioare sunt chiar OK? Sau trebuie sa ma uit la ceva in mod particular la ele?
Vaccinarea: Dupa tampenia asta cu vaccinul contra cancerului de col uterin si dupa toate experientele idioate pe care le-am avut de fiecare data cand m-am vaccinat, sincer, ideea de vaccinare imi ridica niste semne de intrebare si imi provoaca mari emotii

.
Cam asta mi-a venit pana acum in minte. Totusi cred ca voi mai avea multe intrebari.