ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Claxonatul stresant si nejustificat

10 Iun 2008, 18:53

Poate ca-i mai fain asta! http://www.youtube.com/watch?v=rjR5K_Fb ... re=related :))

11 Iun 2008, 12:01

http://www.youtube.com/watch?v=I9KKaj26 ... re=related
cu asta as fii multumit sa o am pe masina :)) Cand claxoneaza unu din spate, sa il claxonez si eu sa ii sara basca din cap :))

23 Noi 2012, 10:45

$1 scrie:$2color=#FF0080]Consider stresant si nepoliticos claxonatul nejustificat al unor soferi si as vrea sa primesc de la voi pareri si sugestii cum putemraspunde,trata,acei soferi care sunt foarte stresanti si neimtiti.Chiar ieri,semnalizasem dreapta de pe un drum principal pe unul secundar. Deoarece o femeie cu un copil in carucior era pe carosabil,traversa,pe loc nesemnalizat si ma impiedica sa intru pe stanga pe acel drum.Am asteptat cateva secunde si un disperat din spate a claxonat furios...Incep sa invat ca nu e bine sa fii cu bun simt in trafic...E asta solutia potrivita?[/color]

Sint soferi care se uita pina la bara masinii din fata, fara sa vada imaginea mai in ansamblu. Si eu am fost claxonat de un "miop": eram in Constanta catre iesirea spre Vest din oras, pe o strada cu doua benzi pe sens, si trebuia sa virez la stinga pe o strada perpendiculara, in zona respectiva fiind prevazut marcaj cu linie intrerupta. Normal ca m-am incadrat pe banda de linga axul drumului, am semnalizat si am oprit, si ciumpalacul ma claxoneza.

PS: Daca ti se pare ca in Romania se claxoneaza mult, iti recomand o excursie in citeva tari africane :)

23 Noi 2012, 11:36

$1 scrie:$2ie imi plac cei care claxoneaza imediat cum s-a pus verde. adica aceia care stau cu mapa pe claxon si cu ochii pe semafor, si cand vad verde claxoneaza ca disperatii.

Mai nou, milisecunda ar fi definita ca "intervalul intre momentul in care se face verde la semafor si momentul in care se aude primul claxon" :D

LE: Daca vreti sa auzi numai claxoane, incercati India ;)

23 Noi 2012, 15:47

eu am incercat India, aia sunt nebuni, nu cred ca exista sofer care sa nu claxoneze macar odata la 10 secunde :(

23 Noi 2012, 15:55

Eu am crezut ca acceleratia e legata de claxon la cat de des claxonau :P
Si offtopic: nusht cati din noi am reusi sa mergem ca un sofer obisnuit de la ei prin orasele lor

25 Noi 2012, 09:16

Conform legii, claxonul se foloseste pentru a preveni un accident. Din cate stiu, in orase cel putin, claxonatul este interzis (exceptand situatia de mai sus) !

Deci, din nou, problema este neaplicarea legii - situatie similara in cazul nesimtitilor care merg cu farurile nereglate / xenoane in faruri neadecvate / proiectoare aprinse necorespunzator etc.

De ce claxonam ? (Noi - pers I plural)
pentru ca suntem un popor needucat, care in asa zisa lui evolutie a sarit peste niste etape (de exemplu, urbanizarea fortata a dus la mutarea taranilor la oras)

nervi, stres, refulari...
lipsa de educatie insa primeaza... lipsa de educatie a celui care ma depaseste pentru a frana brusc sa faca stanga, lipsa de educatie a celui care ma orbeste, lipsa de educatie a celui care merge in spatele meu la 50cm cu faza lunga... si... tot asa

problema este ca in trafic se vad cel mai bine aceste lacune, dar sa nu ne inchipuim ca oamenii aia din masini (adica noi) sunt picati de undeva din cer - NU - oamenii aia sunt de fapt vecinii care arunca tot felul de gunoaie pe geam, vecinii care baga rotopercutanta sambata noaptea la 23 !!!!

Continuati voi....

25 Noi 2012, 23:49

De acord, dar am si eu o problema: iarna si valea prahovei. Care se umple de.. turisti in fiecare weekend, si care au placerea de a admira peisajul intre Brasov - Sinaia cu 20 la ora.

26 Noi 2012, 02:13

Nici reversul medaliei, cu M-Class'uri pe contrasens la 80km/h, nu e de dorit :D
Răspunde