Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

La multi ani! - de Sf.Andrei

30 Noi 2007, 11:23

din topicul cu nume numeroase reiese ca avem doi sarbatoriti printre noi: Andrei - 2 pers = rageahollic, andyrro
La multi ani, domnilor!
ii includ aici si pe cei care nu apar in listuta cu pricina si sint membri clubului nostru

30 Noi 2007, 11:55

La multi ani pentru toate "Andreea"

30 Noi 2007, 11:59

La multi ani ANDREI SI ANDREEA !

30 Noi 2007, 11:59

La multi ani tuturor Andreelor si Andreilor ! Multa sanatate si numai bucurii. Si bafta maximala in trafic!

30 Noi 2007, 12:02

bah, pai sa il uitam pe @tt@ck? si pe prietena lui, d-soara Andreea?

hai la multi ani plini de bani

30 Noi 2007, 12:04

La Multi Ani Andreea! La Multi Ani Andrei!

30 Noi 2007, 12:05

Sa nu il uitam nici pe andy de la cluj. :D

30 Noi 2007, 13:00

.........Sh-alta data, Sh-alta data..........

30 Noi 2007, 13:25

$1 scrie:$2a multi ani ANDREI SI ANDREEA !

Subscriem si noi....sa traiti si sa infloriti si sa va FORDiti!

superstitia si sf anderi ...

30 Noi 2007, 13:30

Din punct de vedere religios, pe data de 30 noiembrie este sarbatorit Sfantul Andrei, Ocrotitorul Romaniei, primul care le-a predicat oamenilor de pe teritoriul dac invataturile Evangheliei si datinile bisericesti, insuflandu-le dragostea pentru Iisus Hristos.

Dar pe langa acest fapt, in noaptea de Sfantul Andrei renasc, intr-un nou an, multitudinea de superstitii. Cea mai cunoscuta dintre acestea este legata de strigoi si felul in care ne putem apara de ei. In aceasta noapte se trezesc strigoii vii (care parasesc trupul celui nascut in urma unei relatii incestuoase, al celui de-al treilea copil al unei femei, nascut din flori) si strigoii morti, care parasesc mormintele pentru a le face rau oamenilor.

Strigoii morti sunt cei care au fost strigoi si in timpul vietii sau cei care nu au avut parte de ceremonie religioasa si de tot ce tine de aceasta. Pentru a se feri de acestia si de spiritele rele, gospodinele atarna usturoiul la geamuri, la usi si in toate locurile prin care acestia ar putea patrunde in casa, facand si semnul crucii.

Tot in noaptea de Sfantul Andrei fetele nemaritate isi pot afla ursitul. Ele trebuie sa puna sub perna busuioc proaspat, iar primul barbat care le va aparea in vis va fi cel cu care se vor marita. Nu stiu ce este fantastic si ce este real in toata treaba asta, dar un lucru stiu sigur : bunica mea si-a pus o crenguta de busuioc sub perna si l-a visat in noaptea de Sfantul Andrei pe bunicul meu…

In afara de toate acestea, un alt obicei este legat de faptul ca in aceasta zi, graul este macinat in sens invers, iar din faina si apa se fac turte care sunt aruncate cainilor, iar prima turta mancata va fi a celei care se va marita prima.
Cu o noapte inainte se pune si grau la incoltit, reprezentand succesul fiecarei persoane in parte, liniste si pacea din casa. De asemenea, batranii cititori in stele privesc cerul de Sfantul Andrei si prevestesc daca anul va fi secetos sau pamantul va fi roditor.

La multi ani Andrei si Andreea!

PS: Textul nu-mi apartine :)

30 Noi 2007, 16:58

Multumesc pentru urari (si in numele andreei) si doresc multi ani tuturor andreilor si andreelor si multa sanatate si succese tuturor.

Am sunat ca sfantul teoctist, nu?

Re: superstitia si sf anderi ...

30 Noi 2007, 16:59

$1 scrie:$2
PS: Textul nu-mi apartine :)

Nici macar partea referitoare la bunica? :lol:

Sa ne traiasca toate Andreele si Andreii!

30 Noi 2007, 21:20

Sa traiasca Andreii si Andreele, de acord. Da' cu bauta cum ramane? :D

01 Dec 2007, 00:25

Multumesc! :oops:
La multi ani Andreea/Andrei!
Ultima oară modificat de vică pe 01 Dec 2007, 00:37, modificat 1 dată în total.

01 Dec 2007, 00:31

inca un "la multi ani ! " de la Bacau pt. toti colegii (si nu numai) care poarta acest nume... :wink: :wink: :P

03 Dec 2007, 02:17

N-am mai intrat de joi pe forum, de abia acum am vazut topicul :D
Sarumana pt urari :)

Re: La multi ani! - de Sf.Andrei

30 Noi 2010, 12:05

La multi ani tuturor Andreilor si Adreelor sau Andreielor!! Sa fiti fericiti/fericite!

30 Noi 2010, 12:21

La multi ani Andrei/Andreea si in acest topic :)
PS: Mersi de urari

30 Noi 2010, 13:46

Multi ani Andreelor si Andreilor! Multa fericire, multa sanatate si iarasi multi ani!

30 Noi 2010, 13:47

La multi ani si din partea mea tuturor Andreilor si Andreelor!!!
Răspunde