ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
12 Oct 2007, 19:17
Ieri stand la o cafea in curte la un prieten imi atrage atentia la ~1.5 metri de noi un fel de ''bondar'' zburand pe langa fori ; cand ma uit mai bine vad ca seamana ft bine cu pasarea colibri ( avea cam 4 cm lungime plus un cioc de 1-1.5 cm)
Dadea ft repede din aripi ca erau aproape invizibile si nu se auzea nici un zgomot de la ele ( bazait sau altceva )
S-a dus la o floare pt 2 sec apoi la alta tot cam 2 sec (nu se aseza doar baga ciocul din zbor ) si pana sa ma dumiresc mai bine a zburat mai departe ; m-am tot uitat sa o mai vad ...dar nimic .
Dupa ce am venit acasa m-am uitat pe net si am gasit poza asta cu care seamana ft bine inafara de culoare care era mai galbuie - verzuie .... nu stiu sigur ca batea si soarele....
- FiÅŸiere ataÅŸate
-
- colibri.jpg
- (38.79 KiB) Descărcat de 344 ori
12 Oct 2007, 22:06
am vazut ceva asemanator dar era un fluture .oricum se comporta ca o pasare colibri
12 Oct 2007, 22:21
Cu ciocul asta lung ? cam greu de confundat cu un fluture... zic eu...
12 Oct 2007, 23:26
poate a scapat de la vreun pet shop ceva...
13 Oct 2007, 00:00
eu cred ca e posibil....mai ales din cauza modificarii (incalzirii) climei....
chiar imi aduc aminte de o stire de asta vara de la TV, unde un tip vazuse exact ce ai vazut si tu....parca undeva pe la Arad sau Timisoara...
13 Oct 2007, 00:00
Fluturele nu poate avea cadenta rapida la aripi ca o pasare colibri... Doamne, se schimba clima asta complet...
13 Oct 2007, 01:56
da' pasarea asta ... colibri ... nu era o formatie de muzica .. ??
13 Oct 2007, 03:05
adi, esti grozav

)
13 Oct 2007, 04:44
$1 scrie:$2u cred ca e posibil....mai ales din cauza modificarii (incalzirii) climei....
Care incalzire, domnule?!?! Asta vara au fost vreo 10-15 zile cu temperaturi cu 10 grade mai mari decat media. Nimic anormal. Nimic iesit din comun. Iata ca urmatoarele 2 zile vor fi temperaturi MAI MICI decat media tot cu 10 grade. Asta dupa ce acum vreo luna au fost alte 3-4 zile cu temperaturi cu 8gr inferioare mediei perioadei respective. De ce nu plange nimeni ca vine o noua glaciatiune??? Pt ca nu exista interese majore pe plan economic mondial in acest sens! Stai linistit, nu vine nicio incalzire/racire globala diferita de variatiile milenare standard! Singurul lucru care vine sigur este globalizarea politicilor economice! Si propagande pseudo-stiintifica aparenta!
O ganganie ca cea descrisa am vazut eu prin Bucuresti acum vreo 10 ani - se dadea la florile de pe balconul meu. La fel m-am intrebat daca e pasare sau insecta, dar cum pe-atunci nu exista inca basmul cu incalzirea globala am concluzionat de unul singur ca trebuie sa fi fost o insecta-gigant.
13 Oct 2007, 09:17
$1 scrie:$2u ciocul asta lung ? cam greu de confundat cu un fluture... zic eu...
imi pare rau ca nu i-am facut poza , ai fi ramas mirat cit de mult seamana !
13 Oct 2007, 09:18
$1 scrie:$2luturele nu poate avea cadenta rapida la aripi ca o pasare colibri... Doamne, se schimba clima asta complet...
recunosc ca nu i-am numarat cite batai de aripi are pe minut ...
13 Oct 2007, 11:29
Pai ar fi avut cam 2000-3000 de batai pe minut

. Ciudat ca nu se auzea niciun zumzet, ca deobicei pasarile astea scot un murmur de la bataia extrem de rapida a aripilor.
13 Oct 2007, 12:59
E o specie de fluture. Am vazut de multe ori in zona Curtea de Arges in gradinile cu flori. Nu are cioc ci o trompa foarte lunga care seamana foarte bine cu un cioc.
http://www.carpati.org/poze_fotografii/ ... ori/17467/
http://en.wikipedia.org/wiki/Hummingbird_hawk_moth
http://www.fotomagazin.ro/forum/viewtop ... highlight=
13 Oct 2007, 13:08
da , p-asta l-am vazut si io , nu-i asa ca seamana cu o pasare colibri ?
13 Oct 2007, 13:08
officer asta nu inceteaza sa ma surprinda ... auzi ce link ne da el: "am alergat sa il surprind jucaus" ... jucaus, jucaus ... ce dragut ... urmeaza sa isi mai puna si un sticker roz pe masina ...
te pup, officer
13 Oct 2007, 14:48
Ditamai molia
13 Oct 2007, 14:48
Foarte interesant, habar nu aveam de specia asta de fluture. Si e normal sa fie confundat foarte usor cu colibri...
13 Oct 2007, 14:57
$1 scrie:$2fficer asta nu inceteaza sa ma surprinda ... auzi ce link ne da el: "am alergat sa il surprind jucaus" ... jucaus, jucaus ... ce dragut ... urmeaza sa isi mai puna si un sticker roz pe masina ...

te pup, officer
hihi cool pooop
PS si uber offtopic
Daca imi vedeti masina prin oras sa imi spuneti si mie unde e ca m-am imbatat asa tare aseara incat nu mai stiu unde am lasat-o. Tre sa fie undeva in zona ateneu, hilton
13 Oct 2007, 21:48
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Macr ... arum01.jpg
semana bine cu asta ..... posibil sa fi fost asa ceva
cu aialalti nu seamana..!
13 Oct 2007, 22:09
exista si la noi am vz si eu una pe la oradea... am zis ca nu e posibil dar la 1 sapt dupa ce am ajuns in buc.. am auzit la radio ca s-a desoperit si la noi colibri.... o fi venit cu vreun avion ceva
14 Oct 2007, 02:09
$1 scrie:$2Daca imi vedeti masina prin oras sa imi spuneti si mie unde e ca m-am imbatat asa tare aseara incat nu mai stiu unde am lasat-o. Tre sa fie undeva in zona ateneu, hilton

ia telecomanda de la alarma si umbla cu ea prin oras.....si da-i pana tipa de undeva
poate se descuie alta....

vreun Maybach ceva...
14 Oct 2007, 10:07
De asta e bine sa folosesti parcarea hotelului...
14 Oct 2007, 13:10
Multumesc de sfaturi...am gasit-o din prima (aveam cam 3 locatii de cercetat

)
15 Oct 2007, 17:25
si eu l-am vazut de multe ori la tara si seamana exact cu colibri dar nu este , si acel cioc este de fapt o trompa
21 Oct 2007, 15:50
Prima oara am vazut fluturele asta prin 1972, deci nu e "de fabricatie recenta", si tot cam de pe-atunci n-am reusit sa-l prind, nici sa-l fotografiez.
21 Oct 2007, 18:01
iata ce am pozat la mama printre flori saptamana asta.e fluture sigur
- FiÅŸiere ataÅŸate
-
- HPIM1856.JPG
- (91.06 KiB) Descărcat de 127 ori
-
- HPIM1853.JPG
- (101.75 KiB) Descărcat de 126 ori
21 Oct 2007, 22:50
felicitari...cum ai reusit sa-l tragi in poza ?
22 Oct 2007, 05:23
n are nici o treaba fluturele.eu mesteruiam in masina si el la juma' de metru isi facea treaba printre flori si cum aveam aparatu in bord m am gandit sa l imortalizez un pic
22 Oct 2007, 23:13
slobikop : dadea repede din aripi ?
22 Oct 2007, 23:16
dap.gen albina cam asa dar se vedea ca e fluture cu un fel de trompa. acu regret ca nu l am capturat sa l bag intr un mini zoo