Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Leopard Mac OS X

28 Oct 2009, 08:30

A instalat cineva versiunea asta de OS pe un PC? Pareri, sugestii, etc.

Re: Leopard Mac OS X

28 Oct 2009, 09:05

eu l-am vazut la un "junior", pe laptopul original Mac ... in general, eu nu ma dau in vint dupa MacOS, care nu este altceva decit o clona UNIX, cel putin ca structura generala si mod de abordare a proceselor .... este interesant, dar cam trebuie sa incepi de la zero cu el (deh ... automatismele create de utilizarea OS M$)

LE am auzit ca se poate instala si pe masini x86 cu procesoare Intel ... dar sincer, nu mi-am batut capul niciodata

28 Oct 2009, 09:14

Sunt convins ca trebuie sa incep te la 0. Vreau mai mult sa il testez sa vad cum merge pe un PC normal ca pe Mac zboara :D
Merge si pe AMD dar iti trebuie anumite patch-uri, iar pe intel trebuie sa ai cel putin SSE2 din cate stiu

28 Oct 2009, 09:17

Sapa un pic pe net, e plin de tutoriale. Din pacate se pare ca nu merge pe orice configuratie.

28 Oct 2009, 09:20

Sapat si ingropat de cateva zile :D
Eu vreau sa il pun pe un cobai de Asus X51 RL

28 Oct 2009, 09:21

pe AMD???!!! ma cam indoiesc, poate doar pe masini virtuale (emulat) ... ma rog ... eu stiam ca se poate instala doar pe anumite configuratii cu procesoare Intel (Core2Duo in sus) si anumite chipseturi (965 in sus), tot de la Intel ... nu stiu ce sa spun :-??

LE sunt pe teren minat ... nu-mi sariti in cap :D

28 Oct 2009, 09:25

Asus 51RL e Intel, am si eu acelasi laptop :). Am instalat eu pe PC, pe un HP (Intel Dual Core... nu mai stiu restul ca am facut asta acum 2 ani) si am mai instalat pe o masina virtuala. Se misca binisor (nu mai stiu exact CE versiune de MAC OS am instalat), dar nu vad utilitatea. Vezi ca exista pe net (nu stiu unde! :-??) niste versiuni pentru VmWare, daca vrei sa te joci cu sistemul cred ca-s numai bune.

28 Oct 2009, 10:01

Eu l-am avut instalat pe un AMD mai demult. Nu mai stiu daca era Leopard dar mergea foarte greu.

28 Oct 2009, 10:26

daca vrei sa-l incerci iti recomand versiunile "JAS" ... de obicei mie mi-a mers cel mai bine cu alea. Bine, de cativa ani nu mi-am mai batut capul cu asa ceva, insa inainte foloseam regulat OSX (tiger pe vremea aia) pe un p4 si mergea foarte ok. Important la el era placa grafica (stiu ca mi-am luat special un ati x1600 pt asta, pt ca era printre putinele modele care avea compatibilitate ok) si daca reusesti sa activezi grafica hw atunci se misca extrem de fluent.

Oricum per total e o experienta extrem de interesanta. Te ajuta daca stii si putin linux altfel ramai doar la partea grafica, fara sa stii sa folosesti consola, care pentru unii e ceva primar.

ps. ca o lista de compatibilitate sa zicem, trebuie sa ai un intel (sunt si versiuni de amd dar putine functioneaza ok), sse2 sse3 (versiuni mai vechi de tiger merg si doar cu sse2, dar restul vor sse3), placa audio creative sau eventual integrata intel gma (dar e foarte pretentios aici), tastatura pe usb (ps2 nu merge decat cu ceva patch-uri, really :) ), placa video ati/nvidia (integrata nu prea ii place), partitie separata pe hard ... etc ... cam asta ar fi ce-mi aduc aminte.

bafta, si in primul rand, rabdare :)

28 Oct 2009, 17:47

Deci eu lucrez pe un MAC PRO la servici care are instalat pe el Mac OS X 10.5.8 (9L31a)

Ca hardware are asa:

Processor Name: Quad-Core Intel Xeon
Processor Speed: 3 GHz
Number Of Processors: 2
Total Number Of Cores: 8
L2 Cache (per processor): 8 MB
Memory: 2 GB

NVIDIA GeForce 7300 GT:

Chipset Model: NVIDIA GeForce 7300 GT
Type: Display
Bus: PCIe
Slot: Slot-1
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)

Restul banuiesc ca nu prea conteaza, adica placa retea, HDD... etc

Nu prea ma pricep la procesoare, placi dar ma gandesc ca astea nu sunt facute special pt apple.

28 Oct 2009, 19:23

Pai zi tata si ce lucrezi sa inteleaga omul cum se misca (eu stiu aproximativ ce lucrezi, de aia prefer sa te las pe tine :P).

28 Oct 2009, 23:06

Pai la doua procesoare Quad... cred ca pana si Vista zboara! =))
Eu stiam de povestea inversa, si anume ca se poate pune Windows pe MAC-urile mai noi. :D

29 Oct 2009, 00:08

Se poate si pe alea vechi, am eu :).

29 Oct 2009, 08:27

A venit timpul :D
Acum incerc sa instalez OS X Kalyway care cica ar merge cel mai bine pe PC
Wish me luck :P

29 Oct 2009, 09:35

@valistoica m-ai facut curios :-?? astept feed-back

29 Oct 2009, 10:29

No luck pana acum
"Still waiting for root device"
Ceva probleme cu placa de retea apoi la SATA
Working...

29 Oct 2009, 12:14

Update
Pe asus X51RL nu am putut instala, insa pe Fujitsu Siemens Amilo PRO v3205 (Intel Centrino Duo 1.6, 1 GB RAM, Video INTEL) a mers insa nu imi vede LAN si Wireless
Still working...

29 Oct 2009, 12:35

tare imi este frica ca este mult mai "migalos" de lucrat cu MacOS pentru arhitectura x86, decit cu orice distibutie de Linux, pe motiv de lipsa drivere

29 Oct 2009, 15:56

$1 scrie:$2ai zi tata si ce lucrezi sa inteleaga omul cum se misca (eu stiu aproximativ ce lucrezi, de aia prefer sa te las pe tine :P).

Editez imagine pe el si se misca super bine. In general sunt multumit, face foarte bine fata la ce am nevoie aici.
Bafta

L.E. Am vazut mai demult la un coleg, instalat pe un laptop Toshiba, MAC OS si m-am dat cateva minute la el, dar ce sa zic nu e acceasi chestie, nu se misca la fel de bine dar "seamana" cu "originalul" :D

Bafta!!!

29 Oct 2009, 16:21

Update din nou
Am instalat jdemii de kerneluri si tot n-am reusit sa ii dau de cap la Wireless si LAN
@isotech_ro: chiar foarte migalos

29 Oct 2009, 16:30

@valistoica eu personal cred ca kernel este compilat strict pe un numar limitat de device agreate de apple, vb aici de configuratiile pe arhitectura x86 ... intotdeauna apple a tinut configuratiile hardware sub un control strict (de aceia clonele macintosh au fost foarte putine), iar atunci cind au decis sa porteze pe arhitecturi cu procesoare x86 Intel, in locul powerPC, au facut in asa fel incit portarea OS pe hardware sa fie limitata numai la ce decide steve jobs

LE "stabilitatea" legendara a MacOS vine si din utilizarea limitata a altor exhipamente hardware interne ... standardul lor a fost foarte stct comparativ cu cel impus de IBM odata cu arhitectura x86, iar apple nu a introdus in computerele sale decit device strict controlate
Ultima oară modificat de isotech_ro pe 29 Oct 2009, 16:42, modificat 1 dată în total.

29 Oct 2009, 16:39

poate in versiunile originale da, dar in cele hackintosh s-au gasit cativa baieti destepti sa recompileze kernelul si sa includa in el modulele necesare astfel in cat sa poata avea suport pentru diferite drivere.
Ce ma nedumireste pe mine este ca desi placa mea wireless este intel, nu am reusit sa ii incarc modulul ei http://code.google.com/p/iwidarwin/

30 Oct 2009, 08:24

@valistoica noutati ?!? ai mai reusit ceva ??? ... pune te rog niste print-screen daca ai timp

30 Oct 2009, 09:33

Imi vine sa sparg laptopurile
Am reusit intr-un final sa pun iDeneb pe unul din laptopuri dar dupa ce am incarcat modulul de wireless, stupoare... Kernel panic.
As pune printscreen daca as avea net pe el :P
Still working

01 Noi 2009, 21:51

Update
Reusit instalare iDeneb 10.5.7 pe Fujitsu Siemens Amilo Pro v3205 iar ca rezultat: merge LAN, audio, bluetooth, firewire. Ce nu merge: wireless (inca) video in rezolutia standard de 1280x800 (momentan este 1024x768)

Sistemul se misca destul de bine avand in vedere ca am doar 1 GB ram si merge in modul CPUs=1 pentru ca altfel ma da cate un kernel panic.

03 Noi 2009, 18:10

vasilistoica: poti sa recompilezi kernel-ul ? de acolo e partea cu kernel panic :)

03 Noi 2009, 18:45

easy to say hard to do :P

03 Noi 2009, 19:08

nu m-am jucat cu hackintosh doar cu linux... si cel putin pe linux era super usor sa recompilezi.....in linux trebuia adaugat ceva cu multi procesor ceva :)

03 Noi 2009, 19:40

in linux recompilez la ordinea zilei :P dar in os x e putin mai complicat desi ambele au la baza cam acelasi nucleu

03 Noi 2009, 19:43

@pretorian MacOS este o clona UNIX-like, ca si Linux-ul, de altfel ... insa intre cele 2 nu prea am auzit sa fie mari legaturi ... daca "domnii" de la Apple nu vor sa puna la dispozitie compilatoarele de kernel :-?? te cam aflii in aceiasi situatie ca la M$
Răspunde