PDA-ul face aceleasi lucruri ca un calculator PC. Exista 2 mari categorii: Pocket PC cu sistem de operare Windows (CE3, Windows 2003, Windows Mobile5 sau mai nou 6) si Palm cu sistem de operare PalmOS. Softurile nu merg de la un sistem de operare la altul.
Mai sunt PNA -urile care specializate doar pe navigatie si cu toate ca au sistem de operare functionalitatea lor este mult mai restransa ca un Pocket PC.
Cred ca te intereseaza mai mult Pocket PC-ul. Ce poate sa faca?
-navighezi pe net -exista browsere de net (IE, Opera etc.) cu care te poti da pe net exact ca pe un calculator normal doar ca trebuie sa faci scroll mai des si sa ai privirea agera
-asculti muzica, vezi filme (sunt o sumedenie de playere cam pt. toate formatele audio si video, poti avea inclusiv subtitrare)
-poti deschide si opera cu o multime de documente word, excel, pdf etc.
-poti face video si audiostreaming (deci sa asculti muzica online pe net si sa vezi canale tv care emit pe internet)
-poti sa vorbesti pe net prin skype sau chat prin Yahoo mes., icq, msn etc
-poti vedea si modifica poze digitale
-te poti juca (sunt o multime de jocuri de la cele mai simple pana la cele mai complicate )
-poti instala softuri de navigatie (IGO, MioMap, TomTom, Navigon etc.) si impreuna cu receptorul gps existent (sau unul cuplat ) poti naviga in conditii minunate.
-PDA-ul poate fi dotat si cu GSM deci poate fi folosit si ca telefon mobil
Cred ca mi-au mai scapat si alte questii care le mai fac PDA-urile si cred ca pot face completari si colegii de pe forum.
Ca sa faca toate acestea in bune conditiuni un PDA tb sa aiba urmatoarele cerinte:
- un procesor cat mai rapid (600 MHz)
- un ecran cu o rezolutie cat mai mare (680x480)
- un card de memorie cat mai mare (2-4 Gb)
- WiFi (retea fara fir)
- Bluetooth
- IR
- USB Host si Guest
- GPS
- GSM.
La ora actuala sunt cateva modele performante cam cu tot ce vrei pe ele.
Eu personal recomand Fujitsu Siemens N560 care indeplineste cam toate cerintele de mai sus mai putin GSM.
Sunt forumuri dedicate acestor device-uri exemplu pe Softpedia. Sunt si forumuri dedicate programelor de navigatie.
Sper ca aceste informatii sa te ajute si daca mai ai intrebari punctuale iti pot raspunde.
Ultima oară modificat de
xena pe 13 Apr 2007, 07:15, modificat 1 dată în total.