Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Fiat Punto - suruburi ruginite peste tot la motor+portbagaj

05 Noi 2012, 12:08

salut
pentru ca nu are treaba cu Ford, am deschis aici subiectul cu aceasta curiozitate:

tatal meu a cumparat o saptamana trecuta un fiat punto (gri inchis, din 2005, benzina, 1.2, 85.000 km, ac, electrice diverse, etc. nu conteaza...)
masina merge bine, arata impecabil exterior si interior, merge totul la ea
numai ca, in compartimentul motor, absolut TOATE suruburile sau piulitele expuse sunt (foarte) ruginite (si nu putin, cred ca nici daca stateau 1 ani in pamant umed nu aratau asa rau; sincer nici la dacia de 22 de ani si care zace in curte de vreo 7 nu e asemenea hal de rugina)
in plus, si galeria de evacuare din fonta este foarte ruginita
ciudat este ca restul motorului este ok, plastice, furtune, fire sunt in regula

nu cred ca a fost vorba de accident/inlocuiri diverse, suruburile respective par nedesfacute de 30 de ani, la unele mai mici piulita si surubul a devenit doar o masa compacta si ruginita, imposibil de desfacut :)

de asemenea, in portbagaj la fel, toate capetele de suruburi care sunt pe acolo (peste tot) sunt ruginite serios :(

pareri? eu nu am mai vazut asa ceva
ceea ce cred eu este ca "fostul" a spalat motorul si interiorul masinii cu ceva clor concentrat sau altceva care ataca metalul, sa rugineasca asa pur si simplu mi se pare imposibil

Re: Fiat Punto - suruburi ruginite peste tot la motor+portba

05 Noi 2012, 14:15

cost-cutting policy...that's all...depinde si de rata de coroziune...daca sunt necesari 20 ani ca sectiunile sa fie suficient de mult reduse ca sa se rupa suruburile..nu te mai intereseaza...

05 Noi 2012, 14:30

Poate doreste sa lase masina mostenire :))

Lasand gluma, si eu cred ca de la spalat cu ceva solutii mai agresive s-a produs coruziunea respectiva. Daca statea in mediu umed masina, cred ca apareau urme si pe tapiterie sau vopsea.

05 Noi 2012, 15:08

de unde e adusa masina? Belgia/Olanda cumva?

05 Noi 2012, 15:29

din bulgaria, a costat 2000 eur si inca probabil vreo 300 inmatricularea in ro, e in curs
m-am plimbat putin cu ea, sunt gelos :), are ac, servo cu 2 pozitii, computer bord, nu bate, nu troncane
consum 6l/150 km, metoda plin-plin (un drum lung+ ceva invarteala prin oras)

categoric nu e rugina din cauze naturale
caroseria e impecabila, nici pe sub masina nu sta rau

azi mai vorbeam cu un prieten si mi-a zis un lucru interesant: a fost intr-un targ din zona Craiova in urma cu cateva saptamani si a vazut foarte multe masini cu chestia astea: suruburi ruginite masiv la motor si chiar pete/coroziuni ciudate pe piesele de aluminiu
si din ce spuneau pe acolo "cunoscatorii", se pare ca spala motoarele cu soda caustica :(

05 Noi 2012, 15:35

Bulgaria m'as mira sa fi fost tara primei inmatriculari a masinii, cel mai probabil tot din vest e adusa.

@verga_Cip, de ce ai mentionat Belgia/ Olanda?

05 Noi 2012, 15:44

Exista un mit, eu cel putin nu pot sa-l confirm, dar nici sa-l infirm, conform caruia clima celor 2 tari este un pic mai umeda/"sarata" si favorizeaza asemenea probleme. OctavianC cred ca a zis prima data chestia asta, el avand Focus de Olanda!
Răspunde