Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Cupoane rabla+discount

20 Feb 2011, 21:54

Deschid acest thread deoarece intentionez sa ajut un prieten sa isi cumpere o masina.Omul vrea un Audi A3 1.4 TFSI Attraction,masina care costa cam 27800.Intrebarile ar fi daca detine aceste cupoane rabla se mai poate obtine si un discount de la ei pe langa cupoane?El are cash cam 23400...si o alta intrebare ar fi ce sa discute cu dealerul pentru diminuarea pretului cu 1200-1300 euro pe langa cupoane?
Eu i-am sugerat sa ii spuna ca e criza si ca atat dispune..apoi ca alt dealer i`a oferit mai mult.Ce parere aveti?

Re: Cupoane rabla+discount

21 Feb 2011, 13:49

Din cate stiu eu, dealer-un poate sa-i ofere un discount, in functie de cum considera el, in limita unei sume. Daca acel dealer doreste sa vanda acea masina (si ma gandesc ca da) iar cumparatorul este pe penctul de a o cumpara atunci este posibil.
Doar ca (asta stiu de la un cumnat care lucreaza la o reprezentanta) o reducere de 1000-1500 euro in cash ii destul de mult. Totodata reducerea poate insemna si optionale pe masina (navi, climatronic, jenti, un pachet mai avantajos) si nu neaparat bani.
Nu mai retin daca se poate achita o masina integral folosindu-te de cele 3 cupoane, sau este doar pentru a putea fi achizitionat o masina in rate,leasing....

21 Feb 2011, 15:18

in principiu la plata cash s-ar cam putea obtine un 5%.
negocierea e simpla: "ce avantaje am daca o iau de la dumneavoastra? ceilalti dealeri au aceeasi oferta?"

21 Feb 2011, 19:05

Smiley,in principiu o ia cash doar ca are 3 cupoane rabla si are nevoie de 1300 euro cam asa ceva discount ca sa o poata lua..noi ne-am gandit sa le spuna ca dealerul x le-a dat 1400 euro sa vedem cum ar iesi,desi sansele sunt nule..acum poate va reusi.

21 Feb 2011, 19:31

ce rost are sa minti? poate va prinde cu minciuna si iesiti sifonati din toata afacerea :). mai mult ca sigur ei stiu care sunt discounturile maxime pe care le pot acorda (atat ei cat si alti dealeri).

mergeti cu tupeu si intrebati ce discount va ofera (mentionati si ca platiti cash + cupoane). daca va ofera sub 1300, spuneti clar "n-am decat xxxx euro; cum facem?" si vedeti ce va raspunde. prietenul e dispus sa se desparta de o gramajoara destul de mare de euroi, nu trebuie sa-i fie rusine pt asta si sa recurga la minciuni. in perioada asta, cumparatorii fac piata :)

21 Feb 2011, 19:51

Asta tine de talentul fiecaruia la negociere. Dati intai mail la cat mai multi dealeri ca sa obtineti niste preturi comparative pe acelasi model de A3.

21 Feb 2011, 19:51

Nu o cumpar eu,insa am zis poate ar fi un mijloc de negociere,pentru ca stiu pe cineva care a negociat cu dealerul acum 2 sau 3 ani si a primit cam 1900 euro la un mondeo diesel...doar ca el vrea Audi..nu era o minciuna asa mi-au spus si mie altii ca asa ar fi bine si etc..oricum ar fi multumesc pentru ajutor...insa intrebare este daca detine acele 3 cupoane se mai poate oferi si discount din partea casei sau incepe dealerul ca avand cupoanele discountul e de ajuns?
A dat doar un mail am inteles si i-au spus doar de tichete,despre discount au ocolit subiectul si i-au bagat pe gat doar cupoanele..

21 Feb 2011, 19:58

$1 scrie:$2miley,in principiu o ia cash ...

In principiu de la orice dealer o iei cash. Ca acel cash provine de la tine din buzunar sau de la banca, printr-un imprumut, e acelasi lucru.
Dealerul face formele dupa ce ii intra banii. :D

21 Feb 2011, 20:49

Ma refeream la faptul ca nu o cumpara leasing..

21 Feb 2011, 20:50

Si leasing-ul e la fel... Dealer-ul primeste banii de la societatea de leasing.

22 Feb 2011, 10:15

nu stiu exact de ce, dar la plata cash se pot oferi discounturi. cand mi-am luat fiesta vanzatorul mi-a spus ca la leasing nu-mi poate da discounturi, dar in cazul platii cash mi-ar fi putut da pana la 5%.

22 Feb 2011, 20:58

Banuiesc eu:
1) la credit/leasing discountul l-ar primi firma de profil
2) la credit/leasing mai esti limitat de aprobarea bancii; in unele cazuri te incurca/ii incurci pe ei...

22 Feb 2011, 23:38

Trateaza cu ei ca pe criza asta trebuie sa-ti faca reducere, eu am fost inainte de craciun cu un unchi sa-si cumpere noua fiesta, si de la 14 000 cat era pretul de lista la varianta titanium am obtinut un pret de 8900 plus 3 vaucere si o gramada de optiuni (climatronic, cd player cu bluetooth, comenzi vocale, intrare USB, ipod, jante aluminiu, geamuri fumurii,covorase velura + covorase de cauciuc, etc), nu zici din prima cati bani ai, spui ca vrei sa-ti faca o oferta de pret cu optiunile pe care le vrei si apoi tragi de pret, cel mai bine este sa mergi la mai multe reprezentante sa ceri oferte de pret
Succes

23 Feb 2011, 17:46

Am fost astazi la un dealer si i-a spus prietenul meu ca dispune doar de atat si 3 cupoane..raspunsul a fost simplu oferim doar 490 euro discount si nimic mai mult..dupa experienta aceasta omul e posibil sa se orienteze spre Germania ori second sau nou..poate acolo vor fi ceva mai receptivi....va multumesc pentru sprijin.

23 Feb 2011, 22:32

Discountul asta depinde de multe... e sfarsit de luna si sta OK cu planul, e una, daca sta rau este mai intelegator fata de client :D
Răspunde