Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

TVA la masina privata din Germania

09 Iun 2007, 21:48

Inainte de toate am dat un search sa vad daca s-a discutat exact aceasta tema. Rezultatul a fost negativ.

As dori, dac este posibil sa intervina cei care sunt in tema sau stiu cat de cat exact cum se procedeaza in urmatoarea situatie :

Cumpar un Ford de la o persoana privata din Germania si aduc masina in tara.
Tot ce putem face acolo este un contract de V-C , radierea, nr de zoll, asigurarea.... dar , ce se intampla cu TVA- ul ????
Unde il platesc eu ? Imi cere cineva la plata taxei speciale sau la inmatriculare o factura cu TVA ?
Ce stiti ?

Multumesc anticipat !

09 Iun 2007, 22:05

daca ai precizat ca vei cumpara de la o persoana privata situatia e clara: nici inainte de 1.01.07 si nici dupa nu platesti tva nicaieri.

09 Iun 2007, 22:13

Pretul daca cumperi de la privat tb neaparat sa includa TVA; deci tu platesti omului pretul intreg.
Daca ai fi luat-o de la o firma, tot pe societate, firma germana era obligata sa iti vanda masina la pretul brut, adica fara TVA.

10 Iun 2007, 00:00

confuzie! si in ro si in de intre PERSOANE FIZICE nu se plateste tva, ci doar un pret fixat de parti; eu am cumparat mondeo-ul din parcul firmei Genaral Electric Germania in 15.01.07 si am platit obligatoriu si tva dar nu am mai recuperat nimic ptr ca nu am mai platit nimic ce tine de tva in romanica; daca tu cumperi masina PE firma e un pic mai complicat dar din topicul deschis cred ca te afli in situatia cea mai simpla- 2 persoane fizice.

nu sunt foarte sigur, dar...

10 Iun 2007, 01:17

Situatia in care cumperi de la o persoana juridica din Germania fie
pe persoana fizica sau juridica, vei plati TVA! Persoana juridica din Germania
este obligata ca la noi, daca este platitoare de tva, sa factureze cu TVA, deci,
tu vei plati TVA!

Daca cumperi masina de la o persoana fizica din Germania nu se discuta de TVA
(vei face actele necesare v-c)

Daca ai cumparat masina de la persoana juridica din Germania, pe persoana fizica
nu vei mai recupera niciun TVA, la fel ca si-n Romania, gandeste-te daca ai cumpara
din Romania o masina de la o persoana juridica... Ii platesti factura si ura si la gara,
nu mai recuperezi TVA-ul. Asta de cand am intrat in UE!

Daca cumperi masina de la o persoana juridica din Germania pe persoana juridica,
situatia numai difera de cand suntem in uniune, e la fel ca-n Romania...
platesti TVA neamtului si ti-l poti recupera in firma ta - TVA deductibil...
Iti trebuie la Vama CUI-ul nou - cel care contine RO - pentru ca sa poti sa poti
sa-ti bagi factura in firma!

Bafta! si intelepciune!

10 Iun 2007, 01:44

din cate stiu eu, in cazul persoana juridica-persoana juridica nu e cum s-a spus mai sus

mai precis, trebuie sa te duci cu datele firmei si platesti pretul fara TVA urmand sa platesti tva in Romania.

10 Iun 2007, 01:54

Asa stiu si eu, din sursa sigura ( cunostinta care a cumparat masina pe firma de la o firma din DE dupa 1 ianuarie) : daca e persoana juridica-persoana juridica tranzactia, platesti FARA TVA. In cazul acesta, daca vinzi masina de pe firma inainte sa o amortizezi complet sau asa ceva,nu sunt contabil asa ca nu stiu sigur, vei plati tva,sau o parte din tva, ceva de genul asta. In restul cazurilor, cumperi masina cu TVA, ca la noi in RO.

10 Iun 2007, 02:14

Va multumesc tuturor ptr raspunsurile date!!!!!

Cazul care ma intereseaza este pers fizica - pers fizica.....

10 Iun 2007, 05:34

astazi, daca cumperi masina de la autohaus din germania platesti tva acolo si nu mai platesti in romania.dupa parerea mea firenwater are dreptate.tva-ul poti ulterior sa il deduci. in plus e mai avantajos sa platesti tva la ei pt ca e 16% si nu 19% ca in ro. intre pers fizice se plateste pretul cu tva, deci in ro nu mai ai de platit alt tva, dar nici tva de recuperat pt ca nu ai nici o factura.

10 Iun 2007, 12:29

Eroare mare.
In DE, TVA-ul incepand cu data de 01.ian.2007 este tot 19%.

10 Iun 2007, 13:59

Offtopic : se mai aliniaza si Uniunea Europeana dupa normele noastre, nu numai noi dupa ale lor :D

10 Iun 2007, 16:29

daca tranzactia este intre persoane fizice, nu te mai gandi la tva. e la fel ca in romania, platesti cat cere vanzatorul si atat, nu mai platesti si nici nu mai recuperezi ulterior TVA

10 Iun 2007, 19:47

baieti...nu stiu ce sa mai cred
M-am interesat la redactia autoMOBILE cei care fac emisiunea cu acelasi nume pe National TV ( Duminica ora 11:30 ). Dansii au avut in Ianuarie o emisiune la care au participat si cei de la Directia Gen de Finante.
Intre aceste 2 parti exista o legatura permanenta , asa ca mi s-a dat un raspuns pe masura :
Fişiere ataşate
tva germania 2.JPG
(99.33 KiB) Descărcat de 97 ori

11 Iun 2007, 02:01

nu stiam ca s-a marit tva-ul si la ei :( banditii! :)
Răspunde