09 Aug 2013, 23:17
10 Aug 2013, 08:05
10 Aug 2013, 08:10
10 Aug 2013, 08:29
10 Aug 2013, 09:15
10 Aug 2013, 09:43
10 Aug 2013, 09:50
10 Aug 2013, 10:46
10 Aug 2013, 11:12
$1 scrie:$2egea e prea blanda, ar trebui suspendat si permisul pentru asa ceva , pentru ca asemena persoane ce vorbesc la telefon sunt potentiale pericole pentru altii.
10 Aug 2013, 11:25
10 Aug 2013, 11:29
$1 scrie:$2u te incurca chiar atat de mult vorbitul la telefon cand conduci, mai bine ar fi suspendate permisele celor care nu sunt in stare sa conduca o masina fara sa vorbeasca la telefon, asa ca... sa lasam deoparte chestiile de genu asta cu legi prea blande
10 Aug 2013, 11:29
$1 scrie:$2nteleg ca iei amenda si daca telefonul il ti in mana dar este pe speaker?
10 Aug 2013, 11:42
$1 scrie:$2$1 scrie:$2u te incurca chiar atat de mult vorbitul la telefon cand conduci, mai bine ar fi suspendate permisele celor care nu sunt in stare sa conduca o masina fara sa vorbeasca la telefon, asa ca... sa lasam deoparte chestiile de genu asta cu legi prea blande
tare as vrea sa-ti schimbi parerea asta INAINTA ca vreun "neincurcat" d-asta sa-ti dea un brinci la masina.... nu circul eu foarte mult cu masina (fata de altii de pe aici) insa se ridica parul pe mine de cite ori vad cite o "pitipoanca" cu ifonu' in mina si cu ochii in oglinda sau cite un "smecher" cu telu' intr-o mina cum vrea sa faca o manevra kamikaze.
nu stiu de ce trebuie sa existe mereu cineva care sa vocifereze la adresa legilor (rele sau bune cum or fi ele). ginditi-va ca traiti intr-o comunitate care se conduce dupa legi. legile trebuiesc respectate. nu le respecti - platesti.
si eu sint de acord cu colegul turbojack privind amenzile - sint prea mici si nu intotdeauna aplicate (aici e si vina politistilor). mai mult, pentru mine unul care nu poarta centura imi sugereaza un tip iresponsabil, capabil sa-mi faca rau in trafic (ca doar nu degeaba ignora legea fiind capabil sa ignore si alte reguli de circulatie)
$1 scrie:$2u e vorba de incurcat ci de diminuarea atentiei, iar in regim urban poate fi o problema.
10 Aug 2013, 11:56
10 Aug 2013, 12:02
$1 scrie:$2sta depinde de fiecare sofer in parte. Eu daca vorbesc la telefon in timp ce conduc, imi indrept atentia asupra condusului, nu asupra vorbitului la telefon, daca consider ca nu pot sa vorbesc ca sa fac vreo manevra prefer sa pun persoana cu care vorbesc la telefon sa astepte pana cand pot vorbi.
10 Aug 2013, 12:25
$1 scrie:$2tu poate ca esti un superom . studiile au aratat clar ca vorbitul la telefon, chiar si cu handsfree, micsoreaza atentia asupra condusului. poate ca la tine merge smecheria insa la majoritatea NU. sa nu generalizam.
chiar daca vorbim despre telefon sau centura, tot la respectarea legii facem referire.
10 Aug 2013, 12:30
10 Aug 2013, 13:02
$1 scrie:$2$1 scrie:$2...... tu puteai sa nu semnezi procesul verbal daca nu erai de acord cu acuzatiile ce ti se aduc. acum, ai si semnat (adica esti de acord cu ce s-a mentionat in PV), ai sa platesti si amenda (alta forma de a-ti recunoaste vina)..... .......
10 Aug 2013, 13:24
$1 scrie:$2colegul andreylungu nu prea are ce sa conteste. a fost prins utilizind telefonul FARA siitemul handsfree. politistul ti-a dat amenda. tu puteai sa nu semnezi procesul verbal daca nu erai de acord cu acuzatiile ce ti se aduc. acum, ai si semnat (adica esti de acord cu ce s-a mentionat in PV), ai sa platesti si amenda (alta forma de a-ti recunoaste vina)..... eu cred ca ai sa te bati cu morile de vint. TU esti cel care trebuie sa demonstraze ca nu a fost asa. poate ar fi bine sa respecti legea si ai sa scapi de astfel de probleme.
10 Aug 2013, 13:42
10 Aug 2013, 13:44
$1 scrie:$2alut,
....
PS: si amenda pt centura, voi o intelegeti ??? Adica merg in masina mea*, cu corpul meu, nu ? Presupunand cel mai rau caz: fac accident. Cine are de suferit, in afara de mine, din cauza ca nu aveam centura ??? Adica de ce trebuie sa imi poarte un politist de grija, daca eu nu vreau sa port centura, imi asum riscurile nepurtarii sale si nu afectez pe nimeni alticineva ? Chiar avem nevoie de asta, nu ne putem purta fiecare singuri de grija si avem nevoie de "o institutie superioara" sa "vegheze la bunastarea noastra" ???
.....
Bafta
10 Aug 2013, 14:12
10 Aug 2013, 14:18
$1 scrie:$2a sa concluzionez:
Daca am avut o altercatie cu un politist sau daca pur si simplu nu ii place fatza mea, el ma poate opri in fiecare dimineata cand ma duc la munca, singur in masina si imi poate da zilnic cate o amenda ca nu am centura si ca vorbesc la telefon chiar daca eu o am si nici nu vorbesc la telefon, pentru simplul fapt ca el e politist si nu trebuie sa dovedeasca, nu ? Eu cum as putea dovedi ca am purtat centura si nu am vorbit la telefon si de ce ar trebui sa dovedesc ca nu e adevarat ceva de care sunt acuzat de altcineva ?
Asta e in tara asta legea cu care sunteti de acord majoritatea de aici ?
10 Aug 2013, 20:28
10 Aug 2013, 21:32
$1 scrie:$2..Daca eu as fi legiuitorul si ti-as spune ca trebuie sa porti caciula pe cap iarna si ochelari de soare vara, altfel iti dau amenda daca te prind fara, pentru ca eu consider ca e mai bine pentru tine sa porti caciula si ochelari de soare si pentru ca e sanatos, ai fi de acord ????
11 Aug 2013, 12:42
$1 scrie:$2fffff....iar Anghel asta
cazul ala e invocat des, dar de obicei cei ce-l aduc in discutie nu prea stiu la ce se refera. acolo un nene s-a certat cu o grefiera de la judecatorie si a injurat-o, ea a chemat politia, politistul l-a amendat pe acel nene in baza spuselor grefierei, fara ca el (politistul) sa fi fost de fata cand s-au certat. e si normal ca CEDO i-a dat dreptate.