ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
13 Apr 2007, 14:55
cu cateva zile inainte de pasti ma pomenesc ca se intrerupe curentu'. primul reflex a fost sa arunc o privire pe fereastra sa ma uit daca lucreaza cei de la electrica in zona-la panoul de la parter-ca mai facusera faza asta.ii vad pe cei de la electrica si cobor la ei- ma debransasera pentru NEPLATA! care neplata nene?? ca am o factura de platit numa, io stiam ca la 3 facturi te taie.. 'pai aveti 3 facturi neplatite!'.. ii las in plata lor, n-avem cu cine vorbi, dupa ce pleaca, imi pun sigurantele la loc ,fiind sigur ca am dreptate si o zbughesc la electrica sa-i omor pe aia..deobice vine factura de curent cam 30 de roni. ultima factura , cea de care stiam eu ca e singura neplatita venise ca o regularizare pe juma de an - si era de 150 de ron.in momentul cand ma pregateam sa plec la electrica ATENTIE! DECI DUPA CE AU VENIT AIA SA MA DEBRANSEZE , MAI VINE O FACTURA DE 30 DE RON.ok..injuraturi,blesteme..ajung la electrica..acolo.. 3 facturi..' de undeee?' mai era una de anu trecuta neplatita, fara vina mea, casiera uitase de ea,imi luase banii pe celelalte. io n-aveam de unde sa stiu, platisem ce mi-au zis ei la casa, pana atunci. ok . deci 3 facturi.. hai sa le platesc . am facut socoteala , venea cam 214 roni..asta e ghinoin.. STAI SA VEZI.. : PAI TREBE SA PLATITI SI REBARANSAREA SI TAXE , ETC... IN TOTAL 380 DE RONI!!!!!! M-AM ENERVAT, SCANDAL, ETC.. AIA CA CHEAMA POLITIA.. AM PLECAT, N-AM PLATIT!! NICI ACUM . MI-AM PUS SIGURANTELE LA LOC..CE SA FAC? LE PLATESC ATATA? E ENORM?AVETI IDEI?
13 Apr 2007, 15:01
De inceput iti zic ca, dupa parerea mea, dreptatea e de partea ta. Dar cum suntem in Romanica, nu sa ai alta alternativa decat sa le platesti toata suma. Oricum, poti face o incercare cu protectia consumatorului ca, de, a fost vina lor si te mai pun sa mai platesti si penalizari si taxe. Dar acea factura de 30 ron de unde a mai aparut?
Bafta
13 Apr 2007, 16:12
Mda...
-ia legatura cu un sef de la renel
-cu opc
-cu avocat..
13 Apr 2007, 16:21
Ce mi s-a intamplat la casa de la tara. Aveam numai o factura restanta, niciedcum 3 si vine nenea sa imi opreasca curentul. Nu tu instiintare, nu tu nimic. In momentul respectiv noi eram in Bucuresti. Sare gardul si pune sigiliu pe contor.
Detalii: casa este pe numele tatalui care are adresa de domiciliu in Bucuresti. Deci eu si familia locuim in Buc. Aceea este casa de vacanta. Contractul este facut pe numele tatalui cu adresa din Bucuresti. Deci...o eventuala notificare sau instiintare sau ce dau ei...nu a fost primita in Bucuresti.
Buna...ajungem noi si la tara la vreo 2 sapt dupa "eveniment" si am vazut contorul sigilat. Am mers la sediul lor, i-am intrebat despre ce e vb si ei au zis ca e un rest de plata de vreo 10.000 ROL (zece mii lei vechi) din nu stiu ce luna (circa 4-5 luni in urma). Bunnn...vrem sa platim si sa stam de vb. La care ei...pai trebuie sa platiti rebransare, nu stiu ce etc. Noi...cine i-a dat drumul aluia in curte cand noi eram in Buc si aia e casa de vacanta. E vreun proces verbal?
Ei...da, semnat de nu stiu ce vecin.
Noi...si vecinii decid pt noi cine intra in curte?
Ei...pai sa vedeti, ca har ca mar...ca nu stiu ce. Dar nu va putem da drumul la curent fara plata rebransarii.
OK. Am platit cei 10.000 si am facut plangere la Electrica Muntenia Sud. Si acolo am povestit ca ala a sarit gardul si a incalcat dreptul de proprietate, ca ala a inregistrat un proces verbal semnat de vecini si nu de titular, ca nu am primit instiintarea in Bucuresti cum trebuia, ca nu am fost instiintati de restul de plata (cei 10.000) desi trecusera cateva luni si venisera si alte facturi intre timp, toate achitate etc.
Dupa cateva zile primim pe adresa din Bucuresti sa stabilim de comun acord o data la care sa vina cineva de la ei sa ne dea drumul la curent, fara sa platim nicio taxa aditionala.
Asa ca totul s-a rezolvat printr-o simpla reclamatie la Electrica mare de ce ilegalitati fac cei din filiale.
13 Apr 2007, 19:56
Urata faza, dar ai grija ca poate iesi si mai urata... Daca ai rupt vreun sigiliu e infractiune, daca ai pus sigurantele la loc iarasi poati fi incadrat in penal la furt... Si daca pe cetatenii din Zabrauti nu ii prea da electrica in judecata ca stie ca nu are ce sa le ia, cu oamenii de rand s-ar putea sa nu fie chiar asa ingaduitori.
Cred ca cel mai practic ar fi sa platesti, daca nu ai timp de stat prin instante si nici bani de investit in onorarii. Parerea mea.
Dar ar fi bine sa vorbesti si cu cei de la OPC, uitand, bineinteles de partea in care tu iti pui sigurantele la loc.
Seara buna si... electrificata, sa poti vedea mesajele!
13 Apr 2007, 22:55
ma bucur foarte tare ca sunteti de partea mea. credeam ca sunt nebun. nu stiu ce o sa fac exact cu astia dar m-am SATURAT DE RENEL.
mai demult am inceput sa ma gandesc sa ma mut la casa- nici acum nu stau chiar la bloc e un fel de vila cu mai multe apartamente, dar oricum o casa la curte ofera mai multe oportunitati-am fost la cineva care avea o eoliana in curte si toata instalatia era pe 24 de volti. avea in beci mai multe baterii . avea curent tot timpul. oricum am auzit ca exista acuma instalatii complexe de genul asta la vreo 10.000 parai minim. sunt vise, poate , dar de fiecare shut in fund, un pas inainte.acum ii inteleg pe aia din ferentari..clar.
13 Apr 2007, 23:05
si , n-am rupt nici un sigiliu, instalatia e noastra, vila e facuta anu trecut, pe banii nostrii, inclusiv panoul central. sigurantle , doar le-am ridicat clapeta.. acum vecinii au pus si lacat la panou asa ca aia de la electrica , daca vin dimineata , cand cel la care sunt cheile de la panou e la servici, stau cu ochii in soare....ca n-au ce face decat sa sparga lacatul. lucru care nu si-l permit..ca nu e instalatia lor.iara daca ar opri curentul la toti din strada ar iesi scandal mare.
dar ADUN BANI... suna penibil, dar cum de sarbatori s-au scurs buzunarele de tot, trebe sa strang cureaua sa platesc..
15 Apr 2007, 17:22
1. platesti facturile restante, poti plati cite una de la cele mai vechi catre cele mai noi, nu si rebransarea;
2. faci reclamatie la sediul central electrica cu copii dupa facturi si datele de sosire ale acestora;
3. nu au dreptul sa iti intrerupa curentul fara instiintare/comunicare scris;
4. nu pune lacatul pe contorul din casa sau siguranta din strada (generala): ele sint proprietatea electrica;
5. multa bafta!
eu m-am certat cu ei pe aceeasi tema: o factura nesosita si o regularizare nefacuta ca lumea...de 4 luni inca mai astept un raspuns pentru ca baietii nu s-au sinchisit sa vada ca au facturat de 3 ori aceeasi cantitate de energie. asa am ajuns la electrica mare la un boier si el mi-a spus sa nu mai fac reclamatie la filiale ca acolo se acopera unul pe altul si ca e o mafiuta de toata frumusetea = > am facut reclamatie la sediul lor central.
17 Apr 2007, 20:54
hmm. buna ideea cu sediul central.dar..am decis s a inchei conflictul cu ei. m-am dus azi iar,le-am vorbit frumos, le-am explicat amanuntit, etc...credetzi ca ma ascultau? nehh..cred ca le-a placut ca de data asta am vorbit frumos..atata.. in rest, ii doare undeva, oricum acolo, e stat in stat.asa ca:
concluziile.. io le-am platit facturile pentru consumul de curent, cat am putut acum- a mai ramas una.si... ei imi dau drumul la curent..
18 Apr 2007, 16:39
Hai sa va spun ce am patit io.
Acum 4 ani m-am mutat la curte. Toate bune si frumoase vara. Cand in sa s-a racit afara... am observat ca nu prea se mai vede bine noaptea la lumina becului... Am tras concluzia ca tensiunea este mica si prin urmare m-am apucat si am masurat-o. Stupoare! 180volti la priza. Am iesit la tabloul electric si am masurat direct la iesirea din contor. Tot 180volti. M-au apucat nervii. Colac peste pupaza aproape in fiecare seara pica curentul si pana revenea dura cam doua ore. Au inceput telefoanele la electrica, nervi, certuri cu ei. Mi-am luat UPS pentru calculator, dar electronicele si electrocasnicele din casa erau in mare pericol. Nu mai stiam ce sa fac. Electrica se scuza prin faptul ca reteaua este veche si nu rezista la consumul marit din timpul iernii, ca schimbau anumite tronsoane si picau altele. Ajunsesem sa ma culc la ora 21.00 la lumina lumanarii.
Am zis gata pana aici!!
UPS-ul are un soft care iti arata in timp real date legate tensiunea la priza, frecventa, etc.
Am scris un memoriu la electrica muntenia sud, la care am atasat un istoric scos din softul UPS-ului pe ultimele 2 saptamani, care cuprindea tensiunea la priza la diferite ore din zi si din noapte, memoriu pe care l-am trimis pe mail la electrica.
Dupa aproximativ 10 zile am avut o mare si placuta surpriza atunci cand a venit la usa o echipa eletrica, foarte binevoitori intrebandu-ma daca mai am probleme cu tensiunea la prize. Da am!
Au facut pe dracu in patru si in doua ore aveam exact 225 volti, tensiune care s-a mentinut si noaptea si se mentine in continuare.
Inginerul, adica seful echipei evea in mana o hartie pe care era printat textul de la mailul trimis de mine, rugandu-ma sa-i semnez cum ca defectiunea s-a remediat.
Concluzia: pana la dumnezeu te mananca sfintii. Am avut noroc ca mesajul meu a ajuns la cine trebuia. Cei din centrala nu fac decat sa te abureasca si sa sesizeze echipele din teren pentru interventiile de urgenta.
18 Apr 2007, 19:53
Naspa! Dar asa e traditia la ei. Acesti trepadusi lucreaza intr-un sistem care a fost vreme de 50 de ani un monopol si mai este inca. Eu am lucrat la ei pana in '94 si stiu cum merge treaba. Nesimtirea mai vine si din suprastructura foarte incarcata. Ma bucur c-am plecat de la ei (dar nu si din sistem).
Pana nu se va privatiza distributia de energie iar consumatorul (ma refer la cel casnic) sa poata opta de la cine cumpara energie (nu ma refer la "baietii destepti"), nu se va schimba nimic

.
Ce sa mai zic despre facturile privatizatei Electrica Moldova (E-ON), care iti trimite facturile (culmea, in toata Moldova facturile la gaz si la energie electrica se tiparesc la Bacau) dupa data scadenta de plata, motiv pt care ei percep penalizari in mod regulat de la aproape toti consumatorii casnici.
19 Apr 2007, 15:41
paote o sa va vin sa radeti dar mi-am adus aminte de o faza din care reiesea ca si popii sunt impotria renelului!! am fost intr-o vara la pestera ialomicioarei, in bucegi.. e un schit acolo.. cum era week-end se adunase ,multa lume si un sef de-al lor dea acolo dadea povetze.. la un moment dat zicea el de guvernantii nostrii ca sunt proshti si cica , balaurul cel mare s-a bagat la renel, ca sa chinuie oamenii. ceva de genu asta , nu mai tzin minte exact. si dadea el niste date cu salariile directorilor si asa mai departe..
IDEEA E CA .. ASTIA TREBE SPANZURATI .CA BANUIESC CA NU PE POPI I-AU SUPARAT EI.. CI PROBABIL OAMENII DE RAND SE PLANG LA POPI.
20 Apr 2007, 00:07
apai un coleg de-al lui taica-meu a primit factura cu indicele de consum din decembrie

pana acum, asta in conditiile in care era cu facturile achitate la zi. i-a venit de vreo 5 ori suma normala, mai sa faca asta atac de cord. i-a trebuit ceva timp sa-si dea seama unde e baiul, noroc ca nu aruncase factura de luna precedenta si a vazut ca nu "bate" indexul bine.