Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Descoperiri medicale si nutritionale

07 Iun 2010, 02:55

Un nou test sangvin detectează cancerul cu şase ani înainte

Un nou test sangvin, capabil să detecteze cancerul cu şase ani înainte de formarea tumorilor, a fost creat de cercetătorii britanici de la Universitatea Nottingham şi va fi disponibil pe piaţă anul viitor

Medicii oncologi de la Universitatea Nottingham au pus la punct un nou test sangvin capabil să detecteze în stadii timpurii cancerul pulmonar şi cel mamar - maladii care fac în Marea Britanie aproape 50.000 de victime în fiecare an.

Diagnosticarea cancerului în stadii timpurii, atunci când maladia poate fi tratată mult mai uşor, ar putea salva mii de vieţi şi i-ar putea scuti pe mulţi pacienţi de durerea şi stresul resimţite de-a lungul chimioterapiei.

Testul Oncimmume este capabil să identifice acele semnale care indică prezenţa în sânge a cancerului în fază germinală. Aceste semnale, generate de sistemul imunitar, pot fi identificate cu până la şase ani înainte de declanşarea cancerului, iar acest lucru este posibil prin recoltarea a doar câtorva mililitri din sângele pacientului.

sursa:Mediafax

Re: Un nou test sangvin detectează cancerul cu şase ani înainte

07 Iun 2010, 08:34

BRAVO...este un pas important in detectarea cancerului. Vestile bune vin nu numai din sfera cancerului pulmonar si mamar, ci si cel de colon (din ce am auzit).

Consumul de vin rosu poate preveni aparitia cancerului

08 Iun 2010, 18:18

Studii desfăşurate in Seattle arată că vinul roşu consumat in cantităţi moderate previne unele probleme de sănătate

Un studiu făcut de specialiştii în domeniu din Seattle arată că vinul roşu poate preveni apariţia cancerului mamar şi protejeaza împotriva problemelor de prostată.

Vinul roşu se consumă de obicei alături de carne roşie, iar cel alb cu peşte. Un studiu recent, desfăşurat în Japonia, demonstrează că gustul neplăcut pe care îl simţim când consumăm vin roşu cu peşte este cauzat de fierul pe care îl conţine băutura.

Cum sa traiesti mai mult cu 14 ani

09 Iun 2010, 20:20

Un nou studiu, aparut pe 8 Ianuarie in jurnalul PLoS Biology, a reusit sa identifice care sunt cele mai sanatoase obiceiuri: miscarea, bautul moderat al alcolului, fructele si nefumatul.

Bautul moderat este definit ca un consum saptamânal intre o jumatate de pahar si sapte pahare de vin sau bere. Deasemenea, ar trebuie consumate cinci fructe sau vegetale pe zi. Studiul indica cum o persoana care adopta toate aceste patru obiceiuri traieste in medie cu 14 ani mai mult decât una care nu adopta nici macar unul din ele.

Studiul a fost condus de Kay-Tee Khaw de la Universitatea din Cambridge, pe un grup de 20000 adulti englezi. Acestia au completat formulare dupa 1993, raportând starea sanatatii lor. Dupa un studiu statistic asupra grupului, mediind pe 11 ani, dr. Khaw si colegii sai a constatat ca cei nu au avut nici macar un singur obicei sanatos din cele patru enumerate mai sus, aveau o sansa de deces de patru ori mai ridicata decât cei care au adoptat toate cele patru obiceiuri. Practic, subiectii din primul grup aveau un risc al deceselor egal cu al personanelor din al doilea grup, când acestia din urma erau insa cu 14 ani mai batrâni!

Participantii au avut vârste cuprinse intre 45 si 79 de ani când au completat formularele. Decesele au fos inregistrate pâna in 2006. Studiul face parte dintr-o investigatie mai mare asupra nutritiei si cancerului, ce are loc in zece state europene, si care se vrea a fi cel mai mare studiu asupra dietei si sanatatii facut vreodata. "Rezultatele trebuie confirmate in alte populatii, insa ele sugereaza puternic ca cele patru obiceiuri sanatoase enumerate contribuie la imbunatatirea starii de sanatate", mai adauga cercetatorii.

Re: Cum sa traiesti mai mult cu 14 ani

09 Iun 2010, 20:23

deci daca beau 2-3 beri pe zi...e de rau nu??? :-"

Re: Cum sa traiesti mai mult cu 14 ani

09 Iun 2010, 21:32

depinde cat are berea
si la 2 L tot o bere inseamna

Re: Descoperiri medicale si nutritionale

09 Iun 2010, 22:09

Limiteaza-te la acest topic pentru descoperiri si informatii medicale sau nutritionale.

Alte "stiri" de can-can sau alte tabloide/ziare de scandal nu ne intereseaza, te rugam nu mai deschide topicuri cu astfel de teme.

Merci

Re: Descoperiri medicale si nutritionale

10 Iun 2010, 22:50

Cate ceva si despre e-uri

E-327 (lactatul de calciu) - poate provoca dereglari gastrointestinale, in special la copii;

E-341(fosfat dicalcic), sare minerala intalnita in roci si oase, produce tulburari digestive;

E-554 (aluminosilicat de sodiu), provoaca dismorfisme placentare in timpul sarcinii;

E-541 (fosfat de aluminiu si sodiu bazic si acid) este interzis in unele tari, dar este admis in Romania;

E 110 (galben sunset FCF) se foloseste in panificatie si patiserie, la prepararea inghetatelor etc. si provoaca urticarie, tumori renale, indigestii, anorexie; s-a dovedit cancerigen in unele experiente pe animale; este interzis in unele tari, dar permis, din nefericire, in Romania;

E 432 (polisorbat 20) este folosit in produse finite de patiserie; interzis in unele tari, admis in Romania;

E 282 (propionat de calciu), folosit in panificatie si patiserie; provoaca eruptii cutanate si migrene.

E 951 (aspartam) - este considerat de majoritatea cercetatorilor unul din cele mai toxice E-uri. Este interzis in unele tari, este admis in Romania. Efecte: migrene, spasme musculare, eruptii cutanate, tahicardie, lentoare psihica, insomnie, scaderea memoriei etc.

E 954 (zaharina) - a fost fabricata pornindu-se de la toluen; numeroase studii pe animale demonstreaza efectul cancerigen al acesteia;

E 210 (acid benzoic) - provoaca hiperactivitate la copii, crize de astm bronsic, alergii.

E 133 (albastru de briliant) - provoaca puternice reactii alergice.

E 555 (silicat de aluminiu si potasiu) - studiile il implica in declansarea si agravarea bolii Alzheimer; este admis in Romania, interzis in alte tari

Dar oare o mai fi ceva natural si sanatos ?

Re: Descoperiri medicale si nutritionale

11 Iun 2010, 01:32

$1 scrie:$2..
Dar oare o mai fi ceva natural si sanatos ?

Cred ca numai bolile... =))

Inghetata ne stimuleaza zonele fericirii din creier

11 Iun 2010, 04:21

Cercetatorii de la Institutul de Psihiatrie din Londra au demonstrat ca înghetata actioneaza asupra centrilor placerii din creier într-un mod similar cu ascultarea muzicii preferate.

Dupa scanarea creierului unor persoane care au mâncat înghetata de vanilie, cercetatorii au concluzionat ca înghetata actioneaza asupra "zonelor fericirii" din creier, datorita unei substante numite triptofan, care se gaseste în lapte si în frisca - principalele ingrediente ale înghetatei. Triptofanul ia parte la sinteza serotoninei, supranumita si "hormonul fericirii.
Ultima oară modificat de toxicristi pe 11 Iun 2010, 08:40, modificat 1 dată în total.
Motiv: Te rog sa nu mai creezi topicuri noi!!

Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi

13 Iun 2010, 04:19

Ce ar trebui să consumăm zilnic pentru o sănătate ca la carte? Peşte, cel puţin de 2 ori pe săptămână dar sa fie foarte proaspat. În funcţie de modul de pregătire, un peşte are un conţinut variabil în grăsimi.

Pentru a beneficia la maximum de acizii săi graşi esenţiali, nimic nu este mai bun decât un peşte pregătit în folie. Carne: da, dar nu prea multă! - carnea este o excelentă sursă de proteine, fier şi vitamine (B şi B12), dar şi de... grăsimi.

Pentru o sanatate ca la carte,n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra cele 5 categorii de alimente de mai jos:

Peste, un aliment foarte protector - peste cel putin de 2 ori pe saptamina si rigurozitate in ceea ce priveste prospetimea lor. In functie de modul de pregatire, un peste are un continut variabil in grasimi. Pentru a beneficia la maximum de acizii sai grasi esentiali, nimic nu este mai bun decit un peste pregatit in folie.

Carne: da, dar nu prea multa! - carnea este o excelenta sursa de proteine, fier si vitamine (B si B12), dar si de... grasimi. Nu trebuie deci sa mincam de mai mult de 2 ori pe saptamina. Carnea alba, iepurele, pasarea sau vitelul sunt cel mai usor de digerat.

Fructe si legume aproape la discretie - o alimentatie sanatoasa ar trebui sa integreze cel putin 2 pina la 4 portii de fructe si 3 pina la 5 portii de legume zilnic.

Lactate: nu este nevoie de prea multe - trebuie sa incercam sa diminuam consumul de lactate si sa trecem la brinzeturi slabe si putin fermentate: beaufort, brinza de capra, comté etc. Dintre toate varietatile de lapte, cel de vaca este cel mai indigest.

Cereale - Cerealele se potrivesc foarte bine cu legumele care contin mai mult de 80% umiditate. Incearca asocierea cu morcovii sau cu prazul iarna sau cu ardeii iuti, dovleceii sau rosiile vara.
Răspunde