Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Rafinamente

24 Oct 2009, 00:08

un coniac Jidvei sec cu smochine semiuscate

sau

un vin alb sec, sec cu bucăţele de măr Jonathan?

Re: Rafinamente

24 Oct 2009, 12:13

Al doilea.

Re: Rafinamente

24 Oct 2009, 13:31

Poti sa le servesti pe amandoua, important e CUI i le servesti si mai ales in ce "context" :D

Re: Rafinamente

24 Oct 2009, 14:04

Cam care e ideea acestui topic? Ca nu reusesc sa ma prind din enuntul initial.

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 14:59

Ideea e ca omu vrea sa faca muci, dar nu vrea sa se imbete cu coniac Unirea ;) si sa strige: Dorele, ne mai tii mult aici?
Asa ca o da in fineturi, chiar daca rezultatu e tot o durere de cap cumplita ;)

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 15:25

$1 scrie:$2.. un vin alb sec, sec cu bucăţele de măr Jonathan? ...


eu asi merge pe un rosu "dulce" basarabenesc, Bostavan Ciornie Doktor, cu mar Jonathan :D

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 15:34

Wrong, ala rosu basarabean merge doar cu o blonda 90-60-90 fara inhibitii ;)

LE: si mie poti sa-mi aduci un Chivas, cu gheata, fara nimic alaturi, ca ma descurc si singur :)

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 15:50

@Paulp nooooooooooooooo ... rosu ala basarabenesc este de cel putin 3 copii pe noapte =)) :D :D 8-X in combinatie cu blonda fara inhibitii :-??

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 16:06

Se pare ca tre sa studiem problema, aduc eu vinu, cind vin la Galati ;) de blonda ne descurcam noi pe la Faleza ;)

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 16:23

vb cu fratii de peste Prut :-?? :D =D> vin ei cu marfa originala .... fara aditivi si amelioratori =)) :-/ =))

LE oricum trebuie sa ne reglam jocurile in articulatii inainte :)) :)) :))

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 16:55

$1 scrie:$2am care e ideea acestui topic? Ca nu reusesc sa ma prind din enuntul initial.


Recomanda ce trebuie sa faci inainte de a apuca de tuning la o masina. :)

...................si rezultatul e garantat. :D

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 18:59

mă bucur, dragii mei, că v-am prins niţel!

nu cred că e bărbat normal căruia să nu-i placă niţel băutura. cine are ford bea! :))

eu am lansat provocarea cu coniacul şi vinul, iar voi ar fi trebuit să vă etalaţi rafinamentele voastre... ce vă place...
ce le place gagicilor voastre trebuie să completeze acest topic.

de pildă, gagica mea bea METAXA

ÅŸi se simte bine!

pe această rubrică voi mai posta şi alte rafinamente, nu neapărat alcoolul, deşi...

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 19:11

prin 2001 am deschis cu un prieten un bar in deva...intr-o seara, ne-am pus pe experimente si am facut urmatoarea chestie: 50 ml martini alb + 100 ml gin + gheata si lamaie ... la gagici le-am inversat cantitatile: 100 marini, 50 gin, etc.

incercati cand aveti timp...

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 19:18

La gagici puteai si tu sa mergi direct pe 200 ml vodka, cu 500 ml bere la halba. Si garantat aveai cu cine ;)
Carcalete se cheama :)

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 19:38

$1 scrie:$2... nu cred că e bărbat normal căruia să nu-i placă niţel băutura. cine are ford bea! :)) ...


eu nu dau "in git" dupa bautura, dar nici nu spun nu, la ceva bun ... in limita timpului liber, insa o sa va desfat cu anumite retete rafinate, cu ingrediente locale ....

$1 scrie:$2... Carcalete se cheama :) ...


:-?? de "set motor" ai auzit ???!!!???? :D =D> :D 100 lichior triple-sec + 100 rom alb :-/ :) :-/ ... de preferinta marca HavanaClub ... eventual combinat cu o bere neagra

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 20:25

Interesant, de tinut minte reteta :)
Oricum, ultima bere neagra adevarata am baut-o in Ungaria, un Amstel la butoi, o nebunie :)

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 20:42

mai bine pui crescuti de socra-miu, tavaliti apoi pe gratar si ulterior prin usturoi iar cand ii pui pe masa, alaturi sa ai o sticla de vin de tara . de fiecare data cand aplic acest tratament, mananc si beau pana ma doare stomacul.

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 20:47

Dar te doare stomacul in sensul bun al cuvantului nu ca ai avea nevoie de furazolidon,nu? :D

Re: Rafinamente

25 Oct 2009, 20:59

la topicul asta salivez mai rau decat la o mancare buna ! decat o intalnire anuala nationala, propun intalniri zonale trimestriale :D ... asa poate reusim sa si gustam "specialitatile" astea locale

Re: Rafinamente

27 Oct 2009, 23:41

nu mai vreti "rafinamente" ????!!!!???? 8-X astazi bucatarul din mine va ofera somn la gratar a la Galati

asadar, un somn mare, proaspat, de apa curgatore repede, Prut sa spunem, proaspat pescuit ... sa spunem de 20 - 30kg
se curata "bestia" si se transeaza in "pene de somn"
TIP: CA SA-I ELIMINATI MUCUSUL SI GUSTUL DE MIL PE CARE-L ARE UNEORI SOMNUL, PUNETI IN APA DE SPALARE 250 - 300gr OTEL SI LASATI-L cca 5 - 10min

preparati o marinata din:
250 - 300gr ulei de masline extra virgin
2-3 catei de usturoi zdrobiti
2 - 5 ardei iuti tocati marunt 8-X
zeama de la 5 - 6 lamii stoarse
2 - 3 legaturi de patrunjel
2 - 3 legaturi de menta
2 - 3 legaturi de cimbru
5 - 6 rosii decojite si taiate cubulete
100 gr piper alb ori mozaic proaspat macinat
100 - 150 gr de secretul gustului sau delikat
amestecati marinata si puneti pana de somn in acesta compozitie
lasati la macerat pestele 45 min maxim 1 ora la rece (frigider)

dupa gust apoi puneti pe gratarul din mangal pestele stropindul ritmic cu marinata ramasa
TIP: puteti impacheta pana de somn, impreuna cu compozitie de la marinata, in folie de aluminiu, pentru ca iese mult mai buna

preparati o mamaliguta virtoasa, suficienta pentru toti mesenii

preparati un mujdei de usturoi lite din 5 - 6 catei de usturoi, secretul gustului, ulei de masline si 5-6 rosii curatate si taiate cubulete

la masa aveti grija la degete sa nu vi le muscati si sa aveti linga voi cel putin o damigeana de Merlot de Nicoresti sau de Ciornie Doctor Bastavan (Rep Moldova) 8-X 8-X 8-X

Bon apetit

Re: Rafinamente

28 Oct 2009, 07:50

FUCK me ce foame m-a luat :))

Re: Rafinamente

28 Oct 2009, 08:50

@verga_Cip ce spui tu acolo ???!!!??? :-?? azi dimineata la 6.30 am "tratat" cu "basarabeanca" mea si numai ce am aterizat cu "somnu'n batatura" ... dar e mic :-?? ... numai de 4kg ... necuratat

Re: Rafinamente

04 Noi 2009, 11:30

$1 scrie:$2u mai vreti "rafinamente" ????!!!!???? 8-X astazi bucatarul din mine va ofera somn la gratar a la Galati

asadar, un somn mare, proaspat, de apa curgatore repede, Prut sa spunem, proaspat pescuit ... sa spunem de 20 - 30kg
se curata "bestia" si se transeaza in "pene de somn"
TIP: CA SA-I ELIMINATI MUCUSUL SI GUSTUL DE MIL PE CARE-L ARE UNEORI SOMNUL, PUNETI IN APA DE SPALARE 250 - 300gr OTEL SI LASATI-L cca 5 - 10min

preparati o marinata din:
250 - 300gr ulei de masline extra virgin
2-3 catei de usturoi zdrobiti
2 - 5 ardei iuti tocati marunt 8-X
zeama de la 5 - 6 lamii stoarse
2 - 3 legaturi de patrunjel
2 - 3 legaturi de menta
2 - 3 legaturi de cimbru
5 - 6 rosii decojite si taiate cubulete
100 gr piper alb ori mozaic proaspat macinat
100 - 150 gr de secretul gustului sau delikat
amestecati marinata si puneti pana de somn in acesta compozitie
lasati la macerat pestele 45 min maxim 1 ora la rece (frigider)

dupa gust apoi puneti pe gratarul din mangal pestele stropindul ritmic cu marinata ramasa
TIP: puteti impacheta pana de somn, impreuna cu compozitie de la marinata, in folie de aluminiu, pentru ca iese mult mai buna

preparati o mamaliguta virtoasa, suficienta pentru toti mesenii

preparati un mujdei de usturoi lite din 5 - 6 catei de usturoi, secretul gustului, ulei de masline si 5-6 rosii curatate si taiate cubulete
Bon apetit


Multumesc mult de idee! Am reusit sa prepar chestia asta dintr-un specimen de 8kg nu mai mult! E criminal de buna si lasa paf oaresce musafiri simandicosi!!! :D
Am lipit un Jidvei-Feteasca regala din 2005 si a mers uns... ;)
Stiam ca la peste merge vin alb si am mai intrebat si pe altii...
Reteta am retinut-o si pentru alte ocazii... de uimit invitati... de toate genurile!!

Re: Rafinamente

04 Noi 2009, 13:28

@danim ma bucur ca ti-a placut reteta mea

LE au uitat sa spun ca la marinata poti sa pui si zeama de la 2-3 lamii (functie si cit de gras este somnul)

Re: Rafinamente

04 Noi 2009, 15:59

$1 scrie:$2...reteta mea...



păi şi dihania aia de somn în ce a înotat, mă?!?...

Re: Rafinamente

04 Noi 2009, 16:18

@Moartea: In Prut, bre !!!!! :D somnul de Prut e mai bun ca ala de Dunare ... prietenii stiu de ce

LE doar nu sunt un sadic care creste porcu'n cada 8-X %-( 8-X

Re: Rafinamente

04 Noi 2009, 16:21

ooooofffffffffff, oooofffffffffffffffffffffffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ce întreb eu şi ce răspunzi tu!

apă din prut să bei tu, mă!
=))
=))

eu întrbesem în ce a înotat peştele ăla la tine în stomac!
Ultima oară modificat de bogdanv pe 06 Noi 2009, 01:09, modificat 1 dată în total.
Motiv: sters quote, nu mai citati mesajul anterior, folositi reply. multumesc

Re: Rafinamente

04 Noi 2009, 16:27

@Moartea: pai am spus :D ... nu ai citit tu ... Bostavan Ciornie Doktor :-?? ... merlot basarabenesc 8-| ... rosh :-* ... mortal 8-X

LE doar nu era sa-l "stropesc" cu apa ... pe urma imi ieseau vorbe, de la "domnu' somn", ca l-a mincat un ciine =))

Re: Rafinamente

04 Noi 2009, 22:21

of!

e greu să ai rafinamente!

Re: Rafinamente

04 Noi 2009, 23:14

cum ma eliberez putin de treburile cotidiene revin cu o noua reteta ... daca va place :-??

ce spuneti de CRAP LA CUPTOR ???!!!??? :D =D> :D
Răspunde