Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Caut un film ....

22 Iun 2007, 02:59

Cand eram mic am avut o caseta cu un film de animatie..... pe caseta scria "Pinguinul Iutila". Am doua dileme:
1. Care este numele filmului in orginal sa il pot cauta pe net?
2. Ce naiba de nume este ala "Iutila"? Este adaptat, ca eu nu vad cum se pronunta in engleza?

In principiu cine are idee de filmul asta as dori sa ma ajute.

Mersi!

22 Iun 2007, 09:14

Pentru Iutila incearca cu Speedy... :lol:

22 Iun 2007, 10:00

Specifica te rog perioada pentru "cand eram mic", e mai usor asa de cautat...

28 Iun 2007, 08:31

Iutila ca si iuteala vine de la..........repezeala.In comuna Graniceri jud. Arad este o fintina pe care scrie "afundimea maxima 178m.,iar pe unele locomotive cu aburi scria :iuteala maxima.Iata de unde vine.Specifica asa cum zice Viper ,macar secolul si eu te ajut.Daca nu ne-am fi americanizat chiar atit am fi stiut ca Iutila nu vine de la Incetinila.Apropo:ce naiba inseamna naiba ca in DEX nu se ezista?

28 Iun 2007, 08:36

DEX=Dictionarul explificativ al limbii romane cu caciula pe a,o carte groasa mult mai mare decit cea de telefoane in care scrie ce inseamna iuteala dar naiba stie de ce nu scrie si ce inseamna naiba.

28 Iun 2007, 08:41

NÁIBA s.f. art. (Fam.; adesea în imprecaţii) Dracul, diavolul. ♢ Loc. adj. şi adv. Al naibii (de...) = grozav, teribil, foarte, peste măsură (de...). ♢ Expr. A da de (sau a vedea pe) naiba = a o păţi, a da de bucluc, a-şi găsi beleaua. A da (sau a lăsa pe cineva sau ceva) naibii (sau la naiba) = a nu se mai interesa (de cineva sau de ceva), a renunţa la... A nu avea nici pe naiba = a se simţi bine, a fi perfect sănătos, a nu avea absolut nimic. – Et. nec.

28 Iun 2007, 10:11

Alimond, mai tii minte macar ceva din actiune? ca sa stiu si eu ce caut :) da si anul cu aproximatie ar fi perfect
Răspunde