Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Urmatoarea masina va fi tot Ford

Da
67
69%
Nu
30
31%

Voturi totale : 97

Urmatoarea masina va fi tot Ford

11 Ian 2012, 22:09

intamplator am dat de un thead pe daciaclub in care intrebau daca urmatoarea masina va mai fi tot dacia. Raspunsurile au fost Nu=60% si Da=40%.
sunt curios care ar fi rezultatul ptr Ford. la fiecare raspuns as vrea sa argumentati de ce.

Urmatoarea masina pe care o veti cumpara va fi tot Ford ?

Re: Urmatoarea masina va fi tot Ford

11 Ian 2012, 22:48

ar mai fi si optiunea "nu stiu"... pe care as putea-o adauga deca vrei.

11 Ian 2012, 23:13

prefer sa ramana doar aceste 2 optiuni. cine nu stie/nu e hotarat poate sa raspunda "Nu".

12 Ian 2012, 04:05

Hai sa fiu eu primul cu argumentul.
Primul Ford a fost o Sierra din 85 pe care din pacate nu o mai am de vreo 3 ani, dar tot la ea ma gandesc.
Al doilea a fost pt o scurta perioada un Mondeo Mk3 care in final a ajuns la fratele meu.
Al treilea este actuala mea masina, Mondeo MK4.
Am fost supermultumit de toate 3 si sincer spun ca urmatoarea masina in proportie de 90% va fi tot Mondeo dar MK5.

12 Ian 2012, 09:11

Daca am bani sa-mi iau altceva, probabil ca imi voi lua. Dar aproape 80 % va fi tot un FORD :D.

12 Ian 2012, 10:33

clar urmatoarea va fi tot ford :D. si tot Mondeo...eu unul m-am indragostit de modelul asta ;))

12 Ian 2012, 14:05

desi nu am avut probleme deosebite cu masina, am zis nu
sta bine pe sosea, merge bine, consum mic, etc... dar lipseste ceva...
e cam "spartana", plina de plastic, fara "lucruri" care fac viata mai usoara pentru sofer si pasageri
cumva m-am simtit mai bine intr-o skoda octavia

12 Ian 2012, 17:00

la a mea nu lipseste nimic :) ca mi-am facut-o cum am vrut eu
si cred ca tot ford va fi urmatoarea, sa vedem ce apare in 3 usi ...

12 Ian 2012, 18:01

Tot Ford.
Daca raman la clasa medie, atunci probabil un S-Max.
Daca cobor la clasa compacta, atunci un Focus 3 (poate wagon).

12 Ian 2012, 18:11

Eu nu am idei preconcepute legate de marca. Nici fidelizare, nici antipatie (exceptie face Skoda, la care sunt alergic).

Anul trecut am schimbat C-Max-ul si am incercat mai multe variante. Rand pe rand am renuntat la Touran (din cauza pretului), C4 Picasso (incompatibilitate functionala), Zafira (a ramas ca varianta de rezerva).

As spune ca "ce va fi dupa" depinde foarte mult de variatiunile unor anumiti factori (buget, marimea familiei, numarul si profilul kilometrilor de facut).

Dar de votat, deocamdata votez DA. Long live the blue oval!

12 Ian 2012, 19:14

eu nu imi mai cumpar ford (diesel) facut pt romania prea curand. interiorul e slab calitativ, iar motorul diesel m-a cam dezamagit, are cam multe toane. ba EGR, ba pompa de inalte, ba volanta... (momentan astept sa pice prima din ele, toate au dat semne de cedare).

urmatoarea mea masina va fi clar un bmw, e39 din 2002-2003 sau e46 2004-2005. nu mai vreau masina fabricata dupa 2005, mi se par simple consumabile.
singurul ford care mi-ar place ar fi un focus 2 st, dar din pacate are tractiune fata, nu spate, si urmatoarea masina o vreau neaparat cu tractiune spate.

12 Ian 2012, 20:52

Votat NU! Pentru ca am o problema reala legata de spatiu si comfort. Si din tot ce e la ora actuala pe piata nu ma satisface nimic. Asa ca actuala masina o voi mai avea multi ani de acum inainte..

12 Ian 2012, 21:19

Ford!!!!
Dar urmatoarea vreau sa fie un mondeo break. Si focusul meu ofera spatiu suficient dar parca in mondeo e altceva:alta tabla, alta tinuta de drum...o mai tin ceva timp pe a a mea si o vand/schimb apoi cu ce am precizat!

12 Ian 2012, 21:52

Tot ford vreau si eu.In special un Mondeo mk4.

12 Ian 2012, 21:59

In urma experientelor cu Ford nu am avut probleme majore, doar unele marunte, asa incat sunt multumit de Ford indeajuns incat sa raman la acest brand. Pentru confort si tinuta de drum urmatoarea ar fi clasa medie, Mondeo, nu stiu daca benzina sau diesel, dar stiu ca ar fi turbo cu cutie automata.

13 Ian 2012, 17:31

Si eu sunt foarte multumit de focuselul actual asa ca tot pe Ford vreau sa merg. Mondeo combi e cel mai probabil din cauza de familie marita de curand (:D ).
Daca ar reusi sa corecteze singura problema (e adevarat, recurenta) pe care am intampinat-o pana acum nu as ezita nici o clipa. Am observat ca asa, cam la fiecare 600-700 km trebuie sa fac plinul. Se poate face ceva?

16 Ian 2012, 00:07

$1 scrie:$2a a mea nu lipseste nimic :) ca mi-am facut-o cum am vrut eu
si cred ca tot ford va fi urmatoarea, sa vedem ce apare in 3 usi ...

1. n-ai bagat la dotari blonda de pe locul din dreapta ?
2. aha, un mustang... tot rosu.

16 Ian 2012, 10:25

am avut un focus 3 usi 1,6 an 2000, l-am facut praf si mi-am cumparat altul 2002 in loc, imi lipseste trapa si webasto de la primul :).

16 Ian 2012, 19:30

Am avut un Mondeo MK3 2.0l TDDi 2002... Acum am un Mondeo MK3 1.8l 2002... Urmatoarea va fi un Mondeo MK3 neaparat hidramata si benzinar...
Deci DA, tot Ford.

17 Ian 2012, 10:28

Tot un mk3 da de prin 2006 2007 da neaparat cum zice adi mai sus :X:X:X:X

17 Ian 2012, 10:36

$1 scrie:$2esi nu am avut probleme deosebite cu masina, am zis nu
sta bine pe sosea, merge bine, consum mic, etc... dar lipseste ceva...
e cam "spartana", plina de plastic, fara "lucruri" care fac viata mai usoara pentru sofer si pasageri
cumva m-am simtit mai bine intr-o skoda octavia

aeon07, imi poti spune te rog la ce lucruri care fac viata mai usoara pentru sofer te referi?

Sa ma explic: in afara de Dacia lui taica-meu nu am condus alta masina decat focuselul actual si nu am destula imaginatie pentru a ma gandi la ce as mai vrea sa am. Sunt curios ce mai exista pe piata la ora actuala pentru imbunatatirea experientei la volan.

17 Ian 2012, 11:17

Un mondeo Ghia nu e mai dotat si mai confortabil si mai elegant inauntru decat o skoda octavia? :-O :-O :-O :-O :-O as schimba fordul meu cu o skoda octavia doar daca mi-ar da carburantul gratis...forever =))

17 Ian 2012, 11:24

Chiar si un Mondeo Mk3 Trend este mai bun decat o Octavia 2, dar sunt masini de clase diferite (medie vs. compacta).

17 Ian 2012, 11:35

apropo de facut viata mai usoara. Ieri am mers prin zapada afanata depusa peste gheata, a fost pentru prima data cand am vazut ESP-ul clipind in bord. Si intr-adevar se simtea la traiectorie, nu ma asteptam sa fie atat de agresiv in sensul bun al cuvantului (nu va ganditi la need for speed, erau stradute laterale, cu maxim 40 kmh dar aderenta minima la sol).
Ma gandesc cu groaza daca ne intra in sange electronicareala asta si intr-o buna zi conducem o masina "cheala" in situatii limita...

Cat despre Skoda Octavia... mi s-a parut una din cele mai insipide masini cu care m-am dat. Compararea confortului la drum cu un Focus, nu e altceva decat o gluma buna. Dar evident, fiecare cu perceptiile sale.

17 Ian 2012, 11:52

Hei, dupa cum spunea bunica'meu "in gustul omului nu te poti caca" (scuzati-mi franceza) asa ca fiecare cu gusturile lui. Suntem pe forum de Ford asa ca e normal sa existe sustinatori ai ovalului dar nu suntem exclusivisti, nu-i asa? Lasam pe fiecare sa-i placa ce-i place.

Si da, Nic, ESP-ul rulezzz! ESP-ul si parbrizul incalzit de la Ford (acum ca tot a venit inghetul) trebuie sa fie unele dintre cele mai mari inventii in domeniul auto.

17 Ian 2012, 12:51

Am votat DA - mi as dori un Kuga sau un Focus 3 ; nu sunt masini rele cele din anii trecuti ba dimpotriva au chiar cateodata cate ceva placut in plus fata de ce avem momentan pe piata ; ....sunt si voi fi cu gandul la FORD ca la o masina buna din toate punctele de vedere .

19 Ian 2012, 11:39

Am votat DA, chiar daca mi-am propus s-o mai tin pe asta macar pana ajung la 150.000 km, acum avand doar 57.000.
Sunt foarte multumit de actuala, chiar daca nici fostele n-au fost de lepadat.
Asa cum spunea Jeremy Clarkson cand a testat ultimul model de Fiesta, inca din 1998 de cand a introdus Focus 1, Ford ofera senzatii la condus pe care nu le regasesti la vreo alta masina in aceeasi marja de pret.

19 Ian 2012, 18:55

Chiar daca in urmatorii ani nu vreau sa schimb masina pentru ca sunt foarte multumit de ce conduc acum si consider ca mondeo in aceasta varianta e o masina si practica si foarte dinamica, urmatoarea masina clar nu va mai fi un Ford, ci o marca premium - pentru ca vreau sa incerc si asa ceva ;)

19 Ian 2012, 20:53

Desi am votat "Nu", nu inseamna ca nu-mi place Ford-ul ca si masina (mai ales Mondeo), insa daca as avea bani as vrea ceva mai bun (cred ca oricine tinde catre ceva mai bun).

19 Ian 2012, 22:07

DA, extrem de multumit de focus mk1. Tare mult mi-ar place un focus mk3 1.6 150 CP dar nu am ,,chef''($$$$) de asa ceva. Oricum cred ca focusul pe care il detin o sa il mai tin cel putin 4 ani.
Răspunde