Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

"Jucarii" pt masina

30 Apr 2007, 12:19

Salut...

Tot am o problema si incerc sa o rezolv.
Datele problemei: una bucata Focus si una bucata pda SPV M3000(aka Qtek 9100).
Problema este urmatoarea: imi este foarte greu sa vorbesc la telefon in masina. Handsfree-ul nu imi place, ma incomodeaza sa il tin in urechi si parca nu mai aud bine claxoanele :D. Si mereu ma chinui sa il tin cumva intr-o mana si sa dau pe speaker dar nu e tocmai ok pt ca e destul de voluminos.

O rezolvare ar fi sa imi iau o casca BlueTooth, dar asta inseamna ca va trebui sa alimentez si telefonul si casca destul de des. Rezulta ca imi trebuie un incarcator pt casca si unul pt telefon... dar avem o singura priza.

Mai complicam un pic problema... vreau si un receptor gps pt pda. Rezulta inca un device care cere de mancare.

Deci as dori o solutie cat mai eleganta pt toate... si cu cat mai putine incarcatoare.

Am cautat pe net si am gasit 2 solutii... dar nu sunt complete.

1. PARROT 3400 LS-GPS
(http://www.be-loud.ro/produse/Car_Kit/Parrot/3400_LS-GPS/)

Ofera un receptor gps si un speaker mai inteligent la un pret relativ ok. Singura lui hiba este imi trebuie cablu de alimentare si pt telefon si pt el. In plus, foloseste sistemul audio al masinii iar eu nu prea vreau asta(in plus nu am nici mufa aia de aux). Nici despre receptorul gps nu stiu prea multe... daca e performant sau nu.

2. HAICOM 701 BT (http://www.okazii.ro/catalog/3089381/computere-software/palm-top-uri-agende-electronice/KIT-NAVIGATIE-GPS-AUTO-pentru-PDA-telefoane.html#div_photo)

Asta rezolva problema cu incarcatul. Este un car-kit la un pret acceptabil ce are incorporat si un gps receiver(care poate fi folosit si separat), incarca si telefonul si gps-ul. GPS-ul este ok(SirfStar III). Insa tot nu prea imi rezolva partea de apeluri. Oricum e de ajutor ca sta undeva fix si nu mai trebuie sa il caut si sa il tin in mana cand ma suna cineva. Alt minus, ar fi ca e destul de maricel, si nu prea am unde sa il lipesc pe bord... decat pe parbriz. Iar asta inseamna sa il dau jos seara pt ca atrage privirle curiosilor. Am auzit ca sunt unii care iti sparg masina ca sa iti ia detector de radar sau alte gadget-uri.

Deci... ce optuni mai am? voi ce folositi? ce imi recomandati din cele 2 variante(eu inclin spre a doua)?

Multumesc,
Cosmin

30 Apr 2007, 13:01

Eu am o cascat BT care mananca extrem de putin. Uit sa o incarc... De asemenea stiu ca exista receptoare GPS (apropos, ia-ti ceva sanatos, chiar daca o sa coste un pic mai mult...) cu acumulatori.

30 Apr 2007, 15:35

Nu are nimeni nici o idee? nu a folosit nimeni? ca sunt in dubii... nu stiu ce sa aleg. Ideea e ca nici nu le prea gasesc prin magazine. O sa le vad abia dupa ce le comand.

30 Apr 2007, 17:55

Pt gps poti sa iti iei un modul bt nokia LD-3W. Pt sunet exista casti bt cu autonomie mare

30 Apr 2007, 18:55

eu am in felul urmator: telefon sony ericsson P990i, receiver GPS BT-321 care are acumulator de nokia si are o autonomie de cam 10 ore, hands free bt sony ericsson,ba mai am si o lada frigorifica electrica ca sa imi pastrez ce am nevoie rece. Telefonul are nevoie de icanrcarcator cand merge ca si GPS(daca e ca si gps bateria ma tine cel mult o zi, ca si telefon ma tine 2 zile), am un hands free mai vechi de nokia atasat la casetofon in care tin un nokia care are acumulator identic cu cel din receiver, si cand se termina bateria din receiverul gps schimb cu cea din telefon care e tot timpul la incarcat. Precizez ca hands free ma tine cam 3 zile cel putin si am un abonament cu 750 minute nationale........deci pot sa zic ca vorbesc.
Am fost obligat sa imi iau un triplu stecher pt priza de la masina. Urmeaza sa mai iau si un detector radar, dar nu stiu unde sa il mai pun ca deja masina imi arata ca o nava spatiala cu atatea accesorii pe ea.

30 Apr 2007, 19:09

pare interesant holder-ul acela cu receptor gps integrat. are avantajul ca nu mai depinzi de bateria receptorului gps...care ar fi o problema dak pleci la drum mai lung.

30 Apr 2007, 19:12

e aiurea crede-ma.......eu fac 3000 km de la mine la parinti si inapoi inca 3000.....si fac drumul o data la o luna si ceva.....schimbam bateria in gps de numai.Cel mai bine e un receiver cu adaptor la priza

30 Apr 2007, 20:06

@Octavian, cam asa arata masina ? :D
Fişiere ataşate
crw_1886.jpg
(25.77 KiB) Descărcat de 284 ori

01 Mai 2007, 08:11

$1 scrie:$2Octavian, cam asa arata masina ? :D

WTF??? :shock: :lol: :lol: :lol:

01 Mai 2007, 14:28

de fapt ceva de genu :P...si inca nu am bagata lada frigorifica...atunci sa vedeti ce de cabluri:P
Fişiere ataşate
DSC00814.jpg
(86.18 KiB) Descărcat de 216 ori

01 Mai 2007, 15:04

Vezi ca este in oferta Metro actuala un kit bluetooth la un pret foarte bun zic eu 200 si ceva roni . Nu l-am vazut in realitate, dar cred ca face banii.

02 Mai 2007, 09:24

Multumesc pt raspunsuri... Tot nu sunt hotarat. Mai studiez problema si daca va mai vine vreo idee postati.
Răspunde