Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Cea mai buna bere??!!

23 Feb 2012, 10:21

Stiu ca inca nu este sezonul pt bere,stiu ca majoritatea degustati un vin acompaniat de o palinca sau rachiu(depinde de regiuni)la sfarsit de saptamana,dar eu zic sa ne PREGATIM din timp pt sezon si sa vedem preferintele fiecaruia,ca atare as incepe primul:Grolsch,Stela Artois sau Ciuc,Stejar(mai ales sotia) si Ursus.

Re: Cea mai buna bere??!!

23 Feb 2012, 10:48

Pe forumul asta se pot face poll-uri? Ar fi fost util de vazut :)

ON: Grolsch, Ursus, Carlsberg, Stela Artois.
Ceva ce mi-a placut anul trecut in Sicilia, dar n-am prea vazut pe la noi decat fara alcool :( Moretti

23 Feb 2012, 10:54

Paulaner si Mythos

23 Feb 2012, 10:57

Amstel

23 Feb 2012, 14:41

Nefiltrata Holsten

23 Feb 2012, 14:47

$1 scrie:$2oretti

D-asta am baut in UK la un restaurant italian, excelenta si mie nici nu imi place berea.

$1 scrie:$2aulaner si Mythos

De Mythos ce sa mai zic? Buuuuuna!

Mai beam din cand in cand Becks Lemon (am mai zis ca nu prea imi place berea?).

Cam atat.

23 Feb 2012, 16:41

Heineken,Stela Artois,Tuborg.Mai merge si cate o Timisoreana cateodata:D

23 Feb 2012, 16:48

Pfff... Budweiser, Staropramen si, de ce nu, Pilsner Urquell :D

23 Feb 2012, 17:05

Dreher, Heineken, Silva bruna, Müller-Thurgau, Chianti....

23 Feb 2012, 17:12

Becks.

23 Feb 2012, 17:52

Pilsner Urquell, Krombacher, Zlatopramen, Kozel, DAB

23 Feb 2012, 18:08

Tuborg strong 8->

23 Feb 2012, 19:02

URSUS.
paulaner nefiltrata

23 Feb 2012, 19:50

Konig Ludwig , Warsteiner, Becker Brau nefiltrata.

23 Feb 2012, 19:53

Cea mai buna bere? Cea care e rece, proaspata si te asteapta cuminte in paharul din fata ta. Restul sunt detalii minore...

Daca e sa fac nominalizari, Silva Dark Strong si berile nefiltrate.

23 Feb 2012, 20:19

sa mor daca nu mi-ai luat cuvintele din gura Nic...rece sa fie :P

23 Feb 2012, 20:43

krusovice,budweiser(cehesti in general),becks.cu precizarea ca le prefer pe cele originale,de 12° si 10° (primele 2).
Imagine

23 Feb 2012, 21:57

Cea mai buna bere, e aia care iti place. :D
Sau care ti-o permiti. =))

23 Feb 2012, 22:07

pilsner urquell la halba. Aveau pe vremuri la Taverna Sarbului. Nu stiu daca mai au acum. Era super.
In Germania, undeva in Bavaria am fost intr-un sat unde locueste o verisoara, sunt vreo 10-20 de producatori de bere. Nici unul nu e cunoscut, sunt afaceri de familie, produc cateva mii, zeci de mii de litri pe an. Insa faceau o bere super buna. Erau terase unde vindeau doar bere la halba de 1L.

24 Feb 2012, 00:02

in Germania multa lumea bea bere locala, proaspata :)

24 Feb 2012, 00:08

Cea mai buna bere e aia moca,de la prieteni. :)) Insa prefer Becks sau Ursus,pe banii mei.

24 Feb 2012, 08:18

Da bere japonezo Sapporo cine a baut,mie unul personal mia placut foarte tare dar berea Fischer pe care am baut prima data in Montreal a fost fenomenala la noi insa se gaseste foarte greu si este foarte scumpa,Guinness a placut si nu dar cele americane sant dezastru in afara de Budweiser,care ajunge undeva la nivelul lui Timisorena.

24 Feb 2012, 10:37

Nu consum bere. O sticla mi-ajunge 2 ani. :))
Totusi, daca ma chinui: Silva Dark Strong sau Ciucas pentru a stinge palinca.
Prefer oricand insa un pahar de Rosu VIP de Recas, direct din crama.

24 Feb 2012, 11:00

Cam departe de tine crama Recas :D

24 Feb 2012, 14:18

Am un prieten care face de doua ori pe saptamana traseul Timisoara - Toplet si ma aprovizioneaza (direct din crama). Ca daca era dupa cat de des ajung eu in zona cramei, ma lasam si de asta la fel ca si de bere. :))

24 Feb 2012, 14:43

salut
pentru mine cea mai buna bere este cea pe care tocmai o beau adica , Albacher .
este cea mai buna in acest moment pentru ca nu am dat banii pe ea , am primit-o .

26 Feb 2012, 23:37

In primul rand preferabil sa fie la sticla, o accept si la doza, cea la flacon nu imi place deloc, orice firma ar fi. Berea la pet e prea amara si se rasufla, zic ca e ok daca o beau mai multi la un loc, sa dea flaconul gata in 10 min, dar eu ma feresc de ea.

In al doilea rand, imi dau dureri de cap literalmente berile aste "fine" de prin comert, gen Stella Artois, Grolsch, Heineken, Becks si alte beri care se vor premium, dar numai cu ambalajul. Nu comentez de Peroni, Corona, Guinness si alte importuri pentru ca nu am gustat.

Beri ieftine si foarte bune: Ursus, Golden Brau, Tuborg. Beri ieftine si proaste: Timisoreana, Bergenbier, Skol, Stejar, Neumarkt, Albacher, Burger. Ursus black imi place la gust, dar si cu aia am avut experiente neplacute dupa doar 2 beri ( dureri de cap in surdina ), deci imi face impresia ca e cam naspa.

Concluzia mea e ca berile ieftine sunt mai dulci si aromate, cele scumpe sau premium sunt prea fine si filtrate, dupa parerea mea berea nu trebuie sa fie scumpa si fina, e ca si cum ai cumpara suc racoritor cu 10 lei suta de grame. Mai nou, am descoperit berea de import din Germania de la Kaufland, e la 2 lei doza, au si bere alba, e mai interesanta fara sa fie prea feminina.

Dar pana la urma, cum zicea cineva mai sus, gustul berii e foarte subiectiv. Daca esti cu prietenii sau familia la un gratar pe vreme buna, si ai bere rece la discretie, si ai si pofta pe ea, atunci va fi cea mai buna. Sau daca ai depus o munca fizica la masina sau prin curte, la fel, e o bere meritata :) cunoscatorii stiu de ce. In rest, poate fi berea berilor, daca nu iti cade bine ti se va parea posirca.

Inca ceva foarte important, la maxim primele 2 beri le simti gustul, deci daca esti amator de 3 beri+ oricum nu le mai simti gustul.

27 Feb 2012, 21:02

becks,timisorena merge iara:)dar cea mai buna bera bauta de mine vreodata a fost la Cluj la fabrica de bere Ursus,bere nefiltrata super super buna.as bea in fiecare saptamana bere de acolo.

27 Feb 2012, 23:10

paulaner hefeweizen e cea mai buna :D

28 Feb 2012, 04:27

Pentru mine cea mai buna e Stella Artois.
Răspunde