Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Recomandări vinuri

31 Oct 2009, 06:54

că tot se cam apropie sărbătorile de iarnă şi omu tre' să aibe ceva pe masă vă rog să-mi recomandaţi un vin alb (sau roşu), obligatoriu sec, altceva decât gama jidvei, de care m-am cam săturat.

un vin care să nu fie strong, dar nici apă de ploaie.
un vin bun la preţ în sensul că nu mă dau banii afară din casă şi nici nu sunt chiar aşa de rafinat încât să pot percepe ce percep somelierii... :)
(nu mă interesează cum a căzut soarele pe panta vestică în 1982 pe parcela x podgoria y)

nu mă interesează să fie "vechi" sau "colecţie", sau alte prostii care scumpesc artificial un vin.
îl prefer românesc. dar nu zic nu nici la străine.
nu ţin morţiş să fie îmbuteliat ca "premiatele". dar nici să pută a doagă. :D

am băut beaujolais nouveau (deşi e roşu) şi nu e nicio minune! nu face banii! adică, nu cred că face, că nu ştiu preţul! :D am băut undeva unde am fost invitat şi nu se făcea să întreb de preţ.
anumite căpşunici create de ţăranii neaoşi şi cinstiţi ar da pe spate bojoleu' ăla uneori.
cărţălăul sau zaibărul bun sunt greu de nimerit. ţăranii nu prea au condiţii de păstrare şi ce e cel mai nasol e că de la an la an parcă se strică din ce în ce recolta...

eh... acum să vă văd!

repet, obligatoriu SEC şi preferabil alb (aştept şi propuneri de roşu)
fireşte că vreau să ziceţi şi locul şi preţul de unde poate fi luat acasă.

sau, mai pe româneşte, ce vin veţi avea pe masă voi...

Re: recomandări vinuri

31 Oct 2009, 08:30

incearca Murfatlar, cel sec e ok

Re: recomandări vinuri

03 Noi 2009, 21:19

Eu m-am cam saturat de Murfatlar si am ales Recas. Demisec dar este si sec. De la supermarket.

Re: Recomandări vinuri

09 Noi 2009, 20:20

Recasul nu mai e ce era odata au inceput baeti sa faca magari, pe mine ma cam doare capul dupa ce beau Recas. Eu ma impac bine cu Cotnari-ul dar nu e sec(Francusa si Grasa) mai bag si cate o Lacrima dar mai rar ca imi pune capac. La fel de buna este si Busuioaca de Bohotin doar ca e rosu si la fel nu e sec, nu prea beau vin sec.

09 Noi 2009, 20:23

Feteasca Regala de Recas. este demisec!

09 Noi 2009, 21:07

Eu raman la Recas - Feteasca demisec sau daca stau mai bine cu banii Beciul Domnesc alb demisec.

09 Noi 2009, 21:12

Tot pt. Busuioaca de bohotin de Husi votez...

10 Noi 2009, 07:47

depinde acum si de gusturi, omul a intrebat de un vin sec... :)

10 Noi 2009, 09:55

corect!

vinul dulce mă ameţeşte repede, iar a doua zi am capu mare...

10 Noi 2009, 11:16

Un vin sec pe care il consum frecvent este Beciul Domnesc - Muscat Otonel Sec din 2006. Nu provoaca dureri de cap a doua zi dimineata.

10 Noi 2009, 13:03

Cel mai bun vin romanesc este fara indoiala cel facut de davino. Singura problema e pretul care pleaca de la 60 RON/sticla si nu prea se gaseste decat pe la vinoteci. Se poate bea si in restaurantele mai rasarite din Bucuresti incepand cu de pe la 100 de lei/sticla. Eu il prefer pe cel rose.

10 Noi 2009, 14:22

cotnari,dealu mare sau daca gasesti merge si un tokaj. amauzit ca ie ok si val duna dar inca nu am incercat.

13 Noi 2009, 11:34

Beciul Domnesc Feteasca Neagra e unul din vinurile mele preferate (vin rosu)
Prefer vinul rosu sec si demisec.Feteasca Neagra e un soi foarte bun.
Nu imi plac cele dulci sau demidulci.
http://www.vinuri-pe-net.ro/c.php?actio ... gra&id=132

Iar vinurile din Italia sunt exceptionale.Am fost la o crama iarna trecuta langa Cesena si aveau niste vinuri superbe, 2,5 euro sticla.

13 Noi 2009, 22:39

Un vin bun, sec, rosu si ieftin dar fara sa te doara capul a doua zi ar fi Shiraz. Preferabil facut in Chile.

Il gasesti la Ka****nd.

In alta categorie de pret recomand vinurile rosii de Vanju Mare.

O alta optiune ar fi Cadarca si Burgundul de Recas.

Degustare placuta :)

14 Noi 2009, 20:29

Salut,
Am vazut ca se vorbeste despre un vin bun si decent ca pret.Din vinurile imbuteliate sunt destul de putine care au calitate cu adevarat si un pret sub 15 lei.Poti incerca vinurile bag-in-box de la producatori care nu sunt asa de agresivi in piata (adica nu produc mult si prost si trebuie sa vanda),Poti incerca vinurile bag in box de la Crama Basilescu,Segarcea,mai exista alternativa vinurilor vrac,daca ai drum prin Sinaia,fima care are site-ul mentionat mai sus are si vinuri vrac de o calitate care trece mult peste cea a multor vinuri la sticla,pretul este de 7,5 lei/L ,eventual poti sa suni si iti trimit in Bucuresti sa probezi.Tot la ei gasesti un lot restrans de Merlot si Cabernet Sauvignon din 1994 la doar 20 lei/st ,sunt doua vinuri care isi merita banii din plin.In ceea ce priveste vinul la sticla recomand cu incredere Wine Princess toata gama de vinuri,calitate la pret rezonabil,mai poti incerca vinurile ,,La Putere" de la Recas dar sunt cam scumpe,gama de vinuri de la Domeniul Coroanei Segarcea,Agricola Stirbey si sunt multe altele.
Un sfat mai am feriti-va de vinurile din zona Vrancea si din zona Moldovei,nu prea exista plantatii din soiurile respective pentru cat vin produc si vand ei.

14 Noi 2009, 21:03

$1 scrie:$2orect!

vinul dulce mă ameţeşte repede, iar a doua zi am capu mare...

Ti-ai ales un nume de user... 8-X Sper sa nu iei vreunul dintre noi... >:)

15 Noi 2009, 20:58

$1 scrie:$2n vin sec pe care il consum frecvent este Beciul Domnesc - Muscat Otonel Sec din 2006. Nu provoaca dureri de cap a doua zi dimineata.

îţi mulţumesc!
îl voi încerca!

15 Noi 2009, 21:00

$1 scrie:$2el mai bun vin romanesc este fara indoiala cel facut de davino. Singura problema e pretul care pleaca de la 60 RON/sticla si nu prea se gaseste decat pe la vinoteci. Se poate bea si in restaurantele mai rasarite din Bucuresti incepand cu de pe la 100 de lei/sticla. Eu il prefer pe cel rose.

ofiţere, nu-mi permit să dau 100 de lei pe sticlă...

15 Noi 2009, 21:02

$1 scrie:$2n vin bun, sec, rosu si ieftin dar fara sa te doara capul a doua zi ar fi Shiraz. Preferabil facut in Chile.

Il gasesti la Ka****nd.

In alta categorie de pret recomand vinurile rosii de Vanju Mare.

O alta optiune ar fi Cadarca si Burgundul de Recas.

Degustare placuta :)

o recomandare directă
mulţam

15 Noi 2009, 21:11

Monte Elena Malbec Argentina.
Te prinde imediat si are o culoare rosu f inchis spre negru.Dupa ce il incerci odata o sa il tii minte
Pret 15 roni.
Salut

16 Noi 2009, 08:01

le fel ce am mai baut si a fost ok sio a doua zi, :D , este ``vinul liturgic`` facut la una din manastirile din Moldova(nu mai stiu care)

17 Noi 2009, 17:19

$1 scrie:$2eciul Domnesc Feteasca Neagra e unul din vinurile mele preferate (vin rosu)
Prefer vinul rosu sec si demisec.Feteasca Neagra e un soi foarte bun.
Nu imi plac cele dulci sau demidulci.
http://www.vinuri-pe-net.ro/c.php?actio ... gra&id=132

Iar vinurile din Italia sunt exceptionale.Am fost la o crama iarna trecuta langa Cesena si aveau niste vinuri superbe, 2,5 euro sticla.

Beciul Domnesc Feteasca Neagra imi place si mie foarte mult, dar mie nu imi plac vinurile seci sau demiseci, iar asta e un vin demidulce (cel putin asa l-am gasit eu in magazine).
Imagine

17 Noi 2009, 17:43

Eu nu prea cumpar vin din comert din cauza lu' tata (bastinas din Pietroasa, Buzau, practicant al magiei mustitului si fermentatului, fin cunoscator al principiului vaselor comunicante)...

Dar din ce am baut in ultima vreme prin diverse locuri mi s-a parut OK gama "3 Hectare" de la Murfatlar (25-30 lei) si Merlot de ... Pietroasa.

Pentru cei care au timp si drumuri prin tara, recomand vinurile vrac de producator, pe gustate. La particulari nu as merge decat la recomandari. Din ce stiu eu (si ce am primit/cumparat) erau ok vinurile de la Valea Calugareasca si Recas.

In vino veritas, cum spuneau olmecii...hac...

17 Noi 2009, 18:06

Incearca Zghihara de Husi. ;)
http://www.vinurihusi.ro/vinoteca.php?id=10&lang=ro
Sau un vin de la Dealu Mare: Legendele Toamnei sau Varful cu Dor.
Răspunde