Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Se majoreaza CASCO?

24 Oct 2007, 17:08

Aud din ce in ce mai des prin diverse canale (de comunicatie) ca se va scumpi CASCO cu aprox 60%. Si asta nu ar fi tot! :evil: E valabil numai in cazul utilizatorului! Daca mai conduce si altcineva masina, mai pui niste banuti peste aia majorati deja! Cica sa responsabilizeze celalalt sofer, ca daca nu e masina lui, il doare in brisca. Mi se pare o tampenie! Adica daca eu sunt "utilizatorul" din contract si din talon, si o conduce sotia, ea e mai putin responsabila, ca doar platim din acelasi sac?!?! M-am uitat in contractul de leasing si acolo scrie clar ca "utilizator" este considerat si sotul/sotia si rudele de gradul 1. (parca si 2, dar nu mai tin minte...). Deci? Oricum, ma @&%@$@#@ in el de guvern!!! Daca eram mai tanar macar cu 2-3 saptamani, emigram, nu mai stateam in ciudatenia asta de tara!!!

24 Oct 2007, 21:08

Eu nu am auzit asta, doar RCA-ul s-a spus ca se mareste..cam in acelasi procent. Eu imi fac CASCO zilele astea...

24 Oct 2007, 22:34

Si eu stiu tot ca Ciprian... Si adevarul este ca la RCA trebuie sa creasca limita de despagubire (sa se apropie de UE).
Casco nu ar fi afectat de aceste schimbari.

25 Oct 2007, 11:15

Casco se mareste zilnic :)

Exemplu: Allianz
Calcul facut online pe 24.04.2007: SA: 24000, fransiza dauna partiala 120 EUR (nu se putea fara) -> Prima 1038 EUR
Calcul facut online pe 16.08.2007: SA: 24000, fransize zero -> Prima 2714 EUR
Calcul facut online pe 16.08.2007: SA: 24000, fransiza 351 EUR -> Prima 1704 EUR

Precizez ca s-au folosit aceleasi date in toate cazurile.

Daca ar fi cum zice KomandantuR, atunci sa nu mai fie asigurarea facuta pe masina, ci pe sofer. In functie de suma asigurata, poti conduce sau nu masina respectiva. Asa am auzit ca e prin alte zone.

De RCA am auzit si eu ca vor sa-l scumpeasca :(

25 Oct 2007, 15:49

La Allianz din cate am vazut se face pe masina si se tine cont de "antecedentele" soferului... Nu poti face doar pe sofer ca e absurd (iei asigurare ca sa conduci de la o masina de 20.000 EUR in jos... sau de la 35.000 EUR??? :lol:).

@Fritz: La cele trei exemple date de tine difera la toate fransiza, asa ca nu mi se pare relevant scorul.

25 Oct 2007, 15:56

Primul si al 3-lea exemplu arata clar ca in august asigurarea e mult mai scumpa: pentru o fransiza mai mare decat cea din aprilie, prima in august e mult mai mare decat cea din aprilie(in loc sa fie mai mica).

Din pacate in aprilie nu mi-a dat cotatie pentru varianta fara fransiza.

25 Oct 2007, 16:55

cica pretu la combustibil se dubleaza, prima la asigurari se dubleaza, o sa folosim masinile doar pe post de loc de dormit in parcare cand ne da nevasta afara din casa. daca nu ni le fura.

25 Oct 2007, 17:00

Oare Consiliul Concurentei (parca astia aveau ceva de zis in cazul majorarilor de pret) analizeaza situatia ce s-ar putea crea daca se adevereste ce zice Cornel, si nu numai el? Ce dracu, ca daca scumpesti carburantii se umfla toate si de multe ori nejustificat ! :evil:

25 Oct 2007, 17:22

$1 scrie:$2are Consiliul Concurentei (parca astia aveau ceva de zis in cazul majorarilor de pret) analizeaza situatia ce s-ar putea crea daca se adevereste ce zice Cornel, si nu numai el? Ce dracu, ca daca scumpesti carburantii se umfla toate si de multe ori nejustificat ! :evil:

uite ce zice directorul petrom :( e interesanta comparatia cu germania )
http://www.zf.ro/articol_146362/petrom_ ... _pret.html

25 Oct 2007, 18:00

RCA se va scumpi, de fapt deja s-a scumpit pt ca daca faci acum un RCA mai ai 2 luni de 2007 si 10 de 2008. Cat despre Casco aici e vb de decizia fiecareia dintre companii, insa avand in vedere faptul ca toate se plang de marjele mari de despagubiri si de multe altele si aici scumpirea este iminenta...

25 Oct 2007, 18:00

pai da ca suntem antrenati :evil:

30 Oct 2007, 11:32

Deci.... facut casco ieri, valabil de azi de la orele 0:00.

BCR asigurari, nu s-a scumpit.

Detalii in celalt topic legat de CASCO.
Răspunde