ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
18 Oct 2012, 17:45
Salutari tuturor, de curand sunt pieton, permis supendat pe 3 luni (104Km/h in localitate), dar am promovat examenul de reducere a suspendari la 30 de zile. Dat fiind faptul ca fac destul de multe calatorii pe an prin tara, m-am hotarat sa ma echipez cu o statie portabila cb si bine intales o antena.
La statie m-am hotarat, Midland 52, e usoara, o poti lua in buzunar, baga in torpedou, ca sa nu ai surprize peste noapte. Problema e antena, nu stiu ce sa imi iau, am 2 prieteni cu statii unul cu o antena de 1 metru si unul cu una de 1,80. Am intales ca daca e mai lunga are castigul mai bun dar o antena de 1.8 - 2 m nu sa pun niciodata pe masina, iar una de 1 m bate putin.
Cei dintre voi care au statii, ce antena(pe montura de magnet) imi recomandati la 1.40 - maxim 1.60 lungime? una care sa aibe castig mare in db(preferabil peste 3,4). Ce este 1/4 lamda , 5/8 lamda, am intales ca cele cu 5/8 sunt mai bune la distanta emisie/receptie. Am gasit sirio, midland, prezident, dar subiectul ma depaseste.
Stiti cumva si alte statii cb "de buzunar" gen midland 42/52 multi, ce antena ar fi cea mai potrivita pentru ele (maxim 1.6m)? Cu cat mai multe sfaturi cu atat mai bine, Astept raspusurile voastre, va multumesc!
18 Oct 2012, 18:57
Sirio ML 145,este o antena buna pret/calitate.
18 Oct 2012, 20:59
Peste 700 de postari pe tema statiilor auto CB:
viewtopic.php?f=17&t=45910