Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Polisare si ceruire masina,cateva intrebari

17 Sep 2011, 13:42

Buna ziua.
Intrucat nu mi-am polisat niciodata masina,am cateva nelamuriri la care va rog sa ma ajutati daca se poate,si anume:

-am inteles ca pentru polisare e nevoie de o pasta de polis abraziva si una fina.Imi puteti recomanda va rog niste produse adecvate,pe care le considerati bune?

-cati mililitrii mi-ar ajunge sa fac o masina?E vorba despre un Audi A4 mai exact.Intreb deoarece pe net am vazut fel de fel de produse,unele la 400 ml.,altele la 600 etc.De aceea doresc sa stiu exact cam cum sa procedez si de ce grajmaj as avea nevoie.

-dupa polis e indicat sa dau masina cu ceara?La fel,va rog sa imi recomandati un produs bun.

Cam astea sunt intrebarile pe care le-am avut(pana acum) :D ...
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri si raman dator!
Un week-end de vis va urez!

Re: Polisare si ceruire masina,cateva intrebari

17 Sep 2011, 16:47

Dupa intrebari eu ti-as recomanda sa nu te apuci mai mult decat ceruire (acolo nu prea ai ce sa strici).
La polisare poti sa te duci mai adanc decat trebuie si atunci ai stricat totul. Banuiesc ca scopul este sa eviti revopsirea, nu? :D

17 Sep 2011, 17:22

Cum zice Mihal L, daca nu te stii cu polisarea mai bine stai pe curul tau. Poti sa intrii sub stratul de lac sau vopsea si atunci ai cam stricat totul! Cantitatea in functie de suprafata, Hatchback, berlina, kombi....si de cantitatea de zgarieturi si adancimea acestora. Iar inainte de polish trebuie sa faci alte operatiuni, spalare f bine, indepartare grasime, bitum si mizerie de pe masina.

17 Sep 2011, 21:47

$1 scrie:$2anuiesc ca scopul este sa eviti revopsirea, nu? :D
Da,da.

Va multumesc pt. raspunsuri!

17 Sep 2011, 22:28

vezi ca este un polish Prevent (nu fac reclama) o pasta la tub. poti fr bine cu ea sa inlaturi zgarieturile de pe masina.
eu am fost fr multumit de acest produs. mi-a scos si zgarietura de la o cheie care era fr adanca (bine am frecat aproape o ora). dupa ce freci toata masina cu acel polish, vezi ca se gaseste ceara la cutii (inauntru este tot ca o pasta). te apuci si freci cu ceara. iese boboc masina, plus ca apa nu mai sta pe ea.
eu asa fac cand am timp si chef si vreau sa inlatur micile zgarieturi rezultate de la pietricelele de pe drumurile noastre fr bune. de asemenea poti sa folosesti acel polish si daca masina este matuita de la soare, vant, ploi, etc.
pot sa-ti spun ca sunt fr multumit.

19 Sep 2011, 08:06

Salut,

Ai dat doar pe zgarieturi sau pe toata masina cu pasta aia la tub?
Ai folosit aparat de-ala cu perie pentru polisare? Sau altceva?

Pe mine m-ar interesa foarte tare cu ce sa dau (sau ce sa fac) pe parbriz. Este cam zgariat si cu multe ciobituri mici de la pietricele. Cand bate soarele (dimineata) direct pe parbriz (din fata) nu ma vad nimic si e groaznic.

Multumesc.

19 Sep 2011, 10:12

daca vrei sa scoti doar zgarietura freci doar locul respectiv.
daca vopseaua este matuita poti sa aplici pe toata masina.
nu am folosit perie doar doua carpe de bumbac. cu o carpa intinzi pasta si freci iar cu cealalta stergi pasta dupa uscare. pe urma poti sa dai cu ceara. pe produsele respective sunt trecute instructiunile de folosire.
pentru zgarieturile de pe parbriz exista altceva tot o solutie care repara acele urme lasate de pietricele.
pe aceasta nu am folosit-o deoarece la mine inca nu este nevoie de asa ceva.

19 Sep 2011, 14:42

Mersi mac01.
O sa incerc pe capota. Acolo, ceva copii binevoitori, mi-au scris (cred ca era praf pe capota) cu litere foarte mari numele "BACOVIA", si e scris cat toata capota. Nu pot sa zic ca e deranjant ca s-ar vedea, se vede doar daca te uiti atent dar totusi este deranjant pentru mine ca stiu ca e zgariata.
O sa caut si pentru parbriz ceva solutie si testez intr-un colt. Daca iese ok fac tot parbrizul si va zic rezultatul.

Pasta aia Prevent unde ai gasit-o? In ceva mall?

Multumesc.

19 Sep 2011, 14:50

am gasit-o in selgros costa cam 18 lei. o gasesti prin zona cu articole de masina. iti trimit o poza pe privat.
dar vezi ca o gasesti si pe la magazinele de piese auto. parca un pic mai scumpa, ceva cam in jur de 20-22 lei.
sanatate.
Răspunde