ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
14 Noi 2007, 17:26
V-ati gandit pana acum.
De ce uraste lumea maneaua? Oare se face vreo legatura intre ele si Rromi? Sau de ce sunt interzise manelele? Parerea mea este ca majoritatea lumii nu asculta manele doar ca e la moda. Iar la chefuri toti asculta si toti se distreaza pe ele dar in acelasi timp zic ca sunt piese pentru inculti si rromi. De altfel am observat ca toti care au vreo legatura cu manelele sunt considerati din ultima speta si inculti . De ce se fac astfel de legaturi?
14 Noi 2007, 17:27
iar o punem de-un meci ?
14 Noi 2007, 17:32
Vocabularul... linia melodica... interpretul/compozitorul... videoclipurile...
A mai ramas ceva?
14 Noi 2007, 17:34
$1 scrie:$2ocabularul... linia melodica... interpretul/compozitorul... videoclipurile...
A mai ramas ceva?

Da. Dezacordurile. Care este...
14 Noi 2007, 17:35
Eu unul ascult manele la chefuri, dar nu orice kkt de manele. Si tot ce ma supara este ca lumea generalizeaza.
14 Noi 2007, 17:38
$1 scrie:$2u unul ascult manele la chefuri, dar nu orice kkt de manele. Si tot ce ma supara este ca lumea generalizeaza.
Mi se pare mie sau deja intelegi de ce sunt desconsiderate?
14 Noi 2007, 17:41
io nam nimic impotriva lor; majoritatea nu imi plac, unele ma distreaza, iar unele e bune de dans la chefuri
sunt si ele o forma de expresie artistica; mai bine manelist decat cersetor la milano sau sut in gara de nord
ps - unii au gagici beton in videoclipuri
14 Noi 2007, 17:41
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ocabularul... linia melodica... interpretul/compozitorul... videoclipurile...
A mai ramas ceva?

La linia melodica si interpret nu va pot contrazice fiindca gusturile nu se discuta. Dar la celalte 3 pot sa va zic, ca:
Sunt si manele care au un vocabular normal (nu pot sa zic ca au unul elevat fiindca nu o sa gasestin nici in alte genuri prea multe melodii cu asa ceva)
Sunt si manele care nu au nici 1 dezacord.
Si sunt si videoclipuri in care nu vezi doar un "smenar" care arunca sau numara banii , si niste femei cu buricul gol.
14 Noi 2007, 17:44
A mai ramas ceva?

La linia melodica si interpret nu va pot contrazice fiindca gusturile nu se discuta. Dar la celalte 3 pot sa va zic, ca:
Sunt si manele care au un vocabular normal (nu pot sa zic ca au unul elevat fiindca nu o sa gasestin nici in alte genuri prea multe melodii cu asa ceva)
Sunt si manele care nu au nici 1 dezacord.
Si sunt si videoclipuri in care nu vezi doar un "smenar" care arunca sau numara banii , si niste femei cu buricul gol.
OK, dar ce subliniezi mai sus sunt exceptii (1%???).
Te mai miri ca sunt desconsiderate?
"Pumnii mei nu stie carte..." si cate si mai cate, ca ma infior numai gandindu-ma ca am auzit foarte putine "perle" si cine stie cate exista...
14 Noi 2007, 17:44
Tiry iti dai seama cata bascalie ai generat cu topicul acesta?
http://89.40.105.5/manele_creator.tar.gz
- FiÅŸiere ataÅŸate
-
- manele_creator.jpg
- (135.86 KiB) Descărcat de 367 ori
Ultima oară modificat de
Officer pe 14 Noi 2007, 18:57, modificat 1 dată în total.
14 Noi 2007, 17:50
$1 scrie:$2u unul ascult manele la chefuri, dar nu orice kkt de manele. Si tot ce ma supara este ca lumea generalizeaza.
Mi se pare mie sau deja intelegi de ce sunt desconsiderate?

Pai sigur ca inteleg de ce sunt desconsiderate. Dar chestia care ma enerveaza este ca se face o generalizare.
Si anume daca sa presupunem ca as asculta in tramvai la casti o manea, si tot s-ar auzi putin pe langa (cu toate ca nu o sa fac asta niciodata). Deja incepi sa auzi pe langa: "Mai dute ba la tine la mahala si asculta manele", "dai dovada de inclultura" de la cate unul mai senil : "O sa iau o pusca si o sa va impusc pe toti, t***nilor"
Automat te baga in aceeasi oala cu clasa joasa a societatii. Dar ei "nu stie" ca saracu de mine a venit in bucuresti la facultate, mai si munceste, mai e si politicos si alte lucruri pe care le face un om normal. Iar daca as face un test de cultura generala sau unul de IQ i-as intrece pe multi din tramvaie. De ce trebuie sa te vada lumea asa?
14 Noi 2007, 17:56
ceva nu se pupa....daca tu esti asa cum spui (si eu te cred), cum ai ajuns sa asculti asa ceva?
chiar iti plac, intr-adevar ?
ce gasesti la ele ? nici macar muzica tiganeasca adevarata nu sunt....muzica tiganeasca lautareasca suna mult mai bine...
14 Noi 2007, 17:57
aici e cu dus is intors, de ce toti care au bani in tara asta sunt considerati hoti?
poate unii chiar au muncit, sau au avut o idee mareata.
suntem un popor ce etichetam foarte repede orice si ne ghidam dupa prima impresie foarte mult.
nu ascult muzica in general, dar manele poate fii si muzica tiganeasca, sau orientala, si sunt acorduri sau ritmuri pline de maiestrie, care suna si dau bine, melodii frumoase si placute la ascultat.
fiecare asculta ce vrea si ce poate, pot asculta orice de la bach la manea si nu sunt incuiat sa refuz cu un aer de "infipt" orice e nou.
Am intalnit persoane care daca zici ceva de manea NU NU NU am intalnir persoane care daca zic ceva de BACH incep NU NU NU raspicat. mi se pare o prostie.
14 Noi 2007, 18:01
Omu zice ca mai asculta la petreceri. Asa cred ca toti ascultam ca doar nu te duci la o nunta si daca baga manele te scoli, iti iei consoarta de aripa si pleci
Eu ascult la petreceri, in masina la anumiti prieteni...e inevitabil...dar nu ascult pt ca imi place, pt ca vreau...unele sunt chiar amuzante...ia auziti aici:
http://www.stari.ro/nelu-miron-am-sa-ti ... ovele.html
V-am dat gata. Mie mi-au murit mai multe milioane de neuroni si am ras vreo 3 zile.
Insa despre cei care le ridica in slavi, care cumpara si care asculta din placere asa ceva nu am o parere buna.
Ultima oară modificat de
Officer pe 14 Noi 2007, 18:10, modificat 1 dată în total.
14 Noi 2007, 18:10
$1 scrie:$2u ascult muzica in general, dar manele poate fii si muzica tiganeasca, sau orientala, si sunt acorduri sau ritmuri pline de maiestrie, care suna si dau bine, melodii frumoase si placute la ascultat.
Am intalnit persoane care daca zici ceva de manea NU NU NU am intalnir persoane care daca zic ceva de BACH incep NU NU NU raspicat. mi se pare o prostie.
La prima fraza ma refer eu. Ce imi place foarte mult la "manele" este ritmul. Iar multe dintre ele sunt copiate dupa melodii grecesti. La fel imi place si lautareasca, tiganeasca. Tot linia melodica imi place. Am multe doar instrumentale. Nici nu ascult versurile pentru ca stiu exact ce versuri sunt si chiar ma enerveaza. Si cel mai mult ma enerveaza ca deja au fost catalogate ca melodii urate si inculte. Iar acum ar putea canta manelistii si melodii compuse de Pruteanu si tot la fel ar fii.
Ultima oară modificat de
Tiry213 pe 14 Noi 2007, 18:15, modificat 1 dată în total.
14 Noi 2007, 18:15
$1 scrie:$2eva nu se pupa....daca tu esti asa cum spui (si eu te cred), cum ai ajuns sa asculti asa ceva?
chiar iti plac, intr-adevar ?
ce gasesti la ele ? nici macar muzica tiganeasca adevarata nu sunt....muzica tiganeasca lautareasca suna mult mai bine...
Sa iti spun si cum am ajuns sa ascult. Mi-au placut de cand au aparut ele pe piata, cred ca acum 6-7 ani cand eram in generala mi-am luat doua casete si le stiu si acum:
Vali Vijelie, si Adrian cu Costy - Numarul 1 ( era primul lor album)
De atunci pana acum manelele au deviat mult, si in special de cand a aparut Salam cu celebra strigare "Pentru ... "
2. Mie imi place ritmul si linia melodica. Nu pot sa apar ceva care stiu ca e gresit, despre versuri nu pot prea multe de bine. Doar ca sunt si unele normale.
Tot despre versuri pot sa spun ca, daca ascult o zi intreaga un radio sigur gasesc 5 melodii cu versuri de kkt si care dau bine la rima.
14 Noi 2007, 18:46
$1 scrie:$2Tot despre versuri pot sa spun ca, daca ascult o zi intreaga un radio sigur gasesc 5 melodii cu versuri de kkt si care dau bine la rima.
Ei, la manele este tocmai invers: asculti o zi intreaga si nu gasesti 5 melodii fara versuri de culoare maro...
14 Noi 2007, 18:51
cred ca ar merge un topic separat sa vedem fiecare de ce asculta muzica, sau pentru ce, am intalnit persoane care asculta numai versurile, altele care desi interpretu zice ceva, el nu asculta decat melodia.
eu ma numar printe aia cu meldoia, nu am treaba cu versurile is nici nu caut sa le inteleg prea mult semantica, mesajul melodiei, sau ceva anume, nu sunt poet si nici boem
14 Noi 2007, 18:53
Acum nu stiu cat ai ascultat tu. Dar din ce am ascultat eu pot sa spun ca 1 manea din 10 are versuri normale. Fara "smecherie" fara "barosani" "mafioti" si etc ce se mai cred ei. si fara dezacorduri.
14 Noi 2007, 18:54
Multe au vocea si versurile in prim plan, nu le poti ignora...
14 Noi 2007, 19:16
De ce nu-mi plac manelele: Imi suna la ureche ca niste scartzaituri dezacordate peste niste ritmuri rudimentare, fara nici un fel de virtuozitate sau armonie.
De ce urasc manelele: pentru ca incurajeaza si promoveaza un anumit mod de gandire - acela de mahala - in care numa' banu conteaza, mancati-as, toate femeile sunt c**ve, prietenia e o chestie pe bani, samd. Incurajeaza pe aia cu bemveu sa se dea smecheri pe strada, ca ei e dintr-aia cu bani si tu nu esti, deci tu esti o forma de viata inferioara.
Referitor la oameni bogati - eu cunosc oameni care au averi mai mult sau mai putin impresionante dar NICI UNUL nu este 100 % curat, sa fi castigat tot ce are prin munca. In toate cazurile, exista ba un cumnatu' consilier la primarie, ba taticu fost securist, samd.
Cunosc oameni de afaceri cinstiti 100 % care au un oarecare succes (au cifra de afaceri), dar acestia sunt saraci si obositi. Si-au investit si amanetat tot ce au avut ca sa-si puna afacerea pe picioare si acum platesc rate la credite din putinul profit pe care-l au. Muncesc cate 12 ore pe zi, chiar si sambata si duminica. Cu toate astea, cand scad cheltuielile din incasari, nu le mai ramane mare lucru.
14 Noi 2007, 19:42
Discutam candva cu un bun prieten, iar acesta m-a intrebat: Nu ti se pare ca manelele noastre sunt pentru romani exact ceea ce pentru americani este muzica negrilor? Initial am ras, insa am vazut cateva asemanari izbitoare:
1. Cantaretul are aceeasi culoare a pielii in ambele cazuri;
2. Atat tiganii in Romania, cat si negroteii din America se simt discriminati in tara lor;
3. Ambele categorii sociale sunt denumite la ele in tara identic: "ciori", "negri", "colorati";
4. Subiectul comun: bani, masini, femei, dusmani si prieteni, invidie.
Astea sunt cele mai izbitoare, care mi-au ramas in minte de la discutia de-atunci. Stiu ca mai gasisem, dar le-am uitat.
14 Noi 2007, 19:43
Maneaua - dupa mine este cea mai josnica forma de exprimare

. Am prieteni care asculta manele, sincer nu ii inteleg dar nu stau sa-mi bat capu cu ei.
Nu condamn omul pentru ce asculta ca ........este o vorba buna ...te poti caca in gustul omului???
14 Noi 2007, 19:52
$1 scrie:$2iscutam candva cu un bun prieten, iar acesta m-a intrebat: Nu ti se pare ca manelele noastre sunt pentru romani exact ceea ce pentru americani este muzica negrilor? Initial am ras, insa am vazut cateva asemanari izbitoare:
1. Cantaretul are aceeasi culoare a pielii in ambele cazuri;
2. Atat tiganii in Romania, cat si negroteii din America se simt discriminati in tara lor;
3. Ambele categorii sociale sunt denumite la ele in tara identic: "ciori", "negri", "colorati";
4. Subiectul comun: bani, masini, femei, dusmani si prieteni, invidie.
Astea sunt cele mai izbitoare, care mi-au ramas in minte de la discutia de-atunci. Stiu ca mai gasisem, dar le-am uitat.
Oarecum ai dreptate dar negrii mai canta si alte genuri de muzica (Louis Amstrong)
14 Noi 2007, 19:55
$1 scrie:$2aneaua - dupa mine este cea mai josnica forma de exprimare

. Am prieteni care asculta manele, sincer nu ii inteleg dar nu stau sa-mi bat capu cu ei.
Nu condamn omul pentru ce asculta ca ........este o vorba buna ...te poti caca in gustul omului???

Si daca nu ar avea versuri? Cum ar fii. Ce forma de exprimare ar fii atunci?
14 Noi 2007, 20:48
$1 scrie:$2arecum ai dreptate dar negrii mai canta si alte genuri de muzica (Louis Amstrong)
Dar si unii tigani canta o muzica lautareasca de cea mai buna calitate.
Ca sa ma leg si eu de manelisti, pe mine ma omoara aia care-si pun manele la difuzorul telefonului mobil in autobuz. Imi vine sa ma arunc pe geam... Aaaaa. Si am avut un coleg de servici care isi punea acceasi muzica la boxele de la calculator, in timpul lucrului. N-a rezistat decat o saptamana printre noi.
14 Noi 2007, 20:50
"Si tot ce ma supara este ca lumea generalizeaza."
mai da-i in ma-sa.
sunt si ei limitati cultural
14 Noi 2007, 20:55
$1 scrie:$2quot;Si tot ce ma supara este ca lumea generalizeaza."
mai da-i in ma-sa.
sunt si ei limitati cultural

Ca tot spui asta. poti sa spui ce IQ sau ce nivel de cultura are un manelist si ce nivel are un rocker?
14 Noi 2007, 21:07
mihai2k1, negroit este cel mai urat apelativ pentru un afro-american, nu il mai folosi!
Tiry213 IQ-ul unui manelist convins ( adica a celui care nu asculta decat manele, care si-a intrerupt scoala la clasa a 8-a) cred ca e undeva sub 40, la rockeri iti spun ca este mediu, peste 90.
Sa-i dau exemplu de un rocker care are toata stima mea : Adrian Despot!