Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Amenda pentru parcare pe "spatiul verde"

27 Sep 2007, 15:37

Dap, am furat-o... Am avut treaba la Tribunalul de la fostul Junior si, of ciurse, cucu locuri de parcare. Si am pus-o si io, ca un nesimtit ce sunt, pe "spatiul verde" (un fel de pamant de felul lui). Toti parcati asa au primit somatie in geam si, zic martorii, li s-au facut poze. Intrebare: acolo zice amenda intre 50 si 100 pentru PF si 1000 si 10000 pentru PJ. Masina e in leasing... Pe o firma... Io-s PF, io am parcat aiurea... Cine ia amenda, io sau masina? Daca ma duc la CEC si platesc jumate din minimul de PF e OK?

Multumesc de sfaturi. Si, da, stiu, am fost magar, am furat-o.

P.S. e prima amenda din viata mea...

27 Sep 2007, 15:40

E discutabil... La CEC se poate uita pe talon si daca acolo este firma de leasing poate nu va accepta sa platesti ca si PF.
Chiar nu stiu cum se considera, la RCA de pilda ne ia ca firma. Si la mine este la fel, in leasing masina.

27 Sep 2007, 15:45

se ia ca PJ :?

27 Sep 2007, 15:48

Ouch!!!
Da' daca se fac toate asa de ce tre' sa platim tot noi impozitul pe masina firmei de leasing???? :evil:

27 Sep 2007, 15:50

pt ca utilizatorul plateste toate cheltuielile...

27 Sep 2007, 15:53

Off topic: au inceput sa se dea amenzi pe bune? Ca stiu ca puneau somatii si atat...

E bine de stiut, ca tot la 2 zile sunt pe acolo... Si nu intotdeauna o bag la Dalli in spatele Juniorului...

27 Sep 2007, 15:53

Pai ok, ii zic ca nu am talonul si gata :D

E aiurea... Daca nu platesc, ma trezesc ca vor aia amenda maxima si m-a cracanat... Bine, utilizatorul e tot PJ, dar ei de unde sa stie, masina e trecuta pe firma de leasing... Pana mea...

E somatie. Asta cu ce se mananca? Ma duc jos sa o scanez?

27 Sep 2007, 15:55

Somatiile sunt pt cei care parcheaza in mod obisnuit acolo...e un warning - adica data viitoare tot ce e posibil sa iti iei amenda :D Daca e doar somatie ai scapat de data asta :)

Pozele sunt facute probabil ca a doua oara sa stie sa nu te ierte :) Desi notarea nr de inmatric era suficienta

27 Sep 2007, 15:58

Brava, merci Officer, pot sa stau linistit, ca inca n-am somatie...

Cand ne vedem pe acolo?

27 Sep 2007, 16:00

Din fericire eu nu am treaba cu instanta. Anul asta am calcat o sg data in palatul de justitie sa depun o cerere pt o colega de la Litigii. Eu ma limitez la consultanta :)

27 Sep 2007, 16:07

Deci dau de baut? Am scapat? Ca poate iese bine si la proces (ca doar nu am fost in vizita sa fac poze la cladire...)

27 Sep 2007, 16:10

Pai pana la urma e proces verbal sau e doar o somatie? Daca e somatie ai scapat. Somatii se dadeau si asta vara la Mamaia...am luat si eu una...to parcat pe verde.

27 Sep 2007, 16:16

Scrie mare SOMATIE. Daca vrei ma duc pana jos si o aduc sa o scanez.

27 Sep 2007, 16:16

Pai daca era amenda, trebuia sa scrie clar ce suma este...
Asta pare a fi doar somatie "informativa" daca iti spune ca amenzile pot fi de la X la Y.

27 Sep 2007, 16:28

Daca nu scrie mare Proces Verbal Nr..... esti in continuare "virgin" :oops:

27 Sep 2007, 16:42

Buba e ca scrie Somatie dar are si Nr xxx din data de azi...

Imagine

27 Sep 2007, 16:46

dar.... numarul de inmatriculare este sters de tine sau nu a fost scris.....???? in cazul asta ... putea sa fie orice masina marca ford din zona.....

27 Sep 2007, 16:47

Io l-am sters...

27 Sep 2007, 16:48

Extras din
OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor

CAPITOLUL II
Constatarea contravenţiei

Art. 15. - (1) Contravenţia se constată printr-un proces-verbal încheiat de persoanele anume prevăzute în actul normativ care stabileşte şi sancţionează contravenţia, denumite în mod generic agenţi constatatori.
(2) Pot fi agenţi constatatori: primarii, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Ministerului de Interne, special abilitaţi, persoanele împuternicite în acest scop de miniştri şi de alţi conducători ai autorităţilor administraţiei publice centrale, de prefecţi, preşedinţi ai consiliilor judeţene, primari, de primarul general al municipiului Bucureşti, precum şi de alte persoane prevăzute în legi speciale.
(3) Ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Ministerului de Interne constată contravenţii privind: apărarea ordinii publice; circulaţia pe drumurile publice; regulile generale de comerţ; vânzarea, circulaţia şi transportul produselor alimentare şi nealimentare, ţigărilor şi băuturilor alcoolice; alte domenii de activitate stabilite prin lege sau prin hotărâre a Guvernului.
Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea.
(11) ÃŽn cazul contravenienţilor cetăţeni străini, persoane fără cetăţenie sau cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, în procesul-verbal vor fi cuprinse şi următoarele date: seria şi numărul paşaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberării acestuia şi statul emitent.
(2) Abrogat.
(3) Abrogat.
(4) Abrogat.
(5) ÃŽn cazul în care contravenientul este minor procesul-verbal va cuprinde şi numele, prenumele şi domiciliul părinţilor sau ale altor reprezentanţi ori ocrotitori legali ai acestuia.
(6) ÃŽn situaţia în care contravenientul este persoană juridică în procesul-verbal se vor face menţiuni cu privire la denumirea, sediul, numărul de înmatriculare în registrul comerţului şi codul fiscal ale acesteia, precum şi datele de identificare a persoanei care o reprezintă.
(7) ÃŽn momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoştinţă contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiecţiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte menţiuni", sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal.

Art. 17. - Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.
Art. 18. - Contravenientul este obligat să prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate ori documentele în baza cărora se fac menţiunile prevăzute la art. 16 alin. (3). ÃŽn caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului agentul constatator poate apela la ofiţeri şi subofiţeri de poliţie, jandarmi sau gardieni publici.
Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. ÃŽn cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. ÃŽn acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.
Art. 20. - (1) Dacă o persoană săvârşeşte mai multe contravenţii constatate în acelaşi timp de acelaşi agent constatator, se încheie un singur proces-verbal.
(2) - Abrogat

Deci nu imbraca forma procesului-verbal, deci ai scapat, deci...

27 Sep 2007, 16:49

:) ok atunci eu zic ca platesti ca pf... ca doar tu ai parcat masina....

27 Sep 2007, 16:52

io parca as zice ca de data asta ai scapat doar cu somatie, si ca nu e amenda...nu te grabi sa platesti ceva deocamdata...

27 Sep 2007, 16:52

Pai chiar ca nu se incadreaza neam in ce zice mai sus... Doamne, cata bere am de dat :D Si ce lectie buna am invatat...

27 Sep 2007, 16:56

Mie imi suna a atentionare...
Si oricum, amenda ti-o da politia si nu primaria, nu?

27 Sep 2007, 16:57

Cred ca poate si Primaria/ADP sa dea amenda, spatiile verzi le apartin, ala nu mai e drum public... E ca si intrarea cu masina in parc...

Sarumana tuturor pentru sfaturi... M-am mai linistit, si asa a fost o zi de caca, mai trebuia si asta...

27 Sep 2007, 17:00

stai, ca inca nu s-a terminat ziua :twisted: , mai e destul...

glumesc, stii, nu ?

27 Sep 2007, 17:02

Ar fi bine sa va uitati cu atentie pe art. 17 de mai sus, cuprinde motivele de nulitate absoluta a proceselor verbale, inclusiv amenzi rutiere...

Daca o furati si P-V-ul nu bate cu ce prevede ordonanta, iaste nul, trebe facuta plangere contraventionala...

Bafta si drumuri bune!
Ultima oară modificat de Wlaad pe 27 Sep 2007, 17:08, modificat 1 dată în total.

27 Sep 2007, 17:02

Va rog sa nu il suparati/stresati NICICUM pe Viper. Soarta suportilor nostri e in mainile lui. Dupa aceea...

27 Sep 2007, 17:03

E o simpla informare, oricum este cu stampila si semnatura sefului.
In plus, ar fi trebuit trecuta sanctiunea in clar; limitele sunt cele scrise acolo dar ei trebuie sa stabileasca valoarea exacta a amenzii.
Normal ca poti plati jumatate din minim in 48 ore, dar dupa 48 ore nu este reiese clar daca iti ia maxim sau minim...

27 Sep 2007, 17:05

sunt super utile sfaturile venite din partea lui wlaad si officer, parca mai era si david75....e bine cand mai sunt si avocati printre noi care sa ne mai deschida ochii din cand in cand...

multumiri din partea tuturor, cred ca sunteti de acord... :P :roll:

27 Sep 2007, 17:29

eu nu cred ca e amenda din moment ce scrie somatie. trebuia sa fi fost proces verbal in caz de amenda.
Răspunde