Switch to full style
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

probleme cumparare e-bay

04 Dec 2007, 18:17

am licitat de pe e-bay in necunostiinta de cauza la 3 semnalizatoare albastre(cele de pe aripa) de focus...intamplarea a facut sa castig toate licitatille...acum ar insemna sa platesc 27 lire...este vreo sansa sa anulez licitatia, sau trebuie neaparat sa le platesc oamenilor...iar daca platesc, va intereseaza pe careva???? pun poze acum...
FiÅŸiere ataÅŸate
bb5d_1.jpg
bb5d_1.jpg (9.58 KiB) Vizualizat de 4366 ori

04 Dec 2007, 18:20

pai tie cate iti trebuiesc 2? mai ramane 1 nu cred ca mai vrea decat cineva care mai are asa ceva corect?

04 Dec 2007, 18:22

3 seturi, adica 6 semnalizatoare

04 Dec 2007, 18:26

Ai licitat la aceeasi persoana/firma ?
Daca da, contacteaza-i si cerele scuze pentru greseala facuta si renunta la doua seturi.

.

04 Dec 2007, 18:32

Stiu ca poti renunta oricand la licitatie. Castigator va fi cel imediat dupa tine ca pret.

04 Dec 2007, 18:37

poti sa renunti. partea proasta e ca astia iti pot da calificative negative, si "unpayed item strike". si la vreo 2-3 d'astea iti suspenda contul de pe ebay... si eu am patit-o, si acum nu mai am cont pe numele meu :(. incearca sa vb cu vanzatorii, si vezi care accepta sa nu le mai platesti ala.

04 Dec 2007, 18:38

sau le poti lua si vindein tara!
sigur vei gasi doritori pt ele!

04 Dec 2007, 18:42

pai vin 27 lire= 1500000, rezulta 50 ron pe set...ar vrea cineva???si daca da, sa-mi spuna cum facem repede, sa stiu cum procedez...daca vreti va dau si forward la mail-ul primit de la ei...

04 Dec 2007, 18:43

mahhhhhhh
unde e reducerea pt club ford?
:twisted: :twisted: :twisted:

04 Dec 2007, 18:44

xdox ce rau esti :))
incearca si omul sa isi reduca pierderea...

04 Dec 2007, 18:47

regulile sunt reguli!
nu le-am scris u!
:twisted: :twisted: :twisted:

04 Dec 2007, 18:51

50 RON per set e foarte corect pretul. Eu am dat in tara pe cele portocalii, 52 RON.

04 Dec 2007, 18:53

m-am uitat pe bnr.ro acum si e lira 40000(rotunjita) , asta inseamna 40000*27,56=1102400 la al doilea calcul, rezultand 30 ron perechea cu reducere:P...deci este un pret si mai rezonabil...

""
Item # Item Title Qty. Price
330185012877 Ford Focus/Mondeo BLUE Side Repeaters + FREE Bulbs NEW 1 £4.79
330184859517 Ford Focus / Mondeo BLUE side repeaters NEW indicators 1 £4.99
330187194376 Ford Focus/Mondeo BLUE Side Repeaters + FREE Bulbs NEW 1 £4.79

Subtotal: £14.57
Postage and packaging via Sellers Standard International Rate: £12.99

Total: £27.56

""
Ultima oară modificat de tzuckysor pe 04 Dec 2007, 18:57, modificat 1 dată în total.

04 Dec 2007, 18:55

super pret!
eu zic sa le iei toate!
de dat sigur le dai!
si mai iei si ceva feedback pozitiv de la aia!

04 Dec 2007, 19:00

pai sunt in focuri cu alternatorul...deci nu ma prea lasa inima sa bag atatia bani in chestiile astea....daca sunt 2 doritori, imi trimit banii pe card amandoi si le cumpar...altfel nu cred ca as prea putea

04 Dec 2007, 19:02

$1 scrie:$2-am uitat pe bnr.ro acum si e lira 40000(rotunjita) , asta inseamna 40000*27,56=1102400 la al doilea calcul, rezultand 30 ron perechea cu reducere:P...deci este un pret si mai rezonabil..."

pretul e bun dar vezi ca GBP este 4,9... :!:

04 Dec 2007, 19:05

recalculam: ""50000*27,56=1382500 la al doilea calcul, rezultand 40 ron perechea cu reducere:P...deci ramane un pret mai rezonabil...""

04 Dec 2007, 19:50

Pot sa-ti spun din experienta proprie: daca esti castigator al licitatiei, nu ai decat 2 variante: sa platesti sau sa te intelegi cu vanzatorul si sa-i explici ca a fost o greseala (e acolo o chestie cu acord mutual). Asta pt ca, in momentul in care esti declarat castigator, ebay isi trage automat comisionul din contul vanzatorului si el este taxat practic cu 3 comisioane. Daca nu faci dovada acordului cu vanzatorul (direct pe site la ebay) primesti un fel de "ban" (s-a zis mai sus-unpaid item strike) si vei avea probleme de incredere la cumparaturile ulterioare. La al doilea parca ti se suspenda contul definitiv. Ca sa nu mai zic si ca e posibil, daca e acelasi vanzator, sa nu-ti trimita nimic.
Si vezi ca, la calculul tau, s-ar putea sa trebuiasca sa mai adaugi vama si TVA (TVA calculat la suma de pe factura + vama); chiar daca aduci chestii cu vama 0, de TVA nu scapi decat daca reusesti sa te "descurci" la Posta.
Cred totusi ca varianta cumpararii tutror celor 3 seturi e cea mai comoda. E aproape imposibil sa nu reusesti sa le dai.
Succes si tine-ne la curent.

04 Dec 2007, 20:11

@Danmarc: stai, nu speria omu'
TVA = ZERO
VAMA = ZERO

de unde Doamne iarta-ma ai scos prostia cu TVA si Vama?

04 Dec 2007, 20:32

pai si unde e chestia aia cu acordul mutual, ca am incercat acum sa le platesc prin card si am constatat ca nu se poate plati cu al meu card... si mas incerca asa cum spui tu...

04 Dec 2007, 20:34

Pai cumperi de pe eBay si nu ti-ai facut cont de PayPal???

04 Dec 2007, 20:35

:oops: :?:

04 Dec 2007, 20:48

Stai nu te speria.
Ce card ai ?
Daca e de debit, mai mult ca sigur ca este blocat de banca emitenta pentru siguranta. Trebuie sa mergi personal la banca si sa faci o cerere pentru deblocare la plati pe net.
Membru paypal te "faci" ca si membru e-bay, doar ca trebuie sa ai cardul "bun" de plata pe net, adica pasul anterior.
Bafta !

04 Dec 2007, 20:49

Si inca ceva.
Nu te zoreste nimeni cu plata.
Poti sa platesti in una doua zile de la castigarea licitatiei.

04 Dec 2007, 21:07

$1 scrie:$2Danmarc: stai, nu speria omu'
TVA = ZERO
VAMA = ZERO

de unde Doamne iarta-ma ai scos prostia cu TVA si Vama?

Din experienta proprie de acum circa o luna; eu am cumparat de pe ebay si la vama postei (oficianta de la posta nu-ti da coletul ci mergi cu ea la vama), inainte sa-mi deschida coletul, cel de la vama mi-a cerut factura de la PayPal. Pe baza acelei facturi (la mine era de vreo 130US$) mi-a calculat vama (la ce am cumparat eu era vreo 3%), a adaugat vama la pretul de pe factura si a aplicat TVA LA TOATA SUMA. Nu fac misto, cred ca mai am factura acasa, am dat vreo 60RON vama si TVA la un obiect de 130$. Mie mi-a convenit pt ca ce cumparasem eu, in Romania facea peste 5 milioane.
Chestia pe care am platit-o eu atunci avea vama; am intrebat ce se intampla daca era cu vama zero si mi s-a raspuns ca se punea TVA la suma de pe factura PayPal. :evil:
Ultima oară modificat de Danmarc pe 04 Dec 2007, 21:10, modificat de 2 ori în total.

04 Dec 2007, 21:08

DECI PRIMESTI FEED-BACK NEGATIV CA POPA!!!

apoi, ma scuzi, dar tu TREBUIE sa stii 3 chestii:
1. modalitati de plata;
2. modalitati de livrare;
3. alte detalii; (discutam un pic mai incolo)

Cu alte cuvinte, la primele 2, am patit-o eu, trebuie sa stii daca accepta card/money order/check sau altele. Unele au doar CASH ON COLLECTION!!!
La livrare TREBUIE sa intrebi daca trimit in ROMANIA, multi nu o fac si daca trimit CAT COSTA. Exemple: 2 aripi acoperitoare/laterale de honda, pret 5 Euro, trimis in Ro 22 euro, cauciuc de honda, pret 8 lire, trimis in UK 10 lire (in Ro am platit de la Octavian la mine alt pret)...si exemplele pot continua.
Daca accepta card, e ok, dar TREBUIE sa ai PayPal. Altfel o caci, pe romaneste. Daca nu accepta card o patesti ca mine: pret produs 4,5 euro, tarif trimitele in Ro 5,5 euro. Taxa de trimis bani din cont in cont, + 2 zile de alergat si trimis cu banci si conturi, cu chiu cu vai 17 euro. La alte banci, orice suma sum 1000 euro parca are un comision ce depaseste 50 euro per tranzactie!!!
La altele ar fi de zis: daca poti renunta la licitatie, cazul tau si daca iti da feedback, in cat timp trebuie sa platesti, sunt care accepta in 7 zile, altii in maxim 24 ore!!, daca transportul este asigurat si cine plateste pentru el, moneda de plata (daca faci convertire), daca se potriveste pentru ce vrei tu (multi nu dau multe detalii dar raspund bucuros daca ii intrebi - FARA EXCEPTIE am primit raspunsuri, chiar si cand nu trimit in Ro iti raspund)
...etc etc....sunt multe de zis!

Bafta, eu zic sa nu renunti ca in veci nu mai cumperi pe ebay!

04 Dec 2007, 21:10

@danmarc: daca coletul vine din UE vine direct la posta si ti-l da pe o semnatura si un BI/ o CI. Cazul tau e cand vine din alte state ce nu sunt membre UE.

Daca nu ai factura, vama ti-o calculeaza la valoarea stabilita prin LEGE intr-un catalog de produse publicat si tiparit in 2 carti groase cat istoria literaturii lui calinescu!!

04 Dec 2007, 21:23

@Danmarc: ai uitat sa specifici din ce tara ai cumparat. Era din UE? Sau din afara?

04 Dec 2007, 21:29

Nu va contrazic pt ca eu nu am cumparat decat din afara UE. In cazul asta insa de ce mi-a spus desteptu' ala de la vama de TVA la vama 0?

04 Dec 2007, 21:45

TVA se taxeaza daca e din afara UE. Poate o fi avut vama 0, dar TVA tot ti-l pune...
Răspunde