Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Probleme din trafic.

30 Mai 2007, 12:11

Ca sa nu ma avem probleme in ceea ce priveste integrarea a altor subiecte in alte topicuri necorespunzatoare, deschid unul nou, in care toti fordistii(si nu numai) sunt invitati sa isi spuna off-ul din trafic. Cu alta cuvinte "ce-am vazut si ce-am patit in trafic".In felul asta poate vom invatat unele lucruri unii de la altii, iar comentariile de prisos(sau motivate) vor avea un alt sens.

30 Mai 2007, 12:31

sa inteleg ca e un corespondent al topicului "Cine ma enervat azi" de pe softpedia? :P

Oricum... e o idee ok.

Pe mine azi m-a enervat un adormit cu un clio 3 negru pe iuliu maniu. Tot timpul pleca dupa 6-7 secunde dupa ce pleca cel din fata. Cat timp nu era semafor nu m-am enervat prea tare, desi trebuia sa scot din viteza si sa astept un pic sa plece el ca sa nu tin ambreiajul prea mult. In fine... se ajunge la semafor la Leu/Apaca, eu vroiam sa fac stanga si el era tot pe banda din stanga in fata mea. A plecat ca melcu si pana am ajuns eu s-a facut galben. Am oprit. El a continuat inainte. Ei bine... Eu prevazusem acest scenariu si de aceea m-am intepenit in claxon in tot acest timp. Oricum ii urez multa multa... stiti voi ce.

30 Mai 2007, 14:38

Eu m-am trezit cu un matiz alb in usa din spate. A dat sa schimbe banda si cica 'nu m-a vazut' ....

30 Mai 2007, 14:40

Imi pare rau pt ce ti s-a intamplat... te-a lovit rau?

30 Mai 2007, 14:54

nu. daor bandoul lateral zgariat si putin langa roata. nu cred ca e nevoie de mai mult de un polish. dar sperietura a fost destul de mare.

30 Mai 2007, 15:01

Doamne fereste, numai ametiti pe toate strazile. Dancat esti oke, acum? Imi pare rau pentru tine, data viitoare fii mai atent, sincer pe strazile din Bucuresti tre' sa fii mai atent la altii decat la cum conduci tu pana la urma. Eu am problema cu pietonii, mai ales cu domnisoarele cu fund de casalot care trec prin locuri nemarcate de parca ar face parada modei.Tu claxonezi si tot pe tine te injura ca de ce nu le lasi sa defileze in pace. Imi vine sa le omor. Mai sunt si pensionarii care considera ca li se cuvine tot si asa se opresc in mijloc(desi ei au rosu de 5 minute) si ti-l invoca pe Ceasusescu ca pe vremea lor ei au facut dreptate si ca tu esti un nimeni sa ii claxonezi. Aia iti fac ziua in fiecare dimineata.
Cat despre astia care se misca incet, crede-ma mai sunt cei care vor sa faca stanga si se pun pe banda din mijloc.Si evident noi avem verde ei au rosu si nu se dau sa treci tu, stau acolo pana au ei culoarea prioritara. Ce hit de claxoane se face dimineata...

30 Mai 2007, 15:20

dragi confrati,

din cauza traficului din Bucuresti si avand in vedere faptul ca am biroul pe Magheru iar eu oarecum iesire la metrou la Tineretului...am renuntat la masina. Mi-am achizitionat una bucata abonament metrorex la 22 RON si am scapt de stresul provocat de:
-traficul aglomerat;
-idiotii care dorm la volan;
-idiotii care nu se asigura cand schimba banda, directia de mers etc;
-gasirea unui loc de parcare;
-posibilitatea de a fi lovit sau de a lovi pretioasa ca apoi sa stau ore pe la politie;
-cheltuiala inutila pe combustibil;
-consumul exagerat de tutun;
-uzura pretioasei mai ales cea de ambreiaj si placute
-per total pierderea de timp

si am descoperit urmatorele aspecte:

-in metrou la ora 9 fara 10 e acceptabil de stat;
-in metrou sunt multe fete dragute;
-ajung mult mai putin stresat la munca;
-ajung la birou in maxim 35 de minute in loc de o ora si 20;
-fumez mai putin;
-stiu ca masina sta ok la umbra in fata blocului;
-fac miscare cel putin 15 minute in fiecare dimineata :) ;
-viata e marfa.

Credeti-ma ca deocamdata singurul dezavantaj e faptul ca imi place foarte mult sa sofez si imi pare rau ca las mondeu' acasa dar chiar nu se mai poate...aaaa si ca platesc aiurea asigurari, taxe de drumuri, impozite la AF si etc.

30 Mai 2007, 15:34

Alternativa perfecta la Bucuresti =metroul :)

30 Mai 2007, 15:36

$1 scrie:$2oamne fereste, numai ametiti pe toate strazile. Dancat esti oke, acum? Imi pare rau pentru tine, data viitoare fii mai atent,

sunt bine, nu-i problema. Mai atent nu aveam cum sa fiu, ca eram la semafor, se mergeae încet, el se bagase aiurea be banda de stanga si a vrut probabil sa imi taie fata ca trebuia sa mearga inainte. Nu a semnalizat si nici nu s-a bagat incet ca sa vada si alti oameni ca ar vrea sa se bage.

Bine ca nu a fost nimic rau nici pentru mine si nici pentru el. Masinile se repara ;)

30 Mai 2007, 15:43

Pe mine ma dispera faza.. cand drumul ii cu 2 benzi... si 1 merge incet pe banda din dreapta..altu il spatele lui.. schimba banda , si merg amandoi cu 30-40.. si nu se depasesc unu pe altu... sau cei care in sens giratoriu.. iti taie calea direct....

30 Mai 2007, 15:45

Ma tem ca nu e chiar asa cu metroul asta...

Eu timp de un an si ceva am mers cu metroul din gorjului pana in pipera si ce pot sa zic:

- nici la metrou nu esti stapan pe timpul tau. avand in vedere ca schimbam de 2 ori + asteptat prima data in gorjului... faceam intre 45 min si o ora si ceva. Asta dimineata. Ca seara poti face si o ora jumate(mai ales daca prinzi marea schimbare de garnituri de la eroilor cand stai ca fraieru si adormi pe peron timp de 15 minute)
- transpiratia frate... :D a ta ca a ta... dar sa o induri pe-a altora... + inghesuiala... (macar in masina stau uscat si comod :D)
- dupa un an de mers in metrou uitasem placerea diminetiilor... efectiv adormeam la loc pana la serviciu... ajungeam deja obosit, scarbit, tarsat de atata aglomeratie, lume batuta in cap si cersetori.
- sa stiti ca a incerca sa ajungi de la M3 la M2 in unirii e la fel de enervant ca atunci cand stai la 3 semafoare la rand. Sunt multi adormiti care abia se misca si tu stai si te agiti in spatele lor si nu stii cum sa treci o data prin tunelu ala de legatura.

Una peste alta... cu masina pot sa fac si 30 min dimineata(dupa 9 ce-i drept)... In general fac o ora cu tot cu lasat prietena la serviciu. Iar seara... de cele mai multe ori mai raman peste program si plec pe la 20... 20:30... totul e liber.

Deci nici metroul nu e sfant.

30 Mai 2007, 16:12

Deci in ordine (nu, nu-s de azi):

1. in fata la gradina botanica, eu pe banda 2, pe banda 1 o tipa cu o nova care statea la volan ca pe WC. Ea ocolea o canalizare, fara sa se uite in oglinzi and stuff. Claxonat, injurat cam 15 minute (geamurile deschise si la mine si la ea, deci si-au atins tinta) pana am ajuns pe iuliu maniu, cand am dat o turare pana pe la 4000 RPM si am si afumat-o binisor :lol:

2. Splai cu Ctin Noica, eu pe banda de langa bordura, ma strecor printre bordura si masina de gunoi care era intre benzi, incalecata pe linia punctata. M-a atins urat de tot la portiera stanga spate cu dracu stie ce. Indoitura reparata cu 3 ciocane zdravene, promisiune de revopsire din nou, 100 RON de la dobitoc. Am fost sa iau huse, ca tot planuiam de mult :lol:

3. Asta am vazut-o ca participant la trafic, nu m-a afectat direct. O gagica incepatoare cu un matiz alb in fata mea la apaca. Pe dreapta, o Solenza pe trotuar cu un tip care vroia sa plece de pe loc. Tipa incetineste, ala ii face semn cu mana, ea ii face semn cu mana, ala da sa se bage si ea ACCELEREAZA :shock: Noroc ca omul se mai asigurase inca odata. Da, era blonda :x

In general am observat ca in Bucuresti se conduce din ce in ce mai prost. Eu sunt de acord sa il las pe om sa se bage in fata mea daca semnalizeaza si se asigura cat de cat, si sa tzashneasca, frate, nu sa se bage cu a 3-a, ca smecherul. Dar nu luat brusc de volan sa ma trezesc cu el pe mine.

$1 scrie:$2a tem ca nu e chiar asa cu metroul asta...

Eu timp de un an si ceva am mers cu metroul din gorjului pana in pipera si ce pot sa zic:

- nici la metrou nu esti stapan pe timpul tau. avand in vedere ca schimbam de 2 ori + asteptat prima data in gorjului... faceam intre 45 min si o ora si ceva. Asta dimineata. Ca seara poti face si o ora jumate(mai ales daca prinzi marea schimbare de garnituri de la eroilor cand stai ca fraieru si adormi pe peron timp de 15 minute)
- transpiratia frate... :D a ta ca a ta... dar sa o induri pe-a altora... + inghesuiala... (macar in masina stau uscat si comod :D)
- dupa un an de mers in metrou uitasem placerea diminetiilor... efectiv adormeam la loc pana la serviciu... ajungeam deja obosit, scarbit, tarsat de atata aglomeratie, lume batuta in cap si cersetori.
- sa stiti ca a incerca sa ajungi de la M3 la M2 in unirii e la fel de enervant ca atunci cand stai la 3 semafoare la rand. Sunt multi adormiti care abia se misca si tu stai si te agiti in spatele lor si nu stii cum sa treci o data prin tunelu ala de legatura.

Una peste alta... cu masina pot sa fac si 30 min dimineata(dupa 9 ce-i drept)... In general fac o ora cu tot cu lasat prietena la serviciu. Iar seara... de cele mai multe ori mai raman peste program si plec pe la 20... 20:30... totul e liber.

Deci nici metroul nu e sfant.

Perfect de acord, bro. Exact la astea ma gandeam azi si ieri cat am mers cu metroul din diverse motive obiective. Metroul, pe langa ca poti lua diverse chestii de pe bare and stuff (ciuperci si bacterii cred ca va suna paranoic, dar voi nu ati vazut aurolaci scuipand pe bare si altele chiar mai nasoale... plus guma de mestecat de pe scaune si bare), nu ai aer (eu nu am a/c, dar macar pot sa deschid toate 4 geamurile si sa nu dau socoteala nici lu` dreacu, daramite mosului cretin care imi spune ca e curent), am muzica si eventual radio (nu, nu mai suport castile), ai loc de depozitat haine (nu sa merg infofolit ca naiba din cauza ca cica ploua si sa transpir ca un porc iar daca merg in tricou e posibil chiar si sa dea grindina), ai loc de pus carti si caiete si altele (nu umblu cu un rucsac de douaj de kile dupa mine tot timpul).

31 Mai 2007, 21:11

Si eu folosesc zilnic metroul si sunt de acord ca e o alternativa buna aglomeratiei din Bucuresti...

Deja vu

31 Mai 2007, 21:42

Faza de azi de acum o ora, pe Stefan cel Mare. Blonda cu Matiz albastru in fata... Incalecata pe doua benzi, desi avea loc si in stanga si in dreapta, astfel incat sa elibereze o banda... Evident dormea (40 km/h, in conditiile in care cel din fata ei era la vreo 25 de metri)... In final, am reusit sa o depasesc in intersectia de la Perla si peste ce dau? Alta blonda, alt Matiz... alb. Parca era sora geamana a primeia: dormea incalecata pe linia dintre benzi, iar in paralele cu ea dormea, pe linia de tramvai, un mosh cu o Dacie... Nu vreau sa trezesc resentimente si sa fiu acuzat ca misogin... Dar, in situatia descrisa, ma intreb: Ce poate fi mai rau in trafic, decat o blonda cu un Matiz? Raspuns: Doua blonde cu doua Matizuri...

PS: Nu vreau sa ma credeti un vitezoman. Viteza mea de croaziera in oras, in trafic e 50-60km/h... Daca e liber, merg cu 70, ca sa prind unda verde...
Ultima oară modificat de mihai2k1 pe 31 Mai 2007, 21:46, modificat 1 dată în total.

31 Mai 2007, 21:43

Nu e o alternativa. Ar trebui sa fie! La cati bani face Metrorex ar fi trebuit sa fie bec peste tot, sa nu miroasa a canal cand stai pe peron, sa fie o atmosfera deschisa, moderna... dar nu este asa... ei nu au mai dat un var pe vreo gura de metrou macar de 20 de ani.

Si asta e valabil pt tot transportul in comun... cum dreq sa stai vara cand sunt afara 35 grade intr-o conserva de tabla numita tramvai si sa te coci la propriu... e 2007 folks... La fel, nici ratb nu misca nimic.

31 Mai 2007, 21:47

cand ai masina f@ck ratb...eu ziceam de metrou...si de faptul ca eu am de mers 2 statii..de la Tineretului la Universitate. La 9 fara 20 e coada de la parcul tineretului pana in victoriei...dci prefer fungii aurolacilor sa-nnebunesc...macar se vindeca mai repede decat boala de nervi...

31 Mai 2007, 22:40

si mai ziceati de mine ca ma iau de femei :))) zicea Cosmin. ca statea una ca pe WC chiar zilele trecute statea una agata de volan.Eram pe Ghencea si dimineata e aglomerat deh. Statea intr-o dacie, dar practic se iubea cu volanul. Statea cu capul pe geam si totusi cu bratele inclestate pe volan. Restul vine de la sine. Tot dimineata una bucata tip intr-o dacie(parca) pune frana brusc de la viteza...de ce?Sa lase pe unu sa se bage.Stai injura da-i flash.Nici o treaba.
LE: am uitat sa povestesc ce a patit o amica. Nu are femeia ford, are Aveo, dar nah.
Tipa insarcinata in luna a 7-a(parca) se ducea la serviciu, cand, coboara linistita sa isi ia jucaria din parcare si vede mareee accident.O tipa intr-un tico albastru nu cedeaza trecerea unei dube, atinge urat duba, dar in loc sa franeze apasa acceleratia si din duba(nu imi dau seama cum) este impinsa in aveo care este bagat adanc in gard, rupt oglinda, rupt haion, spart geam, si tico ce facea?Statea sub masina infipt incat a indoit roata(nu , nu ne dam seama cum a intrat sub masina cu botul;mi se pare incredibil).Si uite asa coboara femeia si rmane masca cand si-a vazut masina rupta din toate incheieturile.Superb, nu?Acum ma intreb daca tipa din tico a patit ceva, nu am stat sa intreb ci imi faceam griji, ca amica mea,insarcinata acum trebuie sa mearga cu mijlocul de transport in comun.
Ultima oară modificat de apple21 pe 31 Mai 2007, 22:51, modificat 1 dată în total.

31 Mai 2007, 22:48

mda..apropos de lasat sa se bage...mor pe taranii si tarancile care nu multumesc...de obicei daca ajung langa ei le dau un claxon si le multumesc eu ca i-am lasat sa se bage...unii se simt..altii nu :)

31 Mai 2007, 22:53

Officer trebuie sa ii lasi din inima, nu sa o faci pentru a ti se multumi.A lasa pe cineva in trafic este asa ca o chestie frumoasa, in care faci fapte bune...si intarzi tu la munca ;)

01 Iun 2007, 00:02

La noi de ce nu se poate aplica regula fermoarului? Cred ca ar fluidiza enorm circulatia pe podul Grant (de ex.)... Pentru cei care nu inteleg, regula fermoarului e simpla: intr-o intersectie de genul celor care sunt intre Podul Grant si bretelele laterale de acces pe acesta, sa treaca dincolo de intersectie alternativ, cand unul de pe pod, cand unul de pe bretea, similar unui fermoar care se inchide...

Iar ca sa lasi sa intre in trafic pe cineva care vine de pe o strada laterala este civilizat, dar in limitele securitatii circulatiei rutiere... Nu sa ai verde, sa pleci de la semafor si sa pui frana brusc ca sa il feresti pe boul din fata ta, care, desi a plecat de la semafor se opreste brusc sa lase pe cineva din lateral sa intre...
Sau cum mai sunt unii/unele care pun frana brusc la trecerea de pietoni ca sa lase sa traverseze un pieton ce sta pe trotuar (uneori pe trotuarul de pe sensul opus)... Nu degeaba e regula aia cu prioritatea pietonilor pe trecere din momentul in care au pus piciorul pe trecere, pe banda pe care circuli tu...

Si faza care m-a dat gata: sa ai verde si sa opresti ca sa lasi pietonii (care au rosu) sa treaca... Rezultatul? Un haos... unii pietoni nu stiu ce sa faca (in sensul ca pasesc pe trecere si fac pasul inapoi), altii traverseaza in fuga, soferii din spate claxoneaza si-l depasesc (pe trecerea de pietoni, printre pietonii care traverseaza in fuga) pe idiotul care a oprit... Am vazut faza asta de doua ori la trecerea de pietoni de dupa Pasajul Lujerului, eu venind pe langa pasaj de pe Bd. Iuliu Maniu, iar idiotul din pasaj... Si ma mai mir cum de mi s-a dezvoltat vocabularul cu cuvinte porcoase...

01 Iun 2007, 01:57

Inseamna ca sunt norocos ca am scapat cu masina neatinsa azi dupa-amiaza-seara in crima si pedeapsa de 20jde km din zona Aparatori pana la Dinamo si inapoi la baba novac. cam doua ore , ceea ce coincidea cu vm 10-11 km/h afisata de BC (tocmai realimentasem si resetasem) , eu care sub vm 19 km/h minim nu scadeam. La consum aproape ca am batut si ST-ul: imi afisa la inceput fro 14, apoi si cu niste AC s-a dus spre 17 la suta.. ma rog pe doar 20 km nu avea cum sa fie f precis dar...

01 Iun 2007, 03:44

Pe mine ma enerveaza cei care schimba banda fara sa semnalizeze(este scump curentul :lol: )si cei care merg pe banda a 2-a cu 40km/h.
O faza ce am vazut luna trecuta,mergeam in spatele unui logan,intram intr-un sens giratoriu,si o femeie(nu era blonda) cu o masinuta fabia intra cu viteza in logan.Saracu cu logan a franat( eu am avut noroc ca am vazut fabia venind fara tendinta de franare) dar degeaba,faruri sparte,aripi+capota indoite cate una la fiecare masina.Fabia a oprit la vreo 4 metri in fata loganului,coboara o gagica tinerica si urla la barbatul de vreo 40 ani din loganul cu numere rosii "boule n-ai auzit de prioritate de dreapta" :shock: :shock: :shock: .Cel din logan greu si-a stapanit furia,si ia spus la gagica ca este sens giratoriu si este un triunghi mare frumos si rosu la intrarea in intersectie.Sincer mia parutr rau de cel din logan.

01 Iun 2007, 04:07

Asta se intampla cand carnetul se ia pe "supt". Stiti voi ce.

01 Iun 2007, 12:07

Ieri de dimineata pe o strada in gusta prin cartier, (incerc sa evit aglomeratia pe cat pot ca deh) masini parcate si pe stanga si pe dreapta, nu are loc decat o singura masina. O tipa intr-un Logan cu greu trece pe langa o 1310 din fata mea apoi se opreste langa mine ca nu are loc, desi eram la intrarea pe acea strada si intre mine si masina parca din stanga mea, adica pe acolo pe unde trebuia sa treaca aia cu Loganul avea loc si un Ford Transit fara probelem, ea se opreste si incepe sa tipe ca nu are loc si sa faca in disperare semne ca e prea mare masina ei si sa ma dau la o parte. In spatele meu alte 3-4 masini in spatele ei alte 5-6 masini, eu nu aveam cum sa dau in spate iar in fata nu aveam loc de 1310-le. Dupa vre-o 2 minute dupa ce i-am zis ca si-a luat carnetul la seral si i-am zis sa-si mareasca dioptria (da avea ochelari) cu greu a accelerat usor usor si a trecut. Cum sa vezi ca ai loc si sa spui ca nu ai sau cum sa nu iti dai seama ca ai loc mai mult decat suficient...
Foarte prost educati sunt cei care vad ca nu au unde sa se duca in fata si totusi se baga in asa fel incat din dreapta lor de pe o straduta adiacenta sa nu mai poata sa iasa nimeni. De ce sa iasa inainte lor sau sa iasa si sa faca la stanga in sensul opus. Sa iasa dupa ei ca asa e frumos si civilizat. :(
Ultima oară modificat de cart00n pe 01 Iun 2007, 18:41, modificat 1 dată în total.

01 Iun 2007, 12:37

apropos de regula fermoarului....pe podul grand....ieri nu mai stiu ora (intre 8 si 9.30)venind dinspre orhideea pe giulesti si incercind sa intru catre calea grivitei am vazut cum s-a rupt fermoarul: in fata mea un vw pasat nou nout da sa intre in slitz si de pe pod o doamna suparata pe el, s-a incrincenat pe volan sa nu il lase si a intrat in el cu o fabie astfel incit s-a blocat fermoarul pentru circa 10 minute.....
ce poti face daca nu exista conduita si civilizatie? nimic. dai marunt din buze si treci mai departe. cred ca daca mi se intimpla mie chestia asta o dadeam jos de pe pod cu tot cu masina sau ii puneam cheile poe sina de tren.
problema ei: eu (ea) aveam prioritate si nu am oprit ca oricum ala cu vw e vinovat ca s-a bagat in fata mea ca un bou ce nu m-a vazut ca vin tare (vitez de croaziera la oara aia pe pod e 10km/ora maxim)!!!

si alta faza care se intimpla des: daca intru in depasirea coloanei, pe linia de tramvai acolo unde este posibil acest lucru, va spun cu mina pe inima si fara nici un pic de misoginism ca NICIODATA o femeie sau un proprietar de masina clasa mica (matiz, tico, lupo, etc) nu mi-a dat voie sa "ma bag" in fata ci s-a facut ca nici nu ma observa - privirea aceea transparenta...

01 Iun 2007, 13:49

si alta faza care se intimpla des: daca intru in depasirea coloanei, pe linia de tramvai acolo unde este posibil acest lucru, va spun cu mina pe inima si fara nici un pic de misoginism ca NICIODATA o femeie sau un proprietar de masina clasa mica (matiz, tico, lupo, etc) nu mi-a dat voie sa "ma bag" in fata ci s-a facut ca nici nu ma observa - privirea aceea transparenta...[/quote]

Foarte bine iti fac! In felul acesta poate te vei obisnui si tu sa astepti in coloana ca si restul masinilor, asa cum este si normal de altfel. A depasi coloana este exact la fel cu a intra in fata la rand la supermarket! Si nu cred ca ti-ar conveni prea mult ca cineva sa intre in fata ta la rand, nu?!

01 Iun 2007, 13:52

Si eu sunt de acord cu laurs... 99% depasirile de genul asta pot fi incadrate la capitolul nesimtire.
Astept cu nerabdare sa mai stea politia pe la intersectii sa "rezolve" cazurile astea.

01 Iun 2007, 14:01

$1 scrie:$2fficer trebuie sa ii lasi din inima, nu sa o faci pentru a ti se multumi.A lasa pe cineva in trafic este asa ca o chestie frumoasa, in care faci fapte bune...si intarzi tu la munca ;)

hahhaha pai din inima ii las..doar nu ca sa ma simt multumit de mine pe ziua aia :)) dar eu unul cand ma lasa cineva...din cei 7 ani de acasa ii multumesc..cu avarii...cu mana...cu berea din mana :P etc. si mi se pare normal sa aprecieze faptul ca eu mai intarzii, mai ard niste benzina, mai tocesc niste placute si discuri, mai pierd niste secunde din viata, poate chiar prind urmatorul semafor pe rosu iar persoana pe care am lasat-o sa se bage prinde ultima culoarea verde...totusi e un sacrificiu :P

In ceea ce priveste depasirea coloanei nici eu nu suport...recunosc ca si eu am facut asa de cateva ori dar fara sa ma bag in fata...adica am luat-o pe sina de tramvai si la semafor nu m-am bagt primul..am tinut-o pe sina in continuare...ca deh daca ma prind nu au ce sa imi faca ;)

01 Iun 2007, 14:16

Am si eu o mica nelamurire ... deci in sens giratoriu cand te afli in el , is 2 benzi , banda 1 dreapta si banda a doua stanga , si merg 2 paraleli 1 langa altu , cel din 1 isi continua deplasarea in sens , cel dupa banda doi vrea sa o ia la dreapta , cine are prioritate ? din cate stiu eu in sens giratoriu nu se acorda prioritate de dreapta la schimbarea directiei de mers dupa o banda pe alta . am intalnit des cazuri cand imi taiau direct calea si daca nu puneam frana ii loveam direct , si unii mai erau si revoltati...

01 Iun 2007, 14:48

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2i alta faza care se intimpla des: daca intru in depasirea coloanei, pe linia de tramvai acolo unde este posibil acest lucru, va spun cu mina pe inima si fara nici un pic de misoginism ca NICIODATA o femeie sau un proprietar de masina clasa mica (matiz, tico, lupo, etc) nu mi-a dat voie sa "ma bag" in fata ci s-a facut ca nici nu ma observa - privirea aceea transparenta...

Foarte bine iti fac! In felul acesta poate te vei obisnui si tu sa astepti in coloana ca si restul masinilor, asa cum este si normal de altfel. A depasi coloana este exact la fel cu a intra in fata la rand la supermarket! Si nu cred ca ti-ar conveni prea mult ca cineva sa intre in fata ta la rand, nu?!

mein herr, read atent: (no offense) am zis acolo unde se poate! mai mult conform regulamentului si citatului din raspunsul dat de IGP catre mine la intrebarea cu circulatia pe linia de tramvai "se poate folosi linia de tramvai pentru depasire sau ca a banda de circulatie acolo unde sint CEL MULT doua benzi pe sens si fara a se incomoda circulatia tramvaiului" , deci (academic vorbind) nu fac nici o ilegalitate ci doar o depasire. coada de la supermarkket e altceva si nu sufera termen de comparatie. in plus daca nu folosesti linia de tramvai ca banda de circulatie, fapt chiar recomandat uneori de dirijorii cu casca din intersectii, se blocheaza intersectiile si se creeaza coloane care fac imposibil traficul, cel putin pe anumite zone dimineata.
Ultima oară modificat de bogdanv pe 01 Iun 2007, 14:57, modificat 1 dată în total.
Răspunde