Hihi, le-ai vazut la mediagalaxy orhideea, nu ? Am fost si eu p-acolo acu doua seri, si am admirat in principal cele doua modele.
Intai, sa prezint situatia actuala (copy-paste de pe alt forum) :
Neobservand diferente certe de calitate a imaginii ale monitoarelor mai scumpe fata de el, am zis ca hai sa iau un LG 1952S-SF pe la 700-750 ron (la servici avem LG-uri + alte motive pt care LG); nu bag nici prea multi bani in el si peste fro 2 ani cand s-o mai dezvolta tehnologia iau altul mai bun.
Totusi mai raman urmatoarele alternative:
- LG 1953TR-SF pe la 100+ ron in plus : teoretic are in plus cam asa : model mai nou, +DVI, 2ms gtg fata de 8 btb care in realitate in general am vazut ca nu se observa diferenta, contrast 2000DFC fata de 1600DFC, unghiuri 170 fata de 160, poate si 16.7 vs 16.2 dar aici e ceata. Intrebarea este : in realitate se observa aceste diferente si daca da merita acei bani in plus ?
- niste monitoare PVA mai ieftine :
Philips 190P7ES - se pare ca implementarea overdrive nu e prea reusita - probleme de ghosting (putin sub 1100 ron)
HP LP1965 - singurul review era ok doar ca ar fi avut probleme de backlight bleeding (vizibile noaptea pe fundal negru); poate nu la toate e asa. (tot putin sub 1100 ron)
Fujitsu_Siemens P17_2 si Benq FP92GP/FP91GP (deci GP nu alt GX+) care la noi sunt niste fata morgana (adica nu se gasesc, doar 91-ul pe comanda)
Acer 1923 (la cca 910 ron, desi specificatii un pic mai slabe pt PVA), model mai nou am inteles.
Eu vreau sa fac si joace dar si internet. Insa pt joace nu e musai viteze f mari, 8-12 ms btb sunt in general ok, ma intereseaza si calitatea imaginii, chiar si in jocuri. Stiu ca unele PVA-uri se descurca decent in jocuri cu viteza; de acel philips tocmai ca am precizat ca are pb la partea asta; de fapt si de asta si am renuntat la el. Ce credeti , merita diferenta intre TN-uri si PVA-uri la calitatea imaginii/unghiuri ? Ati vazut PVA-uri la lucru ?
Ideal sa le testez unul langa altul, daca nu macar sa le vad pe celelalte la lucru (exceptand 1952S-ul pe care deja il stiu).
Aaa, si mai e benq FP93GX pe care mai multi il lauda da acu io stiu daca e mai bun ca LG-ul ?... din ce am vazut pe raft mergand mie nu mi s-a parut, exceptand ca are DVI... (apropo @maddogule as veni da sa nu deranjez

)
Revenind, eu nu prea am vazut diferente intre cele doua, exceptand unele nuante de culoare in trailerele afisate (dar se pot regla cred) oricum se vedeau pe amandoua superb; totusi in partea stanga jos unde era bara de wmp, pe 1932P parca se vedea intr-adevar mai crisp, cu mentiunea ca pe un 1752S (fratele de 17" al S-ului) se vedea la fel ca P-ul si in plus pe 1952S acolo jos caracterele se vedeau usor defocalizat, si cred ca ceva nu era bine reglat. Asta ai observat si tu ? La cel de la servici la fel se vede ?
La acelasi pret 1953TR-ul parca are caracteristici de ecran un pic mai bune dar 1932P - ul are 2 posibilitati de reglaj in plus.
Pt detalii
http://www.lge.de, nu te lua doar dupa specificatiile de pe mag. online.
@andy 959nf - diamondtron 0.24 as vrea io un tft care sa se vada ca ala. nu este cica asadar mai asteptam tehnologii mai noi. N-ai spus de ce merita dvi. straluceste mai frumos ?