Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Pana la ce varsta planuiti sa mai conduceti?

21 Sep 2007, 12:57

Sper din tot sufletul sa nu se mai fi scris despre asta, m-am uitat in primele 3 pagini si nu am vazut, daca mai e un topic pe acest subiect va cer scuze.

Intrebarea asta mi-a venit in minte dupa ce un amic de-al meu mi-a povestit ieri ce accident a avut acum 2 luni.
Mergea pe drum judetean in fata lui a pus un tip vrana brusc, el a incetinit. si in spatele lui a intrat o tipa la 66 de ani cu 100 km/h. Masina lui un logan dupa accidentul respectiv s-a transformat in acordeon, impactul a fost atat de puternic incat bancheta sin spate a sarit pur si simplu de la locul ei, portbagajul nu mai exista, scaunul din dreapta s-a rupt, stalpul masini s-a rupt ...
Norocul lui a fost ca era lucid si in loc sa intre pe contrasens, lucru care i-ar fi fost fatal, s-a dus pe miriste.

Timp de o luna si jumatate amicul meu s-a dus o data la 2 zile la medic pt control la coloana si cap ( se stie ca se pot simti dureri aici mult mai tarziu decat dupa accident) de fiecare data cand avea o migrena statea cu frica sa nu aiba un anevrism sau ceva de genul asta.
Baiatul e ok, din fericire, masina e inca in service ... femeia e traumatizata psihic.

Acum intrebarea lui a fost ... de ce nu a franat femeia de loc? Femeia raspunde ca nu a vazut ! Sa fie din cauza varstei sau pur si simplu neatentie?

M-am gandit destul de intens cand voi renunta sa conduc.

Oare nu ar trebui ca dupa o anumita varsta sa ti se faca niste teste si sa ti se spuna da mai poti continua, sau Nu.

Nu vreau sa ajung ofemeie de 60 de ani care sa faca victime pe sosele!
Ultima oară modificat de wanna pe 21 Sep 2007, 21:09, modificat de 2 ori în total.

21 Sep 2007, 13:00

pai teoreti faci test cand iti expira permisul nu?

21 Sep 2007, 13:01

nu faci test daca esti destept, daca te duci cu 2 zile inainte sa iti expire ti-l inlocuiesc fara nici un fel de test. Testul il faci doar in cazul in care permisul chiar e expirat.

21 Sep 2007, 13:01

am impresia ca de la o varsta in sus nu mai faci. la fel cum e la batrani cu schimbatul buletinului.

21 Sep 2007, 13:02

nu .. tatalui meu i-a expirat permisul acum 2 ani, si nu-mi aduc aminte sa fi facut vreun test

21 Sep 2007, 13:03

daca iti expira si nu ai apucat sa il schimbi inainte sa iti expire trebuie sa faci iar analizele medicale. asta stiu sigur, am avut un prieten care si-a facut asta. ii expirase perimsul de 3 luni, dar nu si-a dat seama. acum nu stiu cum e de la oa anumita varsta in sus...

21 Sep 2007, 13:04

Nu tin minte sa se fi scris de asa ceva, noi suntem tineri... :mrgreen:
In principiu cat timp voi putea mentine un control asupra masinii; normal ca viteza va trebui moderata si ea in timp ca sa se conformeze scaderii reflexelor, probleme inerente varstei inaintate. De asemenea si durata calatoriilor va trebui scurtata.

21 Sep 2007, 13:06

Pana ma lasa...ochii, picioarele, mainile, capul...

21 Sep 2007, 13:14

Nu imi place ca zici "baba" unei femei de 60 de ani... Tata are 68 si conduce perfect, ca in prima zi. Singurul accident (si care nu a fost din vina lui) s-a intamplat acum vreo 17 ani sau mai bine (nici nu mai tin minte). Insa in afara localitatilor nu mai sare de 90 (are o Dacie veche), in localitati e cu ochii in 14, ata ete, merge mult mai incet si mai prudent ca in anii precedenti.

21 Sep 2007, 13:21

da ai dreptate nu am fost politicoasa, de aceea o sa modific postul

21 Sep 2007, 13:22

$1 scrie:$2a ai dreptate nu am fost politicoasa, de aceea o sa modific postul

Sa stii ca odata cu varsta se schimba perceptia asupra batranetii... Nu mai esti asa de categorica si limitele sunt mult mai elastice. :lol:

21 Sep 2007, 17:33

Eu o sa conduc pina cind o sa nu mai vad caruta din fata. Apoi trag stinga si intru sub tir :)
Glumesc. Ideea e ca omu nu-si stie limitele, asa ca e bine sa se reintroduca acele controale periodice dupa 60 de ani.
Preventiv ;)

21 Sep 2007, 18:33

Prima parte din filmuletul asta e interesanta : http://www.youtube.com/watch?v=gKHuHM2cp5k (oricum, sunt ceva diferente intre legislatia din Uk si cea din RO, din cate pot sa imi dau seama din fimulet)

Oricum, sper sa nu ajungem ca ei :)

21 Sep 2007, 19:50

daca iti spun ca la 60 io ma retrag de la volan, nu cred ca ma crezi, nici eu nu cred asta, asa ca daca nu or sa dea o lege stricta referitoare la controale periodice stricte (pt toti soferii indiferent de varsta), or sa se mai intample multe multe accidente ... :idea: :shock:
acu mai vedem si cand ne cheama Domnul in imparatia SA :idea:

21 Sep 2007, 21:00

Nu sunt carcotas dar titlul topicului mi se pare destul de...nu stiu cum sa spun...neverosimil...poate ca "pana la ce varsta planuiti sa mai conduceti?" era mai adecvat.

In ultima vreme in Bucuresti am vazut multe persoane varstnice la volan cu masini pe masura. M-am gandit ca e o moda noua :? E dreptul acelor persoane si trebuie respectat. Daca nu ma insel chiar saptamana trecuta am fost deranjat in trafic de o doamna trecuta bine de 60 de ani care conducea destul de anapoda.

21 Sep 2007, 21:08

am schimbat titlul, ca sa fac pe plac tuturor

21 Sep 2007, 21:10

o limita superioara cred ca este obligatorie. degeaba o sa mai vezi daca nu o sa apuci sa muti picioru sau sa tragi de volan ca in tinerete

21 Sep 2007, 21:20

$1 scrie:$2 limita superioara cred ca este obligatorie. degeaba o sa mai vezi daca nu o sa apuci sa muti picioru sau sa tragi de volan ca in tinerete

ce detector radar imi recomanzi, ma gandesc la unul care nu da toata ziua alarme false :?: :idea: :!:

21 Sep 2007, 22:49

Uau, intrebarea e fix on-topic si la subiect :shock:

21 Sep 2007, 22:52

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2 limita superioara cred ca este obligatorie. degeaba o sa mai vezi daca nu o sa apuci sa muti picioru sau sa tragi de volan ca in tinerete

ce detector radar imi recomanzi, ma gandesc la unul care nu da toata ziua alarme false :?: :idea: :!:

Ti-as propune unul pentru varsta a treia... :lol:

21 Sep 2007, 23:03

Gandindu-ma mai bine, imi dau seama ca nu pot sa raspund la intrebare, din simplul fapt ca nu stiu cum va arata automobilul peste 40 de ani. :D Poate se va conduce singur :D

21 Sep 2007, 23:06

true :)

21 Sep 2007, 23:30

in momentul de fata Mercedes, BMW si VW au introdus sistemul de assisted brake, care are un radar in fata masinii care monitorizeaza masinile din fata. Daca depisteaza ca masina din fata franeaza brusc si crede ca nu se va frana in timp masina incepe sa franeze singura.

In 40 ani cat mai am pana la varsta de pensionare probabil ca vom avea parte de masini care se conduc singure ca sa nu vorbim de altele.

21 Sep 2007, 23:38

Adica un fel de senzor de parcare pus in fata :)

21 Sep 2007, 23:39

$1 scrie:$2n momentul de fata Mercedes, BMW si VW au introdus sistemul de assisted brake, care are un radar in fata masinii care monitorizeaza masinile din fata. Daca depisteaza ca masina din fata franeaza brusc si crede ca nu se va frana in timp masina incepe sa franeze singura.

In 40 ani cat mai am pana la varsta de pensionare probabil ca vom avea parte de masini care se conduc singure ca sa nu vorbim de altele.

Cred ca si Logan o sa aiba asa ceva :lol:

21 Sep 2007, 23:52

e ceva mai complex ca un senzor de parcare. Trebuie sa faca diferenta dintre masina din fata si cea care vine de pe contrasens, etc etc.

21 Sep 2007, 23:54

da loganul o sa aibe asa ceva peste 40 de ani :))

22 Sep 2007, 00:32

peste 40 de ani fii sigur ca nu o sa se mai cheme logan :)), o sa fie cum e dacia 1100 acuma, raritate

22 Sep 2007, 20:16

$1 scrie:$2n momentul de fata Mercedes, BMW si VW au introdus sistemul de assisted brake, care are un radar in fata masinii care monitorizeaza masinile din fata. Daca depisteaza ca masina din fata franeaza brusc si crede ca nu se va frana in timp masina incepe sa franeze singura.

... daca va va permite pensia un leasing sau un imprumut... sau macar un plin de zeama:)

On topic: pana cand ma vor tine balamalele...

22 Sep 2007, 22:02

cred ca o sa mai conduc mult...desi n-as vrea sa ajung sa ma tirasc pe strada cu masina cum fac cite unii din cauza ca nu mai vad pe unde calca...

sper ca daca voi ajunge in situatia aceea sa imi pot permite un sofer...sau o soferita
Răspunde