Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Tara lui ''Ciubuc''...

02 Dec 2009, 12:08

Deschid acest topic dintr-un singur motiv:
m-am saturat de aceasta tara, unde totul trebuie platit extra, totul este supra-evaluat, si toti au impresia ca isi fac treaba cel mai bine si .. asteapta un ciubuc, sau un bacsis..

Intr-una din serile trecute am fost sa imi schimb anvelopele.. am trecut la cele de iarna..
Merg la vulcanizare si aflu ca ma va costa costa 65 de lei cu tot tacamul.. am spus ok.
Baietii s-au apucat de treaba.. cert este ca au fost cam brutali cu masina.. in momentul in care coborau cricul, mai ca au trantit-o de pamant.. in fine poate sunt eu ''bolnav''..
La sfarsit cand sa platesc, aveam 65 de lei, plus vreo 3 bancnote de 10 lei.. si 2 de un leu..
10 lei mi s-a parut mult, asa ca am lasat 2 lei pentru o cafea la tonomat.
in loc sa zica ''Multumesc'', a inceput sa isi strige colegul, 'uite ba cat lasa ''Asta''.. 2 lei.. '
Atunci am vazut un pic negru in fata ochilor..
1- Nu sunt 'Asta' pt ei,
2- Serviciile prestate au fost achitate
3- Calitatea serviciilor a lasat de dorit
4- Atitudinea lor era una de scarba
5- Acei doi lei erau pt. o cafea la tonomat.

Am plecat f nervos de acolo, si au inceput sa imi vina in minte, 100 de astfel de situatii, in care am lasat bacsis, si ba au zambit, ba au injurat..
Am realizat ca asa ne-am invatat.. si i-am invatat:

la restaurant lasi ciubuc 15-20%
la nastere cotizezi de iti sar ochii
la spital in general daca nu ''dai''.. esti terminat
la bere lasi cam o bere maxim doua
la paine lasi 20 de banuti,
la benzinarie dam 1-3 lei celui care spala parbrizul sau baga benzina,
la spalatorie bacsisul e in functie de cat de mult ne-a placut masina curatata sau cat de lung se uita ''baiatul'' dupa tine
la magazinul de la colt primim rest o bomboana si o lasam..
si fiecare din noi putem aduce n' alte exemple..

Acum stau si ma gandesc de ce oare mecanicul, chelnerul, doctorul, si toti ceilalti, ''asteapta '' ceva?
I-am invatat noi..
si nu vreau sa jignesc pe nimeni care practica aceste meserii sau activitati, dar de ce trebuie sa astepti ciubuc?
mai nou asta cu spitalul se cheama mita..

spuneam ca fiecare isi supra-evalueaza munca, alt motiv nu vad de ce ar astepta..
ex: '' Uite ti-am schimbat cauciucurile, si ti-am pus capacele la loc'' - Amice, pt asta esti platit, stii ca astea sunt conditiile muncii tale, si nu este vina mea ca tu accepti un salariu de mizerie(daca tu il consideri asa). Vrei mai mult, schimba job-ul.

Poate exagerez, dar sincer as vrea sa nu mai dau bani de fiecare data cand deja platesc deja un serviciu.
Sa nu mai stea cu ochii lung dupa tine ca nu ''ai lasat ceva''.
Esti doctor, ai depus un juramant, respecta-l!
Esti mecanic, tu ai ales meseria asta, pt ca ti-a placut, nu iti bate joc de ea..

poate ca v-am obosit, dar sunt convins ca fiecare dintre noi s-a lovit de astfel de situatii si l-au apucat ''spumele''..
Ce am putea face pentru a schimba ceva in tara noastra draga?

numai bine.

Re: Tara lui ''Ciubuc''..

02 Dec 2009, 12:34

Cand am schimbat cauciucurile tipii de la vulcanizare tocmai isi incalzisera mancarea sa manance iar seful lor le-a zis sa se apuce de masina mea. Io om cu bun simt :)) i-am zis sefului sa-i lase sa manance ca era mancarea calda asa ca am asteptat 15 min pana au terminat. In semn de recunostinta mi-au schimbat valvele cu unele metalice si nici n-au vrut sa auda de bacsis.

In rest las bacsis la restaurant, bar daca sunt multumit de servicii. Cred ca in cazurile astea asa e frumos.
Nici nu mi-a trecut prin minte sa las ciubuc tipului de la benzinarie care imi alimenteaza sau imi spala parbrizul. Ei sunt platiti numai pentru asta si nu mi se pare normal sa nu-i las ciubuc.
La spalatorie mai las ciubuc din cand in cand dar nu mi-am format un obicei.

Daca serviciile sunt efectuate in scarba si la sfarsit mai lasa impresia ca ar vrea si ciubuc nu-i las nimic si nu mai trec a doua oara p-acolo. Nu prin atitudinea asta se castiga clienti.

La magazin daca se scuza ca nu are rest sa-mi dea atunci o las asa dar daca nu-mi da restul complet fara sa zica nimic atunci nu plec de acolo pana nu-mi da toti banii....din casa :))

In general cam asta e mentalitatea romanului, ciubuc, spaga, mita...nu prea avem cum sa scapam de ea. Asa ca daca vrei sa beneficiezi de servicii decente (ma refer aici in special in domeniul medical) trebuie sa bagi mana in buzunar. E un fel de cerc vicios...daca nu lasi tu intotdeauna sunt alti 10 care lasa asa tot tu iesi in dezavantaj. Suntem prea putini cei care vor sa schimbe ceva in tara asta

02 Dec 2009, 13:30

@mctano - în principiu cu cât serviciul unde lucrează individul este mai mohorât, sau aparține stat-ului cu atât crește și șpaga sau pretenția unei șpăgi.

Alternativa - schimbă locul unde-ți faci treaba.

Cauciuce - vezi distribuitorii mari (eu am schimbat la Autosoft, m-a costat ceva, angajați civilizați, 0 șpagă).
Sănătate - clinică particulară - condiții infinit mai bune ca în sistemul de stat, 0 șpagă.
Restaurant - aici e ok ca în funcție de servire să cotizezi.
La o bere, suc, sandwish - 0 bacșiș, nu mă interesează că nu m-a făcut mama milionar în €.
Cumpărăturile le fac din supermarket și plătesc în general cu cardul iar de lăsat șpagă casieriței nu e cazul :))

Spălătorie - eu prefer să mi-o spăl singurel.
Diverse firme de curierat - au job, au salariu, 0 șpagă.

Reversul medaliei - de obicei unde nu se cere șpagă, angajații sunt plătiți mai bine și în concluzie și tu vei plăti mult mai mult pe serviciile primite.

02 Dec 2009, 14:01

alex sunt de acord cu tine, dar gandeste-te ca sunt foarte multi care nu isi permit servicii mai scumpe, chiar daca acestea sunt net superioare privind calitatea.

nu sunt frustrat din acest motiv, doar ca la un moment, ti se ia, si te gandesti cat o sa mai tina toata treaba asta.

bineinteles ca si eu las de placere un bacsis cand sunt servit cu placere la o carciuma (aka restaurant sau ce mai exista),dar prea este lumea invatata sa ''primeasca''..
privind serviciile medicale in clinicile private, sunt perfect de acord! Jos palaria!

02 Dec 2009, 14:10

Treaba o să țină atâta timp cât există un lucrător la stat/angajat la patron care se gândește mâine cu ce o să cumpere pâine, luna viitoare cu ce o să plătească rata la [...].

02 Dec 2009, 14:16

"ciubuc", "bacsis".... sunt cuvinte turcesti, si nu sunt de ieri de azi, ci de cand au venit turcii pe aici.
sunt servicii pe care le platesti, dar sunt si altele la care spaga e comparabila cu tariful.
sa stii ca si pe afara se da "pourboire" sau echivalent, chelnerii de fapt din asta traiesc.
diferenta este ca la noi atitudinea lasa de dorit... eu nu as avea curaj sa ma mai duc la spalatoria la care nu am dat spaga data trecuta!

02 Dec 2009, 14:18

Mai bine ii invatam sa munceasca decat sa ii invatam sa cerseasca!

Ori, si daca ar fi sa contabilizez ciubucul lasat intr-o luna (exceptand cel de la restaurant, normal, si cel de la spital, nu asa de normal, dar nu ai ce sa ii faci deocamdata), nu cred ca trece de 20 de lei.

02 Dec 2009, 15:58

las la restaurant daca sunt bine servit, nu scriu mai mult ca o iau pe aratura la cati draci am in legatura cu ciubucul.
la clinica privata sa te duci cand nu o sa mai platesti 10.5% din salariu la sanatate.

02 Dec 2009, 16:41

@AlexandruSavu
Nu te baga la sanatate in regim privat daca nu castigi de la min. 3000 euro/luna (asta e nivelul minim, inseamna sa faci eforturi si sa te restrangi de la altele).
Daca te refereai la stomatologie, radiologie, analize medicale, etc e ok :D .
Daca te duci pentru operatie, iti spun de pe acum ca tot spaga la un medic bun de la Fundeni, Sf. Ioan, Militar, etc e baza ;) . Iesi cel mult la sfert fata de cat ai da la privat.
Asta-i sistemul, nu ma intreba prea multe ca nu stiu si nu-l inteleg ;) . Pot intelege multe dar felul cum unii gandesc sa gestioneze sistemul sanitar in Romania imi depaseste puterea de intelegere, sunt pur si simplu prea multe chestii tampite, lipsa de control acolo unde trebuie, restrictii acolo unde nu trebuie, lipsa unei strategii nationale integrate, risipa si penurie, toate in acelasi sac...
Pur si simplu, trebuie o reforma la sange iar banii pentru sanatate sa ajunga la sanatate nu in alte parti (cum se intampla in prezent).
Eu am o problema cu spaga. Nu iau si foarte rar dau (in situatii cand sunt practic cu "pistolul la tampla"). Pentru ca mama a fost bine tratata intr-un anume spital, m-am oferit sa donez o suma de bani pentru respectivul spital. Managerul spitalului respectiv mi-a spus ca nu poate accepta, ca nu-l lasa legea, ca trebuie sa am acceptul de la nu stiu ce Directie de Sanatate, etc...Am ramas tampit. Credeam ca semnam un contract, o copie dupa CI si apoi depun banii la casieria spitalului sau intr-un cont. M-am revansat fata de ei prin a le dona "la negru" vreo doua pungi pline de medicamente...

02 Dec 2009, 17:44

100% s-a intamplat tuturor cel putin odata urmatoarul incident..mergi la magazin,ceri o paine..si ti se zice dupa ce ti s-a dat painea si o parte din rest,ca..''va dau o bombonica''..eh prietena mea timp de 2 saptamani,(cum numai ea cumpara paine),a adunat toate bomboanele si dupa 2 saptamani s-a dus la magazin si a zis in felul urmator: ''o paine va rog frumos'' - ''dar va dau bomboane ca nu am marunt''.. :)) am zis ca innebunesc cand am auzit-o...si vanzatoarea a stat un pic pe ganduri,apoi i-a dat painea :)) - asa ar trebui sa procedam cu totii..

02 Dec 2009, 21:29

Eu am zile si zile....si depinde foarte mult si de persoana care ma serveste....uneori las rest la casa...uneori nu.
La spalatorie....pt a scapa de spaga mergeti la spalatoriile de la benzinarii (cele cu perii).
Bafta

02 Dec 2009, 21:56

Cred ca trebuie facuta diferenta intre spaga si atentie/recompensa.
Cum spuneam, cu spaga sunt in razboi. Cu recompensa, nu sunt certat.
Daca esti multumit si sa zicem nu ai marunt, poti sa-i arati omului respectiv ca esti multumit; adreseaza-i o multumire sincera, un zambet sau un schimb de vorbe ("sunt foarte multumit, voi recomanda pravalia dvs. si prietenilor mei, de ex).
Romanii sunt cam taranoi si foarte rar isi descretesc fruntile, daramite sa aduca o multumire altcuiva (altfel decat atunci cand ne ducem sa cerem cu, caciula-n mana, ca ne arde buza).
La fel cum atunci cand esti nemultumit, trebuie sa o spui atunci si acolo! Prea repede luam tzepe si prea mult comentam pe forumuri, in loc sa comentam chiar la "locul faptei".

02 Dec 2009, 22:31

Nici eu nu prea sunt adeptul spagi,recunosc ca o singura data am dat la un politist 50 ron ca sa nu imi dea amenda ca nu aveam rovinieta :D.Problema aici este ca la noi este cam o traditie spaga din anumite motive,toata lumea asteapta ceva indeferent ce este pt ca majoritatea nu-s multumiti de cat primesc.Eu unu daca sunt servit cumsecade dau si eu o atentie ceva,deea nu merge nimic in tara asta.
Exemplu:Am fost in Germania la o benzinarie shell sa alimentez ,ma dau jos din masina vine un om si ma intreaba de cat si de care ii spun si plec in benzinarie,dupa ce a terminat a spalat parbrizul si farurile si dupaia mi-a verificat presiunea la roti si mi-a completat unde aveam mai putin precizind ca nu dupa capul lui s-a uitat intr-o carte.Na eu dupa ce am iesit am zis sa-i dau 2 euro pt efort o refuzat si o zis ca daca accepta este dat afara.Mio zis ca o facut asa ceva pt ca sa mai vin la ei ca sa aibe el de lucru si sa nu isi piarda serviciul ... uitati gandire aici nu la noi dal incolo ca are destul seful si cand il da afara ca nu mai e de lucru zice ca seful e de vina sau altele.

02 Dec 2009, 22:39

Paaaii De multe ori mi sa intamplat sa mi se ofere mai mult decat am cerut pe reparatii ( fac service gsm) si de tot atatea ori am refuzat diferenta de bani pt ca nu mi se pare corect din moment ce clientul a platit contravaloarea reparatiei sa lase si ciubuc. Explicatia pe care o dadeam era ca seful ne ia toate ciubucurile ( am atelierul meu) , si surpriza am avut clienti scandalizati de asta ... cum dom-le sa faca una ca asta'' Trebuie sa intelegem ca ciubucul este impamantenit la noi si foarte greu o sa ne dezvatam de asta .De cele mai multe ori conteaza un zambet sau un multumesc .Si inca ceva, URASC Taranii care nu dau ,,buna ziua'' cand intra sau daca leai dat un raspuns nefavorabil sau sunt ei nemultumiti de ceva(nu de calitatea lucrarii) uita sa mai zica ceva cand pleaca

03 Dec 2009, 08:39

$1 scrie:$2b]Daca esti multumit si sa zicem nu ai marunt, poti sa-i arati omului respectiv ca esti multumit; adreseaza-i o multumire sincera, un zambet sau un schimb de vorbe ("sunt foarte multumit, voi recomanda pravalia dvs. si prietenilor mei, de ex).

cu tot respectul te contrazic..degeaba ii adresezi o multumire sincera ,un zambet pentru ca cel de dupa tejghea (sau in functie in ce situatie esti) se asteapta sa ii oferi o ''atentie''..crede-ma ca lui nu ii pasa de multumirile tale..pentru ca el va primi tot acel salariu infect,nu va duce mai multi banuti acasa pentru copii pe care ii are..poate nu va fi asa drastica persoana (cum a patit colegul nostru mctano sa i se zica in fata,ca uite-l si pe asta..)..eventual daca multumesti frumos vei scapa de injuratura fata in fata,dar crede-ma ca dupa ce ai iesit din magazin,bar,spalatorie acea persoana care te-a servit nu o sa zica..uite ce client bun..

03 Dec 2009, 08:53

$1 scrie:$2cu tot respectul te contrazic..degeaba ii adresezi o multumire sincera ,un zambet pentru ca cel de dupa tejghea (sau in functie in ce situatie esti) se asteapta sa ii oferi o ''atentie''..crede-ma ca lui nu ii pasa de multumirile tale..pentru ca el va primi tot acel salariu infect,nu va duce mai multi banuti acasa pentru copii pe care ii are..poate nu va fi asa drastica persoana (cum a patit colegul nostru mctano sa i se zica in fata,ca uite-l si pe asta..)..eventual daca multumesti frumos vei scapa de injuratura fata in fata,dar crede-ma ca dupa ce ai iesit din magazin,bar,spalatorie acea persoana care te-a servit nu o sa zica..uite ce client bun..

De ce să fie salariul mic o scuză pentru a nu-ţi face treaba cum trebuie? Nu-ţi convine, du-te în altă parte. Ce treabă am eu, clientul, cu frustrările tale? Ce mă interesează pe mine cum ai dormit tu noaptea sau ce probleme ai acasă? Fiecare are problemele sale, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să-ţi faci treaba pentru care eşti plătit, indiferent cum eşti plătit! Este problema ta că accepţi un salariu mic. Din contră, dacă îţi faci datoria bine, cresc şansele de a obţine un salariu mai bun în altă parte. Dacă tu nu-ţi faci datoria acolo unde eşti, nu salariul este de vină, ci propria-ţi indolenţă ca să nu spun nesimţire. Apropo de spălătorie, toţi au acelaşi salariu "de rahat". Însă doar unii au clienţi fideli şi primesc bacşişuri mai mari.

03 Dec 2009, 09:50

@RHOBY1305
Eu nu am luat-o in niciun caz ca pe o contra. Ba din contra, tu ai mentionat o mentalitate larg raspandita la romani iar Zaboss ti-a explicat care-i calea. Unii inteleg, altii nu. Unii castiga mai mult, altii mai putin. Eu nu o spun din calitate de marketer, o spun din pozitia de client. Unde ma simt tratat cu interes (nu superficial) si respectat, revin cu drag, recomand mai departe si las o mica recompensa.
Doar in comunism oamenii nu sunt motivati iar la noi vorbim despre o democratie si o economie de piata (plapande, bolnave, asta e alta discutie). Indirect, trag concluzia ca mentalitatea expusa de tine isi are originile in comunism si este in contradictie cu sistemul din prezent. Din pacate, este larg raspandita si din vina multor patroni, care nu au nicio pregatire (nu as crede ca le lipseste interesul) in zona managementului (ala adevarat, obtinut prin pregatire extra-facultate si experienta) si resurselor umane (asta nu inseamna numai fisa postului, ITM si balarii d-astea).
Unde nu ma simt bine, nu ma duc. Am dat deja exemplu ca evit restaurantele bucurestene. Pentru ca esti din Brasov, iti spun ca pentru mine Sergiana este un restaurant de top 50 european!

03 Dec 2009, 10:42

PS: Recompensa materiala este de fapt cea mai slaba si volatila forma de motivare a personalului...
Karl Marx zicea ca "valoarea produsului" este suma eforturilor muncitorilor in realizarea produselor iar "valoarea adaugata" este diferenta ce reprezinta exploatarea proletariatului de catre capitalisti.
In ziua de azi s-au schimbat multe...

Re: Tara lui ''Ciubuc''...

03 Dec 2009, 11:59

sunt pe deplin de acord cu cele zise de tine insa eu am vorbit despre simplul fapt ca cel care sta dupa tejghea asteapta oarecum sa primeasca ceva pentru ca are un salariu mic (aia nu e rezolvare ca sa-si caute un job,pentru ca poate atat poate..) si atunci este normal sa aspire la mai mult,nu? :-??

03 Dec 2009, 12:00

nu
atata poate, atata primeste
nu?

03 Dec 2009, 12:06

@Rhoby
Pai ideea e ca pe o piata a muncii cat de cat normala, aia care nu pot si nici nu vor, ajung la muncile cele mai nasoale. A lucra cu clientul, nu e tocmai cea mai nasoala munca.
Daca patronul lasa astfel de oameni sa lucreze cu clientul, e treaba lui, isi asuma riscurile...
Macar sa puna un afis la intrare: "Ne cerem anticipat scuze pentru comportamentul angajatilor nostri. Sunt prost platiti si asteapta spaga. Nu ne putem permite sa crestem preturile ca sa-i platim mai bine".

03 Dec 2009, 12:09

de ce sa primeasca numai atat? un leu,2 nu mori daca ii lasi la o spalare de masina de exemplu..cand iesi la un suc,bere..nu lasi?gandeste-te ca o faci involuntar..ca nu te vei duce la bar sa ii zici ca ti-au ramas 2 lei si vrei rest..sigur ti s-a intamplat si tie,si noua tuturor sa primim ceva in plus fata de serviciile aduse unui prieten,coleg, pur si simplu un client -daca lucrezi in domeniul de relatii cu clientii..l-ai servit odata si cand s-a intors a venit cu ciocolata cu tot..ce ii zici atunci..nu,multumesc,nu e estetic..eu am salariu aici?!nu cred..cel putin eu nu :)

03 Dec 2009, 12:12

$1 scrie:$2i atunci este normal sa aspire la mai mult,nu? :-??

Să aspire, da. Să viseze nu. Diferenţa este că a aspira la ceva înseamnă şi a face ceva în acest sens. A visa, nu implică decât un somn liniştit.
Unul din motivele crizei actuale este că mulţi au trăit o viaţă pe care nu şi-o permiteau.

03 Dec 2009, 12:42

$1 scrie:$2a nu te vei duce la bar sa ii zici ca ti-au ramas 2 lei si vrei rest

tin minte anul trecut, eram la mare cu o gasca de prieteni, si am mers intr-un club pe plaja..
berea costa 6 lei.. daca plateai cu 2 bancnote de 10 lei (20 de lei) nu mai vedeai rest, daca plateai 15 lei, acelasi lucru.. adica 3 lei ciubucul lui..
toti plateam cate 15 lei, luam 2 beri o data.. nu de alta dar nu mai trecem prin aglomeratie, numai unul lua 3 beri odata.. si nu am inteles principiul lui decat a doua zi cand ''s-a trezit''..
dupa zeci de injuraturi la adresa barmanilor, am inteles ca iesea in castig cu 1 leu fata de noi care lasam 3 lei..
credeti-ma ca ciubucul ala nu il lasam de placere.. dar ce puteam face, ca le-am cerut restul, si mi-au spus ca nu au schimbat..

03 Dec 2009, 14:35

io de-al dracului umblam toata statiunea aia si ma duceam la ei cu banii numarati exact
hai sa zic ca o muscam in prima zi, dar a doua zi nu ma mai prindeau :D ...

03 Dec 2009, 14:37

fii convins ca a 2-a oara toti aveam schimbat.. parca fusesem cu acordeonul pe umar la cantat :))

03 Dec 2009, 14:50

Cred ca exemplul cu ce se intampla vara pe litoralul romanesc e destul de prost ales si irelevant la nivel national. Acolo se aduna toti teparii tarii.

03 Dec 2009, 15:00

tepari..esti prea aspru :)) ..hai sa zicem ciubucarii :)) as vrea sa am banutii acum in buzunar - echivalentul la ciubucurile pe care le primesc cei de pe litoral..cred ca mi-as lua noul model de focus :))

03 Dec 2009, 15:16

@Rhoby
Scuza-ma dar ce fac aia pe litoral numai alimentatie publica nu se numeste...Pentru mine sunt niste tepari, nu ciubucari.
Eu la Mamaia nu mananc decat la hotelul Bicaz (al BCR-ului) care-si aduce personalul de la Brasov (adica o zona cu o oarecare traditie si experienta in alimentatia publica pentru ca Brasovul are turism tot timpul anului) sau de la McDonald's.
Pentru ca vin dintr-o zona care are legatura cu sanatatea, iti spun ca vara e cerere foarte mare pe litoral pentru medicamentele destinate afectiunilor sistemului digestiv. Atat in farmacii dar mai ales in judeteanul de la Constanta...Si asta nu pentru ca romanul mananca mult, ci pentru ca mananca prost.

Ipoteza: cate restaurante, terase, fast-food-uri si alte asemenea crezi ca ar fi inchise pe loc, daca inspectia ar fi realizata de catre inspectori din Germania, Suedia, etc conform normelor din Romania?
Ultima oară modificat de Darth-Claudiu pe 03 Dec 2009, 15:21, modificat 1 dată în total.

03 Dec 2009, 15:20

la asta nu m-am gandit cand ai zis ''tepari''..pai crede-ma,ca anul asta asa s-a ivit sa ma duc aici la noi pe litoral si crede-ma ca nu stiam de unde sa mananc sa nu ma imbolnavesc..ai dreptate..si asa am preferat sa ma duc la selgros sa imi iau de mancare..desi as fi mancat si eu o ciorba de fasole.. :| sau orice altceva gatit la mama lui..

$1 scrie:$2RHOBY1305
Pentru ca esti din Brasov, iti spun ca pentru mine Sergiana este un restaurant de top 50 european!

si ca o completare..:proprietarul Sergianei mai are inca 3 restaurante la fel de ok si la fel cu o mancare deosebita,cu niste servicii de invidiat..practic are cele mai ''fita'' restaurante din Basov..omul ala nu va da faliment niciodata..ii merge extraordinar atata timp cat in fiecare seara are toate restaurantele pline.. :)
Ultima oară modificat de Alen pe 03 Dec 2009, 18:15, modificat 1 dată în total.
Motiv: unit doua posturi consecutive
Răspunde