Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Pentru ca tot trebuia sa se intample...s-a intamplat!

16 Noi 2007, 17:15

Stimati colegi,

Aseara in jurul orei 19, am "acostat" o doamna. Si nu oricum... Deci... stateam la semafor intersectia Calea Mosilor cu Bd. Carol. Pe banda a treia, urmand sa merg inainte pe Mantuleasa, strada cu sens unic. In fata mea, intersectia era blocata pe sensul de mers catre Universitate. La culoarea verde a semaforului, am inaintat pana la coloana de masini, urmand ca atunci cand se pun in miscare, sa trec si eu. A se vedea "Momentul 1". Masina din fata mea, perpendiculara pe sensul meu de mers, s-a pus in miscare, dupa care a franat brusc. Cum pusesem si eu Fordu (masina albastra) in miscare, am franat tragand in acelasi timp stanga de volan, dar pe distanta scurta, practic am scos botul 15-20 cm in stanga. In "Momentul 2" se observa (eu nu am observat-o din 2 motive: unu ca ploua de rupea si nu vedeam mai nimic prin geamurile laterale si implicit in oglinzi, dar asta nu e o scuza, si doi, ma gandesc ca eu fiind pe ultima banda, nu prea avea ce sa vina de acolo) , deci se observa masina gri (Opel Corsa) care apare din stanga mea cu ceva viteza (20 - 25 km/h) si ii las o amintire de la portiera din fata dreapta pana in spatele masinii. Eu am aripa dreapta langa far indoita un pic (farul nu are nimic) si masca stanga fata + ornament zgariate. Masca are si vreo 2 gauri, mititele ce-i drept, dar le are... Mentionez ca nu am semnalizat cand am tras de volan. Ce a urmat stiti cu totii, mers la politie, constatare, dovada, etc.
Eu m-am ales cu 78 lei amenda, 3 puncte de penalizare si timp pierdut de acum incolo. Ea, caci era o femeie, nu stiu cu ce s-a ales (am iesit 10 min din biroul politistului sa scot masina din curte si sa o parchez pe undeva in zona). Treaba e: sunt vinovat, dar nu stiu daca sunt singurul... Voi ce ziceti? Ma tot gandesc: ea a venit ori pe linia de tramvai, ori dupa ce a intrat in intersectie a depasit coloana de masini de pe banda a treia (ultima) si a gasit-o ea pe a patra... :evil: Stiu ca traficul din Bucuresti e cum e, si iti faci loc pe unde apuci, totusi... Asa, mintea mea in gandu ei... :oops:
FiÅŸiere ataÅŸate
momentul 1.jpg
(61.98 KiB) Descărcat de 422 ori
momentul 2.jpg
(63.48 KiB) Descărcat de 421 ori

16 Noi 2007, 17:21

Eu zic ca nu ai fost de vina... Fiind pe banda a treia nu ar fi trebuit sa apara Corsa.
Asa arata si desenul pe care ati discutat cu politistul?

LE: Ar fi fost interesant de stiut si ce a patit d-na...

16 Noi 2007, 17:23

Da, asa arata... Si eu sunt curios, acu imi pare rau ca am iesit din birou...

16 Noi 2007, 17:27

Pe de alta parte a mai fost cineva pe forum cu un accident cand iesea dintre niste masini, fara vizibilitate (fiind si sens unic pe strada). L-a lovit cineva care venea pe contrasens si tot el a fost gasit vinovat. Celalalt a luat amenda de intrare pe sens interzis... :evil:

16 Noi 2007, 17:54

din pacate, s-ar parea ca esti vinovat, intrucat nu te-ai asigurat la schimbarea directiei de mers.

e posibil sa aiba si tanti aia o parte din vina, dar gandeste-te ca in codul rutier se permite depasirea in intersctiile dirijate ( http://www.e-transport.ro/Noul_Cod_Ruti ... 7-p81.html : Art. 120. - 1) Se interzice depasirea vehiculelor: a) in intersectii cu circulatia nedirijata; ). oricum, vina ei nu afecteaza vina ta (daca ea primeste amenda pentru ca a depasit coloana, nu inseamna ca tu nu esti vinovat de neasigurare la schimbarea directiei de mers).

bine ca nu sunt pagube mari si ca n-ai ramas fara permis. presupun ca ai casco(tin minte ca tu aveai masina noua). tine si de noroc treaba asta cu accidentele, adica am vazut o gramada mare de tot de cazuri ca cel expus de tine (si am si fost deseori in situatii asemanatoare) care nu s-au lasat cu accidente. ploaia (deci vizibilitate scazuta) cred ca a avut cea mai mare parte din vina.

16 Noi 2007, 18:13

Dar art 120 lit k, spune: Se interzice depasirea vehiculelor pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie. Acum stiu ca in milocul intersectiei aleia e greu de delimitat sensul opus de circulatie, dar...
Si da, am CASCO. Trebuie sa gasesc acu un service cu decontare directa la Generali. CSD nu are, BDT are dar taman prin februarie ma poate programa... Stiti voi altele cara ar putea avea decontare directa cu Generali Asigurari? Multumesc

16 Noi 2007, 18:23

Eu mi-am schimbat anul trecut bara spate la Romcar pe asigurare Generali. Iar acum sunt programat pe 23 noiembrie sa-mi vopsesc pragul dreapta tot...pe generali

16 Noi 2007, 19:02

Io cred ca muream cu militeanu de gat. Daca erai pe ultima banda de unde a venit duduia? Trebuia sa citesti decalratia ei. Eu cred ca poti contesta procesul verbal cu mari sanse de izbanda.

16 Noi 2007, 19:18

In cat timp pot face contestatia?

16 Noi 2007, 19:19

$1 scrie:$2ar art 120 lit k, spune: Se interzice depasirea vehiculelor pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie. Acum stiu ca in milocul intersectiei aleia e greu de delimitat sensul opus de circulatie, dar...
Si da, am CASCO. Trebuie sa gasesc acu un service cu decontare directa la Generali. CSD nu are, BDT are dar taman prin februarie ma poate programa... Stiti voi altele cara ar putea avea decontare directa cu Generali Asigurari? Multumesc

1) Cucoana nu a intrat pe sensul celalalt de mers, a venit pe linia de tramvai...
2) Paguba probabil nu va fi foarte mare, de ce vrei neaparat decontare directa daca trebuie sa stai atat? Daca poti sa platesti reparatia poti merge unde vrei si pe urma astepti sa-ti recuperezi banii.

16 Noi 2007, 19:22

$1 scrie:$2n cat timp pot face contestatia?

Parca 15 zile.

16 Noi 2007, 19:26

Acelasi lucru l-am patit si eu. Numai ca la mine au fost usile praf. Mi-au luat si permisul pentru necedare de prioritate. Cu toate ca celalt cu masina era pe linia de tramvai.

Dar m-a vazut de gorj, bulangiu ala de politai. Si de la alt birou ii povestea un coleg ce a patit din cauza unui oltean.

16 Noi 2007, 19:54

e normal sa ai vina atata timp cat nu te-ai asigurat. stiu pe cineva care a fost lovit stand in coloana si a luat si el amenda pt ca nu a pastrat distanta fata cel din fata (printre el si cel din fata traversa neregulamentar un pieton amendat si el la randul lui)

16 Noi 2007, 21:01

In cazurile astea se sanctioneaza ambii conducatori. Pe cucoana trebuia sa o incadreze la 120 daca a venit pe sina de tramvai si a depasit coloana. Mai stiu un caz la tineretului... unul a venit pe dupa refugiu pe sina de tramvai in timp ce altul intorcea pe dupa refugiu si nu a putut sa se asigure din cauza pietonilor de pe refugiu. S-au facut praf amandoi sub ochii mei. Am fost martor atunci...si-au luat-o amandoi.

16 Noi 2007, 22:33

Nu mai injurati aiurea .... tanti aia nu are nicio vina (daca in locul ei era tramvaiul ???). Vina este a ta pt ca nu te-ai asigurat ....nu era tanti cu Corsa ...putea fi: tramvaiul, politia, ambulanta, pompierii etc.
Asa a patit si frate'miu' si a luat amenda..... la el faza a fost ca era pe prima banda (coloana de masini) l-au lasat cei de pe B 1 si B 2 iar cand a intrat cu botul pe linia de tramvai a fost lovit de unu care mergea pe acea linie.

17 Noi 2007, 00:15

$1 scrie:$2u mai injurati aiurea .... tanti aia nu are nicio vina (daca in locul ei era tramvaiul ???). Vina este a ta pt ca nu te-ai asigurat ....nu era tanti cu Corsa ...putea fi: tramvaiul, politia, ambulanta, pompierii etc.
Asa a patit si frate'miu' si a luat amenda..... la el faza a fost ca era pe prima banda (coloana de masini) l-au lasat cei de pe B 1 si B 2 iar cand a intrat cu botul pe linia de tramvai a fost lovit de unu care mergea pe acea linie.

Tanti aia nu era tramvai, politie, salvare sau pompieri. Era o tanti cu Corsa. Putea fi si cu bemveu, ca tot nu avea ce cauta acolo. Iar Corsa trebuie sa umble pe asfalt, nu pe linia de tramvai, ca d-aia are roti cu cauciuc si nu roti de tramvai. In plus, tanti cu Corsa nu avea voie sa "depaseasca" refugiul de tramvai pe stanga.
Tramvaiul are ce cauta pe linia de tramvai, ca pentru aia e linia acolo... Iar politia, pompierii si salvarea aflate in misiune beneficiaza de prioritate neconditionata (deci au voie pe linia de tramvai).

Exista situatii in care linia de tramvai este comuna cu banda a doua (strazile inguste, care au in dreapta liniei de tramvai linie intrerupta). Dar nu este cazul de fata.

In concluzie, daca in locul Corsei era tramvai sau pompierii, sau salvarea, sau politia in misiune, colegul coforumist era vinovat deplin. Acum eu zic ca vina a fost comuna (tanti nu avea ce cauta pe-acolo, colegul coforumist trebuia sa se asigure la executarea manevrei - chit ca nici el nu ar fi avut ce cauta pe linia de tramvai, iar ala de i-a blocat calea colegului trebuia sa fie sigur ca nu blocheaza intersectia inainte de a intra in ea).

17 Noi 2007, 00:26

Vina este a forumistului pt ca nu si-a asigurat partea stanga...iar Corsa este vinovat DOAR pt ca a mers pe linia de tramvai.

17 Noi 2007, 00:30

Contestatia poti sa o depui in 15 zile.
Te-au pus sa-i dai tipei o copie dupa RCA-ul tau? Daca da, inseamna ca ai fost gasit doar tu vinovat. Daca nu i-ai dat RCA-ul inseamna ca s-a considerat ca accidentul s-a produs din vina ambilor conducatori auto.
Si da, Mihai are dreptate, tramvaiul are voie sa circule pe acolo pentru ca ala e traseul lui, iar politia, pompierii, salvarea, in misiune, au si ei dreptul sa circule pe linia de tramvai, insa tipa in nici un caz n-avea ce sa caute pe acolo. Ce-a facut ea se cheama depasirea, pe linia de tramvai (prin stanga), a coloanei aflate la semafor, lucru interzis de lege.
Ai si tu partea ta de vina, ca nu te-ai asigurat la schimbarea directiei de mers, dar in cel mai rau caz, accidentul s-a produs din vina ambilor participanti la trafic.
A, si la intalnirea din octombrie de la CSD l-am intrebat pe director despre relatia cu Generali (si eu am CASCO tot la ei) si mi-a zis ca inca n-au decontare directa, dar sunt foarte multumiti de cum se lucreaza cu ei, n-au avut pana acum probleme. Ia legatura cu Ross si intreaba-l.
Ultima oară modificat de scor.pio pe 17 Noi 2007, 00:40, modificat 1 dată în total.

17 Noi 2007, 00:32

E drept: forumistul a provocat accidentul (adica el a intrat in Corsa). Daca se gandea forumistul mai devreme cu cateva secunde si intra Corsa in el, tanti era vinovata.

Offtopic: oricum sistemul actual e idiot. Trebuie considerata culpa comuna. Eu am patit-o in parcare. Am lovit masina care ma bloca, iar cand am sunat la politie sa le zic ca este posibil sa nu pot veni in 24 de ore cu masina sa declar accidentul, pt ca nu pot scoate masina din parcare, mi-au zis ca in mod automat iau vina asupra mea.

23 Noi 2007, 17:42

OK, la o saptamana dupa "botez", atasez si o poza cu buba.
Acu tre sa ma hotarasc cu servisu. Adica BDT ma programeaza prin februarie-martie, CSD probabil o va face mai repede dar nu au decontare directa cu Generali si ma costa undeva la 3000 RON, ma bate gandu s-o duc la Colina. Cornel001 m-a speriat cu maimutele de la Romcar. De fapt doar BDT si Colina au decontare directa cu Generali. Nu-i problema, dupa cum vedeti pot circula cu ea, dar nici nu vreau s-o las asa... Scrie ca bara se inlocuieste, aripa se repara si la ornament scrie REV (ce o insemna?)...
FiÅŸiere ataÅŸate
IMG_0001.jpg
(100.55 KiB) Descărcat de 150 ori

23 Noi 2007, 17:45

probabil ca vine de la REVopsire.
eu zic sa nu te grabesti, nu-i deloc grav si decat sa alergi dupa bani pe la asigurator, mai bine astepti.

23 Noi 2007, 17:56

KomandantuR
Du-o la Colina. Mi-e mi-au promis bara din spate intr-o saptamana (sper sa se tina de cuvant). BDT a zis ca poate numai in ianuarie - februarie. Le-am spus ca nu vreau masina noua cu comanda speciala si am inchis.

23 Noi 2007, 18:00

CSD stiu ca neoficial lucreaza si cu Generali.
La romcar poate nu o sa fie asa rau daca te duci de la inceput in audienta la sefu de service si-i ceri sa-ti tina masina in service doar cat e necesar. Adica sa se miste normal cu reparatiile si actele.

23 Noi 2007, 18:16

ce inseamna neoficial? Stiu ca imi recuperez banii, dar ideea e ca nu am acum sa dau 3000 RON si sa-i recuperez mai tarziu... vine rata la CASCO 400 euro, vin Sarbatorile, alea alea... stiti voi cum e... si chiar nu ma dau banii afara din casa.

23 Noi 2007, 18:22

Mi se pare o mare absurditate ca tu sa platesti si sa recuperezi banii de la ei.

23 Noi 2007, 18:23

Adica accepta sa-ti dea masina si pe un accept de la ei. Pt asta vb insa direct cu ei sa-ti confirme ca e intr-adevar valabil, dar ia legatura cu cineva cat mai sus, nu cu vreun 'bebe' de la receptie care poate nu stie ce spune.

23 Noi 2007, 18:30

Vina Fordului,neasigurarea la schimbarea directiei de mers,Corsa tre sa ia amenda pt ca a depasit refugiul pe stanga,am avut cativa prieteni care au patit asta (unul din iei a iesit de pe o straduta,cei de pe primele 2 benzi l-au lasat a scos un pic botul si a sters pe unul care venea pe linia de tramvai el a avut carnetul suspendat pt neacordare de prioritate celalant amenda)

23 Noi 2007, 18:56

Offtopic:
Ce s-a întâmplat cu Romcar service de sunt maimuțe ?
Că săpt viitoare îmi las mașina la ei un pic pentru o curăț€nie pe casco - mașina zgăriată de altă mașină.

23 Noi 2007, 19:45

Buna Ziua.

Va comunic ca am la dumneavoastra in service masina Ford Focus2 cu nr. B-48-PNI , incepand cu seara de miercuri 31.10.2007 . Receptioner Florin Musat.
Precizez ca l-am rugat inca din momentul programarii sa ma programeze ai. sa stau cu masina in service cat mai putin, tinand cont ca nu erau urgente.
Reparatiile :
- parbriz cu incalzire - de inlocuit (pe casco)
- bara fata zgariata sub un far - de vopsit (si f usor netezit) (tot pe casco-acelasi dosar)
- bandou ('plastic') bara fata de inlocuit (tot casco, ca mai sus)
- suport antena de inlocuit (pe cheltuiala mea)
- lac exfoliat pe o suprafata nu mare, pe prag, chiar in fata rotii din spate (sub usa spate) (pe garantie - masina luata la sf dec 2005)

Dupa cum va dati seama, toate acestea nu trebuiau (dpdv tehnic) sa dureze mai mult de 1 sapt (piesele fusesera deja comandate de la programare, si erau).
Astazi, 19.11.2007, dupa aproape 3 sapt. devizul pt asigurator inca nu fusese trimis.
Mi-a promis ca il trimite astazi, insa deja nu stiu cata incredere sa am pe baza experientei de pana acum (ultima data a zis ca-l trimite miercurea trecuta).

Nu am nimic cu domnul Musat, insa deja cred ca se exagereaza din nou prea tare. Nu vad motivul pt care masina mea sa fie retinuta atata in service. probabil va spune unul din motive: ca trebuia facuta reconstatare (la acel bandou) etc. dar eu i-am atras atentia din timp , de cand am adus-o, ca n-a vazut masina la programare in service desi mi s-a comunicat initial sa vin pe lumia zilei sa fie vazuta, si s-o faca (cererea de reconstatare) cat mai repede, dar eu am vb cu peretii si dansul a intarziat.

Solicit sa-mi eliberati masina din service cat mai curand posibil.

Mai precizez ca am mai avut pb asemanatoare in service RomcarMotors acum aproape un an, in iarna. Tot atunci a trebuit sa constat, cand sa ridic masina, ca nu era totul cum trebuie, si a trebuit retusat. De aceea solicit, in plus, sa se faca un control preventiv de calitate la masina, inainte de a fi chemat s-i ridic, ca sa nu fac cumva din nou un drum un plus doar ca sa constat ca ceva nu e bine (facut). Desi sper sa nu fie cazul, dar experientele de pana acum spun altceva.

Multumesc,

Ionescu Cornel

Asta l-am trimis luni.

PS verificati-va cu atentie masinile cand le ridicati din service. Mie mi-au crapat si un parbriz, dar initial nu se vedea pt ca era in margine pe banda neagra.
PS2 data trecuta la ei in service l-am avut ca receptioner pe Aurel Stan. Altul varza (desi undeva a fost ok).

23 Noi 2007, 19:54

Cam nasol, înseamnă că o după ce vorbesc cu Omniasig o să dau fuga spre Colina. De BDT iar am auzit de rău :) Of.
Iar CSD e prea departe de mine.
Răspunde