Discutii libere/forum

Am nevoie de parerea voastra : Sa ma intorc in tara sau nu?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Am nevoie de parerea voastra : Sa ma intorc in tara sau

Mesajde toxicristi » 14 Ian 2013, 00:21

Si cel mai important...nu te lua dupa ce scrie pe forumuri :))
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde fishycta » 14 Ian 2013, 23:40

:) Multe pareri putine "avizate"(cine a fost plecat din tara stie).Deciziile astea se iau in functie de o gramada de factorii,nu neaparat financiara, cat sufleteasca.(casa,masa,familei,copii..).Stai acolo unde tie bine sufleteste "bani nu aduc fericirea,doar o intretin".De foame mori aici doar daca nu vrei sa muncesti.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SNFEtPtGZwU[/youtube]
fishycta
Ford Freak

Maşina: Focus 2008 1.6 benzina,black

Mesajde ipman » 15 Ian 2013, 15:04

Multi au dreptate in ce spun,dar hai sa iti spun o mica poveste din viata si deciiziile din ultimii 7 ani
In 2005 am prins un contract cu germania la un restaurant italian,bune si frumoase am inceput castigam binisor(eram singur,dar imi cunoscusem deja aleasa :D )munceam f mult de multe ori aveam 1 zi pe luna liber.Am reusit intr-un an jumate sa imi iau masina din semnatura si sa mai pun ceva la ciorap,necunoscand viata de aici(ca doar eram numa la munca),distractia,drepturile,ajutorul statului,etc,m-am hotarat dupa terminarea contractului sa ma intorc in ro si sa ma insor sa imi cumpar o casa,sa imi fac o familie
tote bune si frumoase,am reusit sa ma amgajez ca si sofer la o firma,sotia lucra la banca(in domeniul ei)la inceputul lui 2007 avand o alta oferta de munca in germ am plecat pe 3 luni,nefiind ce mi s-a promis m-am intors inapoi cu niste banuti.Am facut in acelasi an nunta si cu bani stransi de mine in germ in toata perioada + banii de nunta+ajutor de la parinti am reusit sa ne luam un apartament de 3 camere intr-o zona buna din Sibiu.Am inceput incet sa lucrez ca agent de vanzari pana in 2010 cand am decis sa plac definitiv din tara(chiar daca avem apart nostru si parinti nu o duc rau)decizia a fost luata imediat dupa nasterea baietelului in mai 2010,cand din motive ''necunoscute'' de unii saotia dupa nastere a facut hepatita A si baietelul sa ales cu clavicula fracturata :-S am facut circ si scandal dar nu s-a rezolvat nimic.Acesta fiind apogeul,am decis sa plecam in gemania,avand aici o sora stabilita de multa vreme stiam cum stau lucrurile cam pe toate planurile.
Un prieten care lucra la KFC mi-a facut rost de un contract si am lucrat acolo pana mi-am luat dreptul de munca si toate actele,cand am inceput am venit singur iar dupa 3 luni au venit si ei :D .Acun de un an lucrez la fabrica de masini BMW din oras si pot sa iti spun ca se castiga bine spre f bine
statul la inceput m-a ajutat cu diferite chesti pe care nu le visezi in ro
Cum spunea un coleg mai devreme aici esti respectat,ajutat si indrumat,ca exemplu sotia nu lucreaza si ea si baiatul sunt asigurati pe asigurarea mea de sanatate cu tot ce e nevoie,copilul primeste medicamente gratuite pana la 18 ani,cabinetele medicalefa investigatii si analize pe care in ro le ai doar la clinicile private si scumpe,daca mergi prin oras si treci dintr-un cap in celalalt vezi cel putin 10 masini de politie patruland,exemplele pot continua
Sotia la inceput nu a fost de acord cu decizia mea de a pleca din tara,ea nefiind plecata niciodata din ro,iar acum nu mai vrea nici in vizita in ro :D pe cand eu inca ''sufar''dupa tot ce am lasat in urma,dar cand ma gandesc la viitorul coplului si al familiei mele,si toate avantajele care deriva din plecarea intro tara civilizata,las sentimentul de patriotism si dorul de tot ce am lasat acasa.
Sfat:gandeste-te pe termen lung incearca sa vezi in 10 -20 ani,priveste-te pe tine si copilul tau peste 20 ani in spania si priveste-te in romania peste 20 de ani si drumul pe care il parcurgi in 20 ani
P.S. eu nu regret o secunda ca sunt plecat(nu punem planul sentimental :D )Multi spanioli vin i germ si se stailesc aici,incearca asta ;)
numa bine!
ipman
Member

Maşina: Ford focus mk1 TDDi 90 CP

Mesajde posse » 15 Ian 2013, 19:24

Si eu sunt de acord cu ipman. E greu plecat de acasa, ti-e dor de familie si de prieteni. Am plecat de jumatate de an din Romania , pentru prima oara la lucru in strainatate. Parerea mea sincera e sa ramai in strainatate, nu neaparat in Spania. In Germania e practic visul american implinit. Pentru tine ca tata ar fi cea mai buna alegere, viitorul iti este asigurat in mod natural ,nu trebuie sa te chinui deloc.
posse
Incepator

Maşina: ford

Mesajde adicristea » 15 Ian 2013, 20:00

Chiar deloc-deloc nu sunt sigur ca merge :).
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde bobutza » 15 Ian 2013, 20:32

Confirm cele spuse mai sus de ipman,eu sunt in tara vecina adica Austria de 1 an jumate si este aproape acelasi sistem ca in Germania,nici nu se compara cu Romania si cum esti vazut si ajutat peste tot.Imi este si mie dor de casa dar cand mie dor pot sa dau o fuga la safarsit de saptamana,in 6 ore sunt acasa.In plus acasa nu am mare lucru in afara de familie matusi si bunici,toti prietenii mei sunt plecati pe unde au prins si ei de munca,Italia.Germania,pentru prieteni celelate exista retele de socializare,prieteni mi-am facut si aici deci nui problema.Am fost si eu in Spania in 2010 in vara la parinti lu actuala nevasta si am stat 6 luni fara munca dupa care mi-am gasit de lucru in agricultura si dupa 2 saptamani am plecat ca stateam 9 ore aplecat si ma durut enorm spatele si m-am intors in tara cu gandu sa fac curs de germana si sa plec la mama mea in Austria,si asta am facut acuma sunt aici si este ok,lucrez la o firma instalatii electrice,electrician,asta am invatat si am si diploma din Romania care imi este recunoscuta aici,am si nevasta cu mine.Eu unu nu as pleca de aici pentru nimica in lume ca stiu ce ma asteapta acasa nici un viitor,vorba aia"muncesti ca un dobitoc si ramai tot pe loc"cam asa era in cazul meu.Ce am realizat aici intr-un an jumatate nu faceam in romania in 10.

va salut si numai bine.

bafta la toti si numai bine
bobutza
Gold Member

Maşina: Mondeo mk5 2.0 tdciTitanium
VIN: WF0EXXWPCEFK28939

Mesajde Bilutza1 » 17 Ian 2013, 20:15

http://www.realitatea.net/eleva-umilita-in-ultimul-hal-de-o-alta-fata-scuipata-si-fortata-sa-i-pupe-piciorul-agresoarei_1028650_video.html#view

Pentru colegul care vrea sa se intoarca in Romania , uite de ce o sa ai parte in Romania :| Si nu doar din partea tinerilor , ei doar copiaza ce vad in jurul lor la cei maturi.

Cu asta i-am rezolvat si pe "aia" care au impresia ca sistemul de invatamant este muuult mai bun aici decat in Spania , faze de genul se intampla cu zecile , zi de zi in unitatile scolare din Romania.

De la cineva care a locuit in Spania din 2007 pana anul trecut iti spun ca nu ai sa reusesti sa te mai acomodezi niciodata cu nesimtirea , lipsa de educatie , batjocura si jegul in care sa scufundat tara noastra. Eu deja fac pe dracu in 4 sa plec din cloaca asta ordinara , chit ca o sa trebuiasca sa rabd de foame prin alte parti.

O seara buna va doresc tuturor!!
Cand iti numeri dusmanii,adauga-te si pe tine si nu incepe pedeapsa cu ceilalti.
Idealurile sunt ca stelele: s-ar putea sa nu le atingem niciodata , dar ne pot calauzi pasii in viata.
Nu trebuie să fii trist că n-ai fost remarcat. Fii trist că n-ai făcut nimic remarcabil
Bilutza1
Member

Maşina: MONDEO, 2003, 2.0TDCI, 130 Cp
VIN: INTOTDEAUNA00ROSU

Mesajde bobutza » 17 Ian 2013, 22:00

Nu pot sa inteleg asa ceva,si nimeni nu face nimica in privinta asta?ar merita o luna de inchisoare sau munca in folosu comunitatii sa se invete minte ca altfel asa va fi toata viata.
Degeaba speram ca va fi si la noi bine in romania..dar pana nu se va schimba mentalitatea oamenilor nu o sa fie bine nici o data bine la noi!

numai bine.
bobutza
Gold Member

Maşina: Mondeo mk5 2.0 tdciTitanium
VIN: WF0EXXWPCEFK28939

Mesajde adicristea » 18 Ian 2013, 10:02

Bilutza1, stai usor ca nu numai la noi se intampla. Tocmai ce a fost un subiect de presa in UK cu o gagica de ii da 6 palme unui tocilar. Subiecte din astea sunt peste tot, doar ca nu le vedem din locatia in care suntem. Nu asta e diferenta mare intre RO si Spania sau UK.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde styx1 » 18 Ian 2013, 15:48

Daca simti ca nu ai viitor acolo unde esti SI daca consideri ca ai facut tot posibilul sa cistigi multumitor si nu se poate,
atunci vino in tara. Daca si aici vei depune ACELASI efort sa cistigi multumitor, sansele sint un pic mai mari in tara.
In ploiesti sint destule showroom-uri care iti pot oferi o sansa.
Trebuie sa ai CURAJ sa o iei de la capat. Daca dai tot ce poti (chiar daca salariul e nemultumitor) cu timpul si cu putin noroc vei reusi mai repede si mai bine in tara !
Cine se bazeaza pe ajutorul statului in cariera e slab, iar cei slabi o duc rau.
Mult succes !

ps. eu stau in ploiesti. daca ai nevoie de sfaturi si de oarece ajutor te rog sa-mi dai mesaj.
(de vreo 20 de ani lucrez peste tot prin lume si totusi traiesc in tara, desi puteam locui oriunde as fi vrut. Cine spune ca in tara nu sint oportunitati pentru cei ca tine, se inseala. Sint oportunitati , insa doar pentru cei mai buni, care au si curaj ! Nicaieri in lume, si am lucrat in vreo 50-60 de tari, pe toate continentele, nimeni nu este multumit de tara lui.)
Bestia - Focus RS mk2 2010 450 cp / 620 Nm
Sportiva - Focus ST mk3 2012 250 cp / 360 Nm (inca stoc, dar nu pentru mult timp)
Frumoasa - Volvo S60 D5 2008 230 cp / 520 Nm
Veverita - Fiesta ST 2015 180 cp / 290 Nm
Taurul - Kuga Titanium 2.0 2018 180 cp / 400 Nm
styx1

Maşina: 450 cai / 620 nm + 250 cai / 360 nm

Mesajde andrei0241 » 18 Ian 2013, 22:06

In tara in primul rand nu e vorba de lipsa oportunitatilor de a'ti castiga traiul, ci de aspectele de care te lovesti zi de zi: lipsa de respect, sistemul de invatamant/sanitar/administrativ si nu numai in care esti la mana unor incompetenti/nesimtiti de multe ori
andrei0241
1nsane Member

Maşina: Fiesta 2008 1.4 Tdci

Mesajde posse » 18 Ian 2013, 22:43

Gandeste-te doar la sistemul de sanatate... Copiii se mai imbolnavesc, mai cad si se lovesc. Cu banii castigati din doua salarii in romania nu vei putea niciodata sa iti permiti sa mergi undeva in strainatate la tratament. In cazul asta ai lua in considerare tratamentul in tara? Poate doar la clinicile private, dar si alea costa enorm raportat la salariu.
Parerea mea sincera e ca daca vrei sa te intorci in tara si reusesti sa aduni niste bani sa pui pe picioare o firma mica, o asociatie familiala cat sa iti asiguri traiul. Eu doar solutia asta o vad in tara. Sper sa iei decizia corecta pt ca sa nu ai regrete mai tarziu.
posse
Incepator

Mesajde cristian3000 » 18 Ian 2013, 22:52

Apropos de sistemul de sanatate, postez si eu un link destul de actual, nu neaparat din incercarea de a te face sa ramai unde esti, dar mai degraba pt a te ajuta sa-ti faci o idee cat mai completa despre ce te asteapta aici. Asadar, Romania o sa te intampine cu bune si cu rele. Exemplu:
http://bistrita.nasaud.transilvania-tv. ... eptic/5219
cristian3000
1nsane Member

Maşina: ex- Ford, Mondeo, 2004. Prezent: Audi A4 2009.

Mesajde posse » 19 Ian 2013, 16:02

Cristian3000 exact de asta am scris mai sus.groaza imi e de spitalele de la noi. Cazul asta nu e unic din pacate
posse
Incepator

Mesajde raduedi » 19 Ian 2013, 21:25

Stiu ca sistemul sanitar din Romania reprezinta o mare problema dar sa stiti ca aici chiar daca nu dai bani la medic si asistente profesionalismul lor lasa mult de dorit de multe ori . Cunosc caz in care copil sanatos , la nastere din cauza ca personalul medical a tratat nasterea unei fiinte umane ca a unui animal si au folosit metode mai dagraba veterinare decat umane copilul sa nascut cu mari probleme si inca dupa 3 ani face recuperare fara insa a avea certitudinea ca va fi normal vreodata , si exemplele sunt multe . Ca sa nu mai zic ca daca mergi la medic ca te simti rau sau copilul se simte rau de cele mai multe ori iti prescrie paracetamol si pana nu ti se agreaveaza stare nu iti fac analize mai amanuntite , iar de multe ori daca nu e ceva urgent (adica daca nu esti pe moarte ) analizele dureaza cateva luni . Un prieten s a dus la urgente cu un amic care facuse infarct si l-au pus sa astepte in sala de asteptare si nu l-au consultat pana ce nu a cazut pe jos , asta e alt caz real . Deci si aici sunt probleme in sanatate , poate de alta factura dar sunt .
Multumesc colegului Styx1 pentru ajutorul oferit si pentru incurajare dar si celorlalti pentru sfaturi .
raduedi
Incepator

Maşina: Ford Focus 2005 sport break , 1.6 tdci trend

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum