In primul rand preferabil sa fie la sticla, o accept si la doza, cea la flacon nu imi place deloc, orice firma ar fi. Berea la pet e prea amara si se rasufla, zic ca e ok daca o beau mai multi la un loc, sa dea flaconul gata in 10 min, dar eu ma feresc de ea.
In al doilea rand, imi dau dureri de cap literalmente berile aste "fine" de prin comert, gen Stella Artois, Grolsch, Heineken, Becks si alte beri care se vor premium, dar numai cu ambalajul. Nu comentez de Peroni, Corona, Guinness si alte importuri pentru ca nu am gustat.
Beri ieftine si foarte bune: Ursus, Golden Brau, Tuborg. Beri ieftine si proaste: Timisoreana, Bergenbier, Skol, Stejar, Neumarkt, Albacher, Burger. Ursus black imi place la gust, dar si cu aia am avut experiente neplacute dupa doar 2 beri ( dureri de cap in surdina ), deci imi face impresia ca e cam naspa.
Concluzia mea e ca berile ieftine sunt mai dulci si aromate, cele scumpe sau premium sunt prea fine si filtrate, dupa parerea mea berea nu trebuie sa fie scumpa si fina, e ca si cum ai cumpara suc racoritor cu 10 lei suta de grame. Mai nou, am descoperit berea de import din Germania de la Kaufland, e la 2 lei doza, au si bere alba, e mai interesanta fara sa fie prea feminina.
Dar pana la urma, cum zicea cineva mai sus, gustul berii e foarte subiectiv. Daca esti cu prietenii sau familia la un gratar pe vreme buna, si ai bere rece la discretie, si ai si pofta pe ea, atunci va fi cea mai buna. Sau daca ai depus o munca fizica la masina sau prin curte, la fel, e o bere meritata

cunoscatorii stiu de ce. In rest, poate fi berea berilor, daca nu iti cade bine ti se va parea posirca.
Inca ceva foarte important, la maxim primele 2 beri le simti gustul, deci daca esti amator de 3 beri+ oricum nu le mai simti gustul.