Multi au dreptate in ce spun,dar hai sa iti spun o mica poveste din viata si deciiziile din ultimii 7 ani
In 2005 am prins un contract cu germania la un restaurant italian,bune si frumoase am inceput castigam binisor(eram singur,dar imi cunoscusem deja aleasa

)munceam f mult de multe ori aveam 1 zi pe luna liber.Am reusit intr-un an jumate sa imi iau masina din semnatura si sa mai pun ceva la ciorap,necunoscand viata de aici(ca doar eram numa la munca),distractia,drepturile,ajutorul statului,etc,m-am hotarat dupa terminarea contractului sa ma intorc in ro si sa ma insor sa imi cumpar o casa,sa imi fac o familie
tote bune si frumoase,am reusit sa ma amgajez ca si sofer la o firma,sotia lucra la banca(in domeniul ei)la inceputul lui 2007 avand o alta oferta de munca in germ am plecat pe 3 luni,nefiind ce mi s-a promis m-am intors inapoi cu niste banuti.Am facut in acelasi an nunta si cu bani stransi de mine in germ in toata perioada + banii de nunta+ajutor de la parinti am reusit sa ne luam un apartament de 3 camere intr-o zona buna din Sibiu.Am inceput incet sa lucrez ca agent de vanzari pana in 2010 cand am decis sa plac definitiv din tara(chiar daca avem apart nostru si parinti nu o duc rau)decizia a fost luata imediat dupa nasterea baietelului in mai 2010,cand din motive ''necunoscute'' de unii saotia dupa nastere a facut hepatita A si baietelul sa ales cu clavicula fracturata

am facut circ si scandal dar nu s-a rezolvat nimic.Acesta fiind apogeul,am decis sa plecam in gemania,avand aici o sora stabilita de multa vreme stiam cum stau lucrurile cam pe toate planurile.
Un prieten care lucra la KFC mi-a facut rost de un contract si am lucrat acolo pana mi-am luat dreptul de munca si toate actele,cand am inceput am venit singur iar dupa 3 luni au venit si ei

.Acun de un an lucrez la fabrica de masini BMW din oras si pot sa iti spun ca se castiga bine spre f bine
statul la inceput m-a ajutat cu diferite chesti pe care nu le visezi in ro
Cum spunea un coleg mai devreme aici esti respectat,ajutat si indrumat,ca exemplu sotia nu lucreaza si ea si baiatul sunt asigurati pe asigurarea mea de sanatate cu tot ce e nevoie,copilul primeste medicamente gratuite pana la 18 ani,cabinetele medicalefa investigatii si analize pe care in ro le ai doar la clinicile private si scumpe,daca mergi prin oras si treci dintr-un cap in celalalt vezi cel putin 10 masini de politie patruland,exemplele pot continua
Sotia la inceput nu a fost de acord cu decizia mea de a pleca din tara,ea nefiind plecata niciodata din ro,iar acum nu mai vrea nici in vizita in ro

pe cand eu inca ''sufar''dupa tot ce am lasat in urma,dar cand ma gandesc la viitorul coplului si al familiei mele,si toate avantajele care deriva din plecarea intro tara civilizata,las sentimentul de patriotism si dorul de tot ce am lasat acasa.
Sfat:gandeste-te pe termen lung incearca sa vezi in 10 -20 ani,priveste-te pe tine si copilul tau peste 20 ani in spania si priveste-te in romania peste 20 de ani si drumul pe care il parcurgi in 20 ani
P.S. eu nu regret o secunda ca sunt plecat(nu punem planul sentimental

)Multi spanioli vin i germ si se stailesc aici,incearca asta
numa bine!