Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Final Leasing => taxa prima inmatriculare?

20 Feb 2007, 12:13

Salut

Mai, am o problema.... S-a terminat Leasingul si am aflat cu stupoare ca trebuie platita taxa de Prima Inmatriculare. Este adevarat?? Daca da, in baza carei legi?

20 Feb 2007, 12:17

pai in baza legii de acum; masina se indigenizeaza, deci se inscrie permanent, deci esti bun de plata

20 Feb 2007, 12:29

Nu cred ca se plateste.Taxa de prima inmatriculare se plateste doar daca masina nu a fost OMOLOGATA ininte de 01.01.2007. Daca ai facut C.I. inainte ,cand ai avut-o pe leasing, nu se mai plateste taxa de prima inmatriculare.e fel de leasing ai,intern sau extern,pe talon cine e,tu sau firma de leasing?Si eu sunt in aceeasi situatie,doar ca a mea e cu leasing extern pe persoana fizica,deci in talon si pe carte sunt trecut direct eu.Sa imi zici daca afli mai multe,ca n-am chef sa ingras statul roman...

20 Feb 2007, 12:32

$1 scrie:$2ai in baza legii de acum; masina se indigenizeaza, deci se inscrie permanent, deci esti bun de plata

din cate tin eu minte, se hotarase ca pentru contractele de leasing semnate pana la 31 dec 2006 nu se plateste taxa de inmatriculare, dar se platesc accizele. Semnate = incepute, nu terminate.

20 Feb 2007, 12:37

In talon (si in CI) e firma de leasing

20 Feb 2007, 12:39

uite ce am gasit pe softpedia:

"Nu se va plăti însă această taxă în cazul autoturismelor şi a autoturismele de teren a căror înmatriculare în România se realizează după data de 1 ianuarie 2007, dar pentru care accizele au fost plătite cu ocazia importului sau a achiziţionării de pe piaţa internă în cursul anului 2006. Taxa specială nu se datorează nici în cazul autoturismelor introduse în România pe baza unor contracte de leasing iniţiate înainte de 1 ianuarie 2007 şi a căror încheiere se va realiza după această dată, pentru care se vor datora accizele în vigoare la momentul iniţierii contractului de leasing. "

mai multe detalii: http://209.85.129.104/search?q=cache:hl ... =clnk&cd=5

20 Feb 2007, 13:31

Si mie mi se pare normal sa nu platim.
La prima inscriere iti face CIV, iar in cazul nostru exista. Prin urmare, ar trebui deocamdata sa purcedem doar la schimbarea proprietarului.
Importul s-a facut de mult, masina a circulat (iar fara inmatriculare nu se poate, sic).

20 Feb 2007, 13:51

Am sunat si eu pe cineva la vama si mi-a spus ca daca masina a fost omologata in 2006,daca contractul de leasing s-a deschis inainte de 01.01.2007, atunci,la incheierea contractului de leasing se va merge la vama cu dovada platilor specificate in contractul de leasing,cu o nota de autentificare de la R.A.R. si se vor plati restul de accize. Se ia in considerare legislatia in vigoare la data inceperii contractului de leasing,nu cea de la terminarea lui.

20 Feb 2007, 14:09

Am nevoie, daca aveti si daca se poate si daca nu e mare deranjul, de baza legala. Numai cu ea pot sa le dau in cap.

20 Feb 2007, 14:19

baza legala este codul fiscal

20 Feb 2007, 14:33

Am gasit Ordonanta (110/21.dec.2006). Nu am timp sa caut, dar ce am gasit cred ca este suficient:
"Pentru autoturismele si autoturismele de teren a caror prima inmatriculare in RO se realizeaza dupa 1 ian. 2007 si pentru care accizele au fost platite cu ocazia importului sau a achizitionarii de pe piata interna in cursul anului 2006, taxa speciala nu se mai datoreaza".
Chestia asta este deja la limita, deci cei care au platit accizele mult inainte de aceste termene si au inmatriculat masina au scapat...

20 Feb 2007, 20:51

Din cate am inteles eu, pe AdiC il intereseaza situatia unei masini inmatriculate pe leasing inainte de 01.01.2007,ori in acest caz,accizele se platesc la sfrsitul perioadei de leasing,nu la inceput....oricum,sunt sigur ca nu trebuie sa plateasca taxa de inmatriculare.Din pacate,nu stiu exact care este ordonanta sau legea respectiva,si nici nu am timp sa caut pe net...Un sfat,daca nu cunosti pe cineva la vama sau un comisionar vamal,incearca la A.C.R sau chiar la firma de leasing,daca esti in relatii bune cu ei.Succes,si sa ne tii la curent!

05 Mar 2007, 11:49

reinvii acest topic deoarce ...vedeti mai jos:

- masina in leasing cu numar B313131, camioneta Ford Tranzit
- achizitionata in 2004 martie
- terminare leasing martie 2007
- firma de leasing spune ca nu trebuie platita taxa de prima inmatriculare
- politia romana zice ca trebuie platitata si nu a facut decit inmatriculare cu numere rosii...

ce parere aveti?
Ultima oară modificat de bogdanv pe 05 Mar 2007, 14:51, modificat 1 dată în total.

05 Mar 2007, 12:04

Pai eu zic ca daca ai carte de identitate e clar ca a fost inmatriculata...

05 Mar 2007, 13:51

Raspunsul primit de la BCR Leasing la mine a fost: "Daca ei zic ca trebuie palatita inseamna ca asa e, ei stiu mai bine"

Fost in audienta la Comanadantul de la Udriste si a zis ca intr-adevar trebuie platita aceasta taxa sfatul lui fiind sa aman inmatricularea pana cand se modifica Codul Fiscal

Mother f*****rs

05 Mar 2007, 14:50

$1 scrie:$2aspunsul primit de la BCR Leasing la mine a fost: "Daca ei zic ca trebuie palatita inseamna ca asa e, ei stiu mai bine"

Fost in audienta la Comanadantul de la Udriste si a zis ca intr-adevar trebuie platita aceasta taxa sfatul lui fiind sa aman inmatricularea pana cand se modifica Codul Fiscal

Mother f*****rs

am si eu audienta joi...dar intrebarea este cite inmatriculari provizorii poti face? ca dupa 30 de zile....pui masina pe bara si gata. si sincer nu imi conviine sa las 2 sau 3 masini pe marginea drumului pina la sfintu asteapta

05 Mar 2007, 14:53

$1 scrie:$2aspunsul primit de la BCR Leasing la mine a fost: "Daca ei zic ca trebuie palatita inseamna ca asa e, ei stiu mai bine"

Pai acu' ce sa zica si ei??? Indiferent ce spune BCR L si chiar si legea, daca Politia nu-ti inmatriculeaza masina ramane ca ei... :evil:

05 Mar 2007, 15:02

ordonanta de urgenta este, din pacate, destul de clara:

"Art. 2141(1) Intră sub incidenţa taxei speciale autoturismele şi autovehiculele comerciale cu masa totalămaximă autorizată de până la 3,5 tone inclusiv.................. Pentru autoturismele şi autoturismele de teren a căror primă înmatriculare în România se realizează după data de 1 ianuarie 2007 şi pentru care accizele aufost plătite cu ocazia importului sau a achiziţionării de pe piaţa internă în cursul anului 2006, taxa specială nu se mai datorează.
(2) Intră sub incidenţa taxei speciale şi autovehiculele comerciale cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone, inclusiv cele destinate transportului de persoane cu un număr de peste 8 locuri pe scaune în afara conducătorului auto................

deci:
@AdiC : tu cred ca ai masina de dinainte de 2006, deci va trebui sa platesti. exceptia se refera la autovehiculele cumparate in leasing in cursul anului 2006.
@BogdanV : nici contractul la care te referi tu nu intra in lista de exceptii, din aceleasi motive ca si la AdiC. in plus, s-ar putea ca prin autoturismele şi autoturismele de teren sa nu se inteleaga si autovehiculele comerciale, la inceputul aliniatului 1 sunt evidentiate distinct (in cazul asta nu intrii deloc la exceptii, indiferent din ce an e Trasit-ul)

29 Mar 2007, 17:05

Salut la toti

Vesti bune: nu se plateste taxa, am primit raspuns oficial de la Ministerul Finantelor.

Pentru cei interesati pot face forward la mailul primit (da-ti-mi adresa de mail pe PM)

29 Mar 2007, 19:30

Pai nu erai convins ca s-a tot spus in mass-media.Cred ca acum esti linistit.Bafta.

30 Mar 2007, 08:04

$1 scrie:$2alut la toti

Vesti bune: nu se plateste taxa, am primit raspuns oficial de la Ministerul Finantelor.

Pentru cei interesati pot face forward la mailul primit (da-ti-mi adresa de mail pe PM)

marfa. fericitule! taxa la camioneta mea este de 3800 EURI......ei zic ca daca nu s-au platit accizele in 2006 ...pa si pu...la revedere si alta data sa cascam ochii fiindca ei au tot spus in presa...etc.

25 Apr 2007, 15:36

revin cu update de pe antena3.ro

TAXA DE PRIMĂ ÎNMATRICULARE A FOST MODIFICATĂ

Guvernul a stabilit în şedinţa de miercuri modificarea taxei de primă înmatriculare. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că principiul pe care îl respectă acest proiect este „cel care poluează plăteşte”. În consecinţă, taxa va fi calculată în funcţie de gradul de poluare şi nu de vechimea automobilului. Modificările de azi au la bază sugestiile venite din partea Comisiei Europene, cunsocut fiind faptul că Bruxelles-ul nu a agreat introducerea acestei taxe. Vosganian a exemplificat că în cazul maşinilor euro 4 cu o vechime mai mare de 4 ani, taxa se înjumătăţeşte. Se introduc şi prevederi legate de restituirea taxei, în condiţiile în care maşina este vândută într-o altă ţară. Guvernul va trimite Comisiei Europene o scrisoare în care autorităţile mulţumesc oficialilor de la Bruxelles pentru observaţiile făcute, dar şi pentru asistenţă. România doreşte să evite astfel un proces la Curtea Europeană de Justiţie.

25 Apr 2007, 23:38

Da, domnule, am auzit si eu! Pe cuvantul meu, nu-mi vine a crede! Un lucru facut logic, rational si cu bun simt in Romania!!! Incepe sa-mi placa in Comunitate!!!

26 Apr 2007, 06:23

Eu zic ca puteau sa o faca mai devreme; acum se grabesc sa dea pomeni :evil: (vezi si restituirea banilor pentru Dacii)...
Este acelasi prim-ministru si avea aceste parghii din 2004.

26 Apr 2007, 07:49

Se vede ca se apropie alegerile, nu? Eu tot pe ceilalti ii votez.... :D

26 Apr 2007, 13:00

Ce alegeri, dom'le?!?! :shock: Nu ca as fi direct interesat, eu nevotand pt niciunul din ei 8) , dar... n-am auzit pana acum de asa ceva! :?
Răspunde