ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
20 Dec 2006, 11:15
Salut,
Vreau sa fac o excursie in Austria si plec cu o masina care e proprietatea altei persoane.
In afara de carte verde si certificatul de inmatriculare (talonul) masinii mai am nevoie de alte acte la iesirea din tara?
Multumesc,
Marius
20 Dec 2006, 11:18
Procura facuta la notariat
20 Dec 2006, 11:38
Procura...
20 Dec 2006, 11:41
cred ca trebuie trecut in procura si seria pasaportului, daca sunt tari care cer pasaportul la control. De obicei se pune CI/BI, ori ala nu prea are valabilitate....
20 Dec 2006, 11:44
Dupa 1 ianuarie are valabilitate CI-ul!
20 Dec 2006, 11:46
Procura trebuie facuta doar in limba romana, nu?
Ma gandesc ca doar la frontiera dintre Romania si Ungaria o sa controleze.
20 Dec 2006, 12:22
Cred ca da doar in romana
Su mai bine da si tu un tel la ambasada austriei si intreaba
20 Dec 2006, 13:25
M-am uitat la mae.ro. Nimic concret la problema mea dar am gasit o trimitere la
http://www.politiadefrontiera.ro Nici aici nu am gasit detalii despre problema mea dar e un numar de telefon pentru informatii si urgente 021/9590.
Am sunat de cateva ori dar tot timpul e ocupat...
Cred ca o sa fac o procura cum ati zis voi.
20 Dec 2006, 14:27
Proura iti trebuie la iesirea din tara si nu trebuie tradusa ca astia ar trebui sa inteleaga romaneste dar sa nu ai probleme la intrarea in Austria ca e naspa, eu totusi zic sa incerci sa suni la ambasada Austriei
20 Dec 2006, 14:29
De-acord Kobe, dar decat sa stai ca nebunul printr-o vama in care un vames tzacanit NU vrea sa te inteleaga, lasa-l s-o aibe la el! Pt cateva sute de mii traducerea si legalizarea..... da 20 de telefoane care costa 5 milioane!!
Bafta
20 Dec 2006, 14:37
$1 scrie:$2e-acord Kobe, dar decat sa stai ca nebunul printr-o vama in care un vames tzacanit NU vrea sa te inteleaga, lasa-l s-o aibe la el! Pt cateva sute de mii traducerea si legalizarea..... da 20 de telefoane care costa 5 milioane!!
Bafta
De ce crezi tu ca i-am scris sa sune la ambasada.
Si eu sunt de parere ca tre tradusa, dar din romana in ce limba tre tradusa?
Ca pana la urma pot cere toti vamesii din toate tarile traducere nu?
Masina e inmatriculata in Romania?
20 Dec 2006, 14:50
limba engleza este de circulatie internationala. Austria e cu germana, dar banuiesc ca inteleg ei si engleza:). Eu am iesit din tara cu masina care era pe numele altcuiva, dar nici macar nu s-au uitat, aveam procura dar nu m-a intrebat nimeni de sanatate
20 Dec 2006, 14:59
In ce tara era inmatriculata masina????
Si eu m-am gandit tot la engleza dar...
Si oricum nu te poti baza ce nu-ti cere nimeni procura ca nu stii peste de dobitoc dai
20 Dec 2006, 17:00
Sa va zic ce am facut.
Am tot insistat la numerele de telefon
0257959
0259959
0219590
Dupa multe multe incercari mi-a raspuns cineva, i-am descris problema si mi-a raspuns foarte scurt: "Notar"
Eu insistent il intreb daca procura si atat. Zice "da".
Bun, ma duc la un notar care m-a lamurit ca trebuie o declaratie ca am voie sa circul cu masina in tara si in afara ei.
Vineri dimineata plec si vedem ce o sa fie. Mai mult imi era "teama" la iesirea din Romania, in rest nu cred ca mai intra vamesii in detalii.
Va multumesc la toti pentru sfaturi.
04 Ian 2007, 10:51
masina inmatriculata in romania. Mai ales acuma ca am intrat in UE, nu va mai fi nici o problema la vama