Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

problema cifra octanica mai mare decat cea recomandata?

29 Sep 2007, 01:25

am un mondeo din 2004 ,1,8l benzina .poate aparea vreo problema in cazul alimentarii cu benzina cu cifra octanica mai mare decat cea recomandata de producator?recomandat am 95 sau maxim 98

29 Sep 2007, 01:29

ce vrei sa bagi ? cherosen ?

29 Sep 2007, 01:35

la masini noi nu cred ca e problema...la mondeo-ul vechi aveam unele mici probleme la viteze mari (210+) in sensul ca dadea imi in nas

29 Sep 2007, 13:48

Nu e nicio problema. Ford recomanda 95 si scrie in carte ca daca bagi 100 motorul nu va face diferenta, masina va merge la fel.

29 Sep 2007, 23:33

Eu stiu ca explozia e mai puternica...prin urmare se produce mai multa caldura.
Vezi sa nu apara probleme legate de incalzirea motorului.
La Dacie daca bagi cu cifra octanica de 100 arzi supapele din cate stiu de la un mecanic.

30 Sep 2007, 01:41

$1 scrie:$2u stiu ca explozia e mai puternica...prin urmare se produce mai multa caldura.
Vezi sa nu apara probleme legate de incalzirea motorului.
La Dacie daca bagi cu cifra octanica de 100 arzi supapele din cate stiu de la un mecanic.

Nu prea cred ca explozia e mai puternica.
Cifra octanica a benzinei indica rezistenta acesteia la compresie (cat de tare poti s-o comprimi fara sa faca autoaprindere). Cu cat cifra octanica e mai mare, cu atat rezista la compresie mai mare fara sa faca autoaprindere si deci e mai buna, poti extrage mai mult lucru mecanic util din ardere. La masinile cu turbina ale grupului VAG (ex. Skoda Octavia 1.8 T) se recomanda in manual benzina de 98 si se mentioneaza ca cu cea de 95 s-ar putea ca performantele sa se reduca.

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating

Cand benzina face autoaprindere din cauza compresiei, inainte sa apuce bujia sa dea scanteia, se aude acel zgomot specific "bate avansul".
Răspunde